head

Nuffy

Monday, January 18, 2010

Perempuan,Apa Yang Cuba Korang Buktikan.

Aku tak pernah lagi buat entry berkaitan dengan gender sebab aku tak suka.Aku tak nak entry aku lebih pada mana2 pihak.Aku lagi suka entry berbentuk biseksual,mean,dua2 bole baca.Tapi hari ni ada seorang hamba Allah iaitu perempuan buat aku betul2 terpikir.Apa yang perempuan cuba buktikan?

Ceritanya macam ni.
Masa aku balik kuliah ikut jalan kampung,ada seorang minah ni bawak kereta tengah tunggu kat simpang.Aku dengan kawan aku ada 3 orang semua "lelaki" naik motor tapi bukan macam adnan sempit ok..So,masa jalan pelan2(jalan kampung mana bole laju),tiba2 jer minah sengal tu  boleh keluar simpang.Nasib baik sempat break.Kalau tak,abis motor ex-5 aku.Itu tak jadi masalah kat aku dengan kawan2 aku,

MASALAHNYA sekarang,itu jalan kampung ditambah plak dengan jalan rosak,apsal nak melintas depan kami jugak,apa salahnya bagi kami jalan dulu ko ikut belakang?Ini sebab ko jalan depan kami,kami terpaksa ikut bontot kereta ko perlahan2 ditambah dengan debu-debu berterbangan.Prihatin la sikit.Aku tau la ko pakai kereta,kalau ko bagi kami jalan depan kereta ko pun takpe sebab bukan ko bole laju2 pun.

So,timbul dalam benak fikiran aku,apa yang perempuan ni cuba buktikan?Adakah dia mampu pakai kereta mahal(Saga BLM) sedangkan kami hanya mampu pakai motor atau adakah dia cuba buktikan dia bole bawak kereta di jalan sempit?ataupun hanya kaum hawa jer yang boleh bagi jawapan untuk persoalan ini.

p/s:Takpayahlah buktikan apa2,masing2 ada kemampuan sendiri.

p/s2:Aku mintak maaf kalau entry ni menyinggung sapa2..Aku takde niat dan aku maksudkan segelintir sahaja.

42 comments:

Melz said...

standard bro . benda yang kita taknak publish tuh la yang akan kita publish hehe :P

hehe cerita nie lelaki dan perempuan pun boleh terkene beb :P

|arieza| said...

aku rase, pmpuan tu nk tunjuk lagak a bit jugak kot. kot la.. wallahualam.. dlm hati dia x sape tau kn.. ataupun mula2 tu dia rasa dia leh bawak laju dr korang, then baru dia tau rupa2nye xpat laju pun kt jln tu. so mgkn dia x rase ape2 pun.. hehehe

black_mel said...

Melz:haha..sebab tu aku tak nak publish..sbb gender ni ssh skit..

black_mel said...

|arieza|:not sure..mybe...kalau nk tau btul2,kena pg cari dia balik apa tujuan dia..hehe..

chirol said...

ntah2 dia nk cepat ke..xpun baru dapat lesen

FarhanaDr said...

Errr.. Mgknkah dia rabun and tak nmpak korang? Hmmmmm.. Bak kata orang, prihatinlah sket weh.. Hehehehe.. Jgn risau, ku berhemah.. ;)

Ms AiReEn MoHd said...

eyy pompuan ni aku cepuk kang...mmg nak kene la tu....ngeee atau pun pompuan sengal tu mmg rabun tak nampak kowang ngeee...apsal ko tak honk die weh...

SuRayA^i. said...

er..my bf slalu kate "ish, perempuan~~" dlm nada yg geram smbil geleng kpale bile jmpe mne2 driver pmpuan yg buat jln mcm bapak dia pnye..

ak pmpuan, tp ak rse pmpuan mmg cmtu kot~sbb kdg2 ak pun penah je jmpe driver pmpuan cmtu..rse cm nk scretch2 je kete die~

black_mel said...

chirol :mybe kot..tp jln kg dgn rosak..mana leh laju..

hans said...

hahahahah
biasalah tu
kadang2 mungkin dia lupa dia dkt kampung kut
so kekok la tu bawa keta

black_mel said...

FarhanaDr:haha..malam consider la kalau x nmpk..ni tgh hari buta..huhuhu...

black_mel said...

Ms AiReEn MoHd:Haha..rabun tgh hari..aku paling malas tekan hon...aku kan pemandu berhemah...

black_mel said...

SuRayA^i.:erk..waa...garang ko nie...aku nk hon pun x smpai hati..ape lagi nk scretch keta dia..haha...aku pemandu yang baik...

black_mel said...

hans:haha..aku rasa dia org kg situ kot..sbb plate2 johor..

Sharinginfoz said...

tak payah buktikan kalau bagus memang tetap bagus kan...

Jom Buku Smart Reader

Fly to ASEAN.. Free????

black_mel said...

Sharinginfoz:yup2...setuju...

laa_tahzan said...

xpatut dia bawa mcm tu...merbahaya utk org ramai...asal dia tahu jalan tu bukan dia sorang guna

black_mel said...

laa_tahzan:tak pasti apa motif utama dia..tp rasa mcm dia cuai+mengelabah kot..tu yang keluar jer tu..

missgee said...

Dia suruh ko beli keta kot..
Pastu bleh ajak ko
main kejar2.. :P

black_mel said...

missgee:haha...main kejar kat jln kg?baik maik panjat pokok..hhehe..

@juera said...

emm..mayb ppuan tu gabra kot bw kete..mgkin x sngja..ala think positif je la..

Deco [MisS N] said...

hehe,perempuan is complicated sometimes...
erm,maybe nk tunjuk ketErorist-an nya memandu kot...or maybe die gelabah bile ade lelaki kot..terus tak dapat berfikir secara logika...erm,bny ag assumption nih,tp lau nk lebey tepat,g carik pompuan tuh n tanya sendirik...:)

black_mel said...

@juera:ok...or mybe dia sakit perut nk pegi toilet kan..ok2..di maafkn..

black_mel said...

Deco [MisS N]:yup2...bnyk assumption leh buat..tp nk tau btul2 kena jumpa dia tnya..haha..tp bnyk benda lain nk buat..

PeJuAnG HiDup said...

takpa mel. nnti kita intai pompuan tu. nak? hehehe

black_mel said...

PeJuAnG HiDup:haha...jom2...

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

ahahahah.. ntah la weh, aku ppuan pn tak ada jawapan dia.

may dia ingt dia ppuan so still berpegang kata 'ladies first' walaupun bukan kena tempat. huhu.

++***hana zaty**++ said...

ehh..nk pi intai2 pulok..nk ikot!~~hehe

hana rase kn dye xbpe cekap lagi kot..tp xcekap dye takan potong nye....haaa...rase nye dye tgk korang jln lmbt cgt kot.~~~hehe~~
dye ngat dye laju cgt~!!!hehe...aisshh..pompuan2..adooyaiii

black_mel said...

Fiffy Syafiqa Hazirah:hahaha...ladies first pun...debu2 kot...haiz..btul2..kalau jln besar lalu la..mmg x kisah pun..

black_mel said...

++***hana zaty**++ :mana leh ikut..nk intai baikkk punya...haha...
haha...dh2 jgn salahkan dia...kesian dia..

cydane said...

hehe..aku nak tackle pompuan tu blh?hehe

black_mel said...

cydane:x boleh...ko duda..haha.

.siv. said...

gua pmpn.
tp gua bawak motor.
so gua sokong lu.
pmpn mmg kerek sikit.
ekekeke

black_mel said...

.siv. :haha..btul3...ramai dh sokong aku..nmpk sgt ppuan tu salah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

black..maybe dia tgk u n kawan2 hensem sgt kot sampai dia gelabah mcm tu..takpun saja dia nk suruh u all ngorat dia..hehe..

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥ :haha..xde maknanya...dia tu jer yg x psl2 lintas dpn kami..nk tunjuk kereta dia la tu..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ko ade masalah ngan pompuan ke?
wey~
aku dah komen kat entry char kuey tiow ngan nasi kandar tu

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠:haha..bkn aku ada mslh ppuan la..ppuan jer ader mslh dgn aku..haha..

♥ juhairah ♥ said...

cet, pompuan2. aku pon pompuan jgk. ade jgk adat aku bwk kete. kes ko ni lawak jgk ye. dlm otak aku tgh bayang cmne korg ikot bontot kete die yg lembap sambil korg mkn debu. haha.. adoii.. kot die x nmpak korg kot.. adoi pompuan..

SuRayA^i. said...

baek berpade la der~hehe..
kalo ade pmpuan yg buat jln mcm bpk die pnye, mmg ak xkn brpade pade da~

er, tp stakat nh x penah lg scretch kn kete, hon penah ^__^

black_mel said...

♥ juhairah ♥:haha...jgn bayang..dh hijau mata aku mkn debu...

black_mel said...

SuRayA^i. :haha..der kat blkng mcm adnan sempit...haha..yup2..