head

Nuffy

Tuesday, January 19, 2010

Contest Oh Kunci! by Arieza

Oh Kunci,
Permainan duniawi,
Akulah seniman dan kaulah seniwati
di pentas lakonan ciptaanNyA,
Penonton terhibur tatkala lakonan di mainkan,
Namun,kebahagiaan bukan pengakhiran yang pasti.

Pernah kubukakan pintu hatiku,
Untuk seorang permaisuri.
Kuncinya hanya satu,
tiada pendua,
Ku pinta hanya satu,
Pintu juga hanya satu,
Jangan sampai tersalah kunci,
Jangan biarkan ianya terkunci.
Asyik kau menjadi nakhoda,
Melayarkan bahtera percintaan,

Namun,laut bukan taman,
Ombak badai bukan mainan,
Belum sampai di kepulauan,
Bahtera karam dilautan,
Kunci emas tercampak di dalam lautan

kunci masih diperut bumi,
karam tersisip rapi,
dibiarkan tidak berpenghuni,
Belum ada penganti,


Pintu hatiku tertutup kini,
Menanti pemilik bergelar isteri.


Menangis Cikgu2 Bm aku kalau baca aku buat sajak ni.Hahaha...Tapi bukan menangis happy,sedih sebab ilmu2 yang diaorang ajar bertahun2,aku x aplikasikan dalam hidup..Cikgu2 ku...Aku mintak maap..Next time kalau korang ajar aku dengar ok?To arieza,ko paham tak ni?>>> Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

38 comments:

|arieza| said...

hahaha fhm!!!! heheh auwwww... ABANG mel ni jiwang la.. auwww..
well anyway, thx for joinig :) xpe kita enjoy!!!!

black_mel said...

|arieza|:haha,,,,hampeh tul....

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

nak jadik caloooooonnn~~~
wekekekee~

tak malu pyer manusia la aku nih~

Deco [MisS N] said...

HAHA..hebat2...laaa,nape kunci hati tuh,camne lak is3 tuh nak masuk dalam hati???mmg sengaja suh org len pijak2 ati sampai pintu ati terbukak sendiri ek???

haha~ni cikgu BM datang mengulas maksud tersirat....

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠:haha..ko spesel..xyh jadi calon terus lulus..haha..

black_mel said...

Deco [MisS N] :yup2...lebih kurang mcm tu la..nice cikgu bm...

PeJuAnG HiDup said...

hahaha... tak ku sngka, di sebalik kemachoan mu itu, tersembunyi mat bunga mu yg kini terselah jua. hahaha...

black_mel said...

PeJuAnG HiDup :cilakakkkkkkk...ini semua ibu ayam tu punya pasal....

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

waaah~
beshnye2
wekekekeee~

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...bnyk la best...x best langsung...

sukiminna said...

woah.. puitis...dalam maksud..pengalaman yer?..gudluk for the contest :)

black_mel said...

sukiminna :aku saja masuk bagi ramai..menang mmg xleh la..arieza tu kalau baik hati bg hadiah smpai tempat ke 15 mungkin dpt kot...

missgee said...

Memang patut cikgu2 BM ko nangis.. :P


P/s: Semoga Berjaya

Fathiha Zainal said...

WOw! Nice r..

p/s: Ada mksud ke ni??? ;)

black_mel said...

missgee:haha...biarkan dia menangis...

black_mel said...

Fathiha Zainal:maksud?mana ader..saja2 tulis..hehe...

|arieza| said...

hampagas!!! aku jugak yg kena!!! hahaa ibu ayam ko panggil aku! haha skrg2nya baru nmpk jiwa merah jmbu ko tu :p hebat! :p kan,, ramai nk masuk minang dh tu :p

black_mel said...

|arieza|:mana ada...aku karang benda ni masa tgh mamai...tau2 dh post..x sangka...hehe..

SuRayA^i. said...

warghh jiwang jgk engkau nh! XD

gudlak weyh~

black_mel said...

SuRayA^i.:haha...ini bukan aku....aku tgh mamai masa tulis nie..baru bgn tdo..huhuhu...

cik EPAL said...

jiwang karat :D

black_mel said...

cik EPAL:waaa....mana ada...ni saja tulis2...sob3...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

buwerkkkkkkkkkkk !


*sila muntah berjemaah :D


gud luck.

Solehah said...

ooo kontest rupanya..

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :muntah berjemaah?jgn lupa jamak skali...haha...ini citer jer la..

black_mel said...

Solehah:yup2..kontest...join la..

mello said...

ada putri melewati pintuku.. dikuncinya.. kunci pintuku dibawa lari.. mungkin tertutup buat selamanya..err?

black_mel said...

mello :haha...jiwang btul ko ni mello...

|arieza| said...

hahaha black mel, u lg jiwang ok dr mello tu hahaha :p

black_mel said...

|arieza| :haiz....kan dh ckp...ini tulis masa tgh tdo..huhu

old_trafford said...
This comment has been removed by the author.
old_trafford said...

terrer gak bro buat puisi ni..harap2 dapat hadiah dari arieza tu.

black_mel said...

old_trafford:haha...dia xkn pilih aku..dia sengal..haha...

black_mel said...

aku x suka no ganjil...so aku kena genapkan komen nie..

|arieza| said...

hoh ada plak gitu? meh aku ganjilkan balik komen ni haha

black_mel said...

|arieza|: oit...jgn bg jd ganjil...aku x suka ganjil...

wazy said...

terbukti apabila wat sajak ni,makin terserlah mood jiwang kita ,kan kan kan

black_mel said...

wazy:haha...bro...ni secara x sengaja.hehe..