head

Nuffy

Sunday, January 10, 2010

Juang Hidup Kembali Ke Pangkal Jalan

Beberapa post yang lepas,aku ada post yang juang hidup bercuti selama sebulan lebih untuk mencari awek baru kan?ader x?alah..yang dia main kayu tiga tu..tajuk meniaga tu??ingat tak?kalau tak ingat,sah2 korang ader penyakit alzheimer(nyanyuk)baca kat situ aku ader linkkan..Aku gurau jer...jangan amik hati lak yer..


Tapi,ternyata aku silap,setelah aku mengupah sherlock holmes(baru tengok smlm)ternyata sumber yang aku perolehi adalah palsu semata2,rupa2nya juang hidup telah menyertai gerakan pejuang berani mati,YES,beliau menggunakan hand grenade model n97(aku tipu) untuk meletupkan dirinya.
Korang pernah dengar peristiwa berdarah di Mumbai tak?yang mengorbankan ratusan orang tu dan kebetulan adam nur kasih pun ada.Ya,juang hidup antara orang yang bertanggungjawab terhadap serangan di hotel2 mumbai.Tapi,persoalannya,bagaimana beliau terselamat???Sila lihat gambar di bawah.






Perasan tak apa yang pelik kat hand grenade tu?Yup..beliau terbawa key chain hand grenade yang di beli di pasar malam untuk dihadiahkan kepada sahabat karibnya hbz.
hbz kenal tak?lolz,yang guleng2 tak tentu hala tu dia lah..

Jadi,itulah puncanya juang hidup kembali ke malaysia untuk menyambung pengajiannya dalam peringkat ijazah sarjana muda.Alasan beliau busy dengan assignment adalah palsu semata-mata.
Dengan kematian beberapa sahabat karibnya di mumbai,beliau dah berubah+berkat doa aku yang tak putus2.

Bantulah dia untuk kembali kedunia blog ni,Kita bersyukur kerana beliau masih lagi bernyawa atas kelalaiannya sendiri.Janganlah kita menghukumnya atas kesilapan lampau.

Ingat,sehebat manapun kita,mati nanti kubur kita dikambus oleh orang lain dan surah yaasin dan al-fatihah disedekahkan orang lain untuk kita.Bukan kita boleh kambus mayat kita sendiri dan kita boleh baca surah2 tu untuk kita.

Pepatah melayu juga mengatakan,hidup ibarat tayar(roda dulu),kadang2 kat atas dan kadang2 kat bawah.Tapi kalau tayar dah pancit??Kekallah kita dibawah selama-lamanya.


p/s:Juang hidup dengan hbz sifu aku.Dia banyak ilmu,blogger2 baru boleh mintak tunjuk ajar dengan diorg.Setakat coding php dengan html tu diorang senyum jer.Aku tak tipu.

p/s:[Mesti baca].Entry ini adalah cerita palsu semata-mata,tidak ada kena mengena dengan orang yang telah mati sebab juang hidup masih hidup.


p/s:Ini adalah kisah dongeng!!!!

24 comments:

cik EPAL said...

ini kisah dongeng ke???

black_mel said...

cik EPAL:yup2...dongeng rakyat skrng....hehe..

PeJuAnG HiDup said...

hahahahahahahahahahahahahahahaa! mil! ko wat aku terharu tahap gaban tau. nak aku cium seratus kali? xnak? aku nak juga. mmmmuuuaaahh!100X pdulilah ko ckp aku gay. ahahahahaha... woit, aku bkn sifula. klu hbz maybe la. koding pun aku mnla pndai.

aish, ko da wat hidung kembang hbs da. tlg kmpiskn blk ble?

hBz said...

cilaka. sherlock holemes tak ajak

p3perak said...

elok la kOrang shbt karib 3 orang..
siap kutuk2 sana cni..
hikhik..
hBz, juang hidup, black_mel:
pas la sikit ilmu kt kami..

black_mel said...

PeJuAnG HiDup:haha..wc2...biasala...org baik mmg mcm nie..hehe..

black_mel said...

hBz:nk ajak mcm mana...rumah jauh...lgpun ko tu 24jam dpn lappy...

black_mel said...

p3perak:haha..entry best ni..dia pun ucap thnx...

Dak Wan said...

Achmed says " I keel you!" Hahaha Gila lawak entry ni beb.

Liyana said...

hm...nak caya yang mana? y palsu or yg betol?

black_mel said...

Dak Wan:haha..dia memang pengganas..

black_mel said...

Liyana:yg btul..skrng dia mahasiswa university..hehe..

SuRayA^i. said...

ingatkan gerakan ape la juang hidup tu td -__-"

|arieza| said...

wah! hbz dpt hand granade key chain! i nk M16 keychain plsss... :D

black_mel said...

SuRayA^i.:haha...takde la..ni citer main2 jer...

black_mel said...

|arieza|:haha...nak mntk kat juang hidup...dia mmgg suka bg hadiah2 nie..hehe..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ala mencik~
nama aku tak di sebut pon~
kedengki

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :hahaha,,,,ok2...next time aku sebut...

tHespiAn_twAddle said...

mmg la ko xksh juang hidup..
dh ko mmg gay..hahaha..

hBz said...

fine.

++***hana zaty**++ said...

ohh..kne jd shbt karib mel ni!!boleh la difemeskn di cini!!~~wkakakkaakka

black_mel said...

tHespiAn_twAddle :haha,,,,juang hidup bom ko baru tau..dia kan ada simpan sebijik lg..

black_mel said...

hBz:oit..merajuk lak...

black_mel said...

++***hana zaty**++ :haha...boleh...hehe..