head

Nuffy

Tuesday, February 2, 2010

Tips Curang dan Rahsia Lelaki

 

Sebelum aweks2 nak marah aku,korang pikir balik kebaikkan aku bagi tips ni.At least korang dah tau apa yang laki2 akan buat kalau dia curang.Ni rahsia lelaki.
Berbalik kepada tips curang ni,entry kali ni aku buat apabila member aku terkantoi dia dah curang.Macam mana boleh kantoi?Dia hantar mesej nama lain kat orang lain.Paham tak?Contoh:Awek dia nama Ain,tapi dia hantar hai Zira,Rindu awk..Hahahaha..Padan muka member aku ni.Meh sini aku bagi ko tips.

Tips 1:Guna nama panggilan sama.Contoh awek 1 ko panggil honey,awek 2,3,4 ko pun ko panggil honey.Bukan aper,kalau guna nama,takut ko tersilap panggil nama.So,senang sikit nak cover.

Tips 2:Selalu kalau ko curang,awek ko mesti syak.So dia akan test kau dengan suruh member2 dia menyamar atau dia sendiri yang menyamar.So untuk play save,jangan mengaku single dan jangan mengaku dah berpunya.Tapi nak lagi selamat,jangan layan no yang tak kenal tiba2 nak berkenalan dengan ko.

Tips 3:Kalau ko kaya,guna 2 nombor,1 nombor jangan save no kekasih gelap dan sebaliknya.Tapi kalau ko tak kaya,berbalik pada tips no 1.Letak nama honey_timah,honey_haniz ker,ape2 la.so,just mesej guna nama panggilan.

Tips 4:Ini kalau satu university.sila pastikan dia bukan housmate awek ko.Lain2 course belum tentu lain2 rumah.

Aku tak suruh korang untuk berlaku curang,Tapi kalau ko dah sangap sangat nak curang,Ini tips2 yang aku dapat hasil daripada hypothesis awalan yang aku dapat daripada kesilapan2 member2 aku.



Silap langkah,aper kesan2 yang akan jadi?

Kesan 1:Mula la korang kena pujuk sampai abis duit beli topup mesej dia beratus2 kali tapi dia tak balas.Itu kalau nasib baik.kalau nasib tak baik,dia tutup hp jer.

Kesan 2:Korang kena sembunyi dalam tandas universiti berjam2 sebab dikejar 2 orang awek korang yang rupa2nya housemate.

Kesan 3:Putus,,,,Tapi bunga bukan sekuntum.Cari yang sejambak bunga..dapat pakej..haha..



p/s:Kesan2 kat atas adalah hypothesis akhir yang terjadi kat kawan2 aku.

p/s:Ingat!!!!!..Lagi Sekali aku ingatkan!!!Aku tak galakkan korang untuk curang,

p/s:Sharing is Caring...Betul tak??

74 comments:

NiNa' said...

boleh diaplikasikan juge kan utk curang kpd laki..
cantekk..

same je kan situasinya..cume berlainan situasinya je

black_mel said...

NiNa' :yup...mana2 pun boleh...haha..

p3perak said...

mel, no kita kamu save honey_sya ke??
hahahaha...

curang je cik nina oii..
diOrg ni bukan leh caya mne pun..
tp, klu si black_mel ni, 200% percya
sama dia..
hikhik..
mel,tq..

black_mel said...

p3perak:haha...mna ader....yup2...black_mel bole di percayai...kan dah ckp kat atas..itu pemerhatian keatas member2 yg kantoi curang...

lagipun dh bgtau..x digalakkan untuk curang..

NiNa' said...

p3perak..

curang je..

black mel sure bleh dipercayai? nak no pon..aha

p3perak said...

adesh.. xleh la kasi kot..
try mntak kt empunya diri..
huhuhuhu....
gurau2 je tu..

iyep, dijamin..
black_mel makhluk ALLAH paling best..
x curang..

black_mel said...

NiNa':haha..nk wat per no tel...nk uji yer..haha..dh tau la taktik tu..hehe..

|arieza| said...

ape kate ko bg tips pmpuan curang plak, tgk ada bakat jd awek aku tak haha

black_mel said...

p3perak :jgn la puji mcm tu..malu la..wink2*..hehe..

black_mel said...

|arieza| :ko pakai jer tips ni..sama jer pun....tp nama jgn la letak honey..mcm les lak bunyinyer...

p3perak said...

sis arieza, taruh je hubby_mel..
hehehehe...

erk?? puji ke?? hakikat tu...
mel, kamu de tips tak nak
kasi santau laki yg kaki maki2???

share la..
sharing is caring kan..

NiNa' said...

x la..
bkan nak kacau..
tapi nak wat collection..wakaka..

yela.. susah nak cari laki baik skrang..
so beter rebut..hihihihi

black_mel said...

p3perak:haha..hubby mel??encik macha dia nk cmpak mana?encik macha dia silent reader tau...nnti buta2 kantoi..hehe..

haha...just bwk2 bersabar..amik air smyg solat sunat istikharah..mntk petunjuk..;)

black_mel said...

NiNa':haha..ader..nk cari yg baik kan,cuba pg masjid waktu solat subuh..so laki2 yg mampu bangun and solat subuh kat masjid tu hampir pasti baik..hehe..

NiNa' said...

boleh caya ke black mel? ahaha..

maaf.. dah x percaya lelaki x kelihatan baik..=(

hehe.. tp arap black mel orgye baik..k~

p3perak said...

silent reader mmg bhya..
sory sis arieza..
gurau2 je..

cik nina, kasi la black_mel kt kita..
kamu cri laki lain ek..
x yah la berebut dgn kita..
ok, deal???

black_mel said...

NiNa' :xpe...mmg ssh nak cari laki btul2 baik and ramai yang pura2...nak tau baik ker tak kena tunggu lps kawin..masa tu terserlah la perangai sebenar..

black_mel said...

p3perak:haha..xtau nak komen aper..black_mel bkn baik sgt pun...

cydane said...

hehe..xnak la aku ikut tips ni...aku jnis stia tau..hahaha

black_mel said...

cydane:haha..setia bgus la...jgn menyesal bila dh putus nanti....lalala~~~

p3perak said...

hehehe..
rahsia kita dua org je..
xleh kasi tau kt cni..
k la, blac_mel..
mau tido, sakit otak dah ni..
pasni klas 2-4, 4-6..
tq, black_mel..

black_mel said...

p3perak:ok...tc..jgn ponteng klas...

♀.รﻨν.♂ said...

wait seminit.
tips ke tiga tu tak boleh ah.
kang awek cek phone, kantoi bodo je.
nak selamat?
awek 1 : hotlink /celcom / digi
awek 2 : mak
awek 3 : prof badrul

ekekeke
selalunye guna nama awek 1 paling selamat.
lalalalaa~

hBz said...

pada awek la nak curang. bla lg. tak kan nak curang pada bini kot.

try and error.

belum cuba, belum tahu.

sambil menyelam, minum air.

buang yang keruh, ambil yang jernih.

haa...tgk. betape byk peribahasa suruh kita curang. marilah. wanita makin ramai.marilah kita cuba sa per satu.

wong ah ian said...

buat pertama kalinye aku sokong HBZ..

akira sendoh said...

hehe..adeh la en3 ko..sng jek..dlm relationshp yg penting..setia,percaya,jujur,ikhlas..cam siddiq,amanah,tabligh.fatanah ar kiranya.hee.
cam akira, akira percaya skrg ni Allah bayo cash jek..sape bt org len,dun wrry la,u'll get more painful punyer..hee

sorang lagik zenal a.k.a zxara..but i'm the cutest girl ar..:P keke..

black_mel said...

♀.รﻨν.♂ :haha...tips tambahan...hehe...ooo..pernah buat yer...

black_mel said...

hBz:hahaha...setuju2...kalau bole test dulu lg bagus...hahaha....

black_mel said...

wong ah ian:ko sokonh hbz?aku sokong ko ah ian...

black_mel said...

akira sendoh:bgus akira..berbanding suki,akira lebih realistik...

owh..u the cutest..hehe..hope suki will not coming back..hehe...bye suki..welcome akira..

mas said...

hahahaha..mas dah kena yg pertama tu,ada plak dya pnggil mas, wani...gila beza tu...apa punya bengong la

mas said...

mas tak bagi mna lki2 pon pnggil mas ngn pnggilan syg,honey @pon prkataan yg seangkatan dengannya...geli ar bila dengar

black_mel said...

mas:haha...kan dah ckp..senang kantoi...tp lg baik jgn curang..hehe..

FarhanaDr said...

1 jambak bunga??? Amboi2 black mel.. Mngajar tips2 yg bernas tol ek.. Hehehehe..

Nak carik lelaki yg tak reti nk curang.. Ngeee.. :)

black_mel said...

mas:erk??bahaya nie..jadi taktik 1st x menjadi..kena pkr tips lain..hehe..papa/mama pun x suka?haha...

black_mel said...

FarhanaDr:sharing is caring..hehe...lgpun tu kwn2 yg buat..not me...lalala~~

cik EPAL said...

tak suka orang curang

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

ko cam byk pengalaman je bab curang nih?
nakalnyer~
gget kang~
ko la org pertama aku rijek tuk jadik calon lelaki terhangta~
hahahah~

black_mel said...

cik EPAL:yup..sama jgk..x suke;p

Miss Lula said...

gila berani yek.. ahahhhahha~

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :haha..tu kan pemerhatian kat kawan2 aku...aku seorang yg setia..jgn la reject permohonan aku..kalau buat rayuan bole x?hehe..

black_mel said...

Miss Lula:erk..haha..mna ada..itu pengalaman kwn2..

Frodo Baggins said...

>>___<<

tambahan ~ SILA CURANG ...
agaggagagaggagaga ...
ilex arrr, kalau rasa x berapa nak cinta lagi
x salah curang ... wahahhahaha

ooopssss larixxxxxxxxxxx

PiNk ButTeRfLy said...

entry tak bape bagus ni.

hehe..

tapi lelaki ke ppuan still le pakai kan?

missgee said...

Tips membina (^.^)

P/s: Biar hukum karma main peranan.. (^__^)

mas said...

papa/mama?????lagi la geli.....tp maybe bg sesetengah org dya suka kan....btol tak????

black_mel said...

Frodo Baggins:haha...frodo..rmai ppuan marah nnti...tp btul jgk;p

black_mel said...

PiNk ButTeRfLy :yup...dua2 leh guna..hehe..

black_mel said...

missgee:yup2...setuju jgk..

black_mel said...

mas:haha...mmg geli...goli den..huhuhu..

Mybabah said...

Salam. Ini makna curang dalam Kamus Dewan Edisi ke-4. 1. Tidak jujur, tidak lurus (tulus) hati: orang2 yang munafik senantiasa berhati curang. 2. Tidak setia (khianat) kepada suami (isteri, tunang dsb) dengan menjalin hubungan cinta dsb dengan orang lain.

Itu dari segi bahasa, dari segi agama, minta ustaz jelaskanlah...

Solehah said...

hehe..takyah la cari pasal..hidup baik2 ja..hehe

black_mel said...

Mybabah:hehe..btul2...sbb tu sy x galakkan...

black_mel said...

Solehah:yup..setuju..jgn la curang..x baik...cari pasal jer..

touyakaruma said...

Hahaha orang selalu bagi tips tackle awek tapi bagi tips curang

black_mel said...

touyakaruma:haha...member aku kantoi..so..aku bg tips ni untuk dia..

hBz said...

sorang je vote aku? banned this site!

intan izani said...

mak ai
siap ada tips curang
org menipu ni
lama2 dia yg kene tipu
tul tak?

black_mel said...

hBz:promote la cibes...lu x promote...bkn x best..best...upah choki2 ker..rmai la skit...

black_mel said...

intan izani:btul2...dah kantoi kan ssh...

Fathiha Zainal said...

Waa.. Dh berjela komen kt cni. Uhuk!

Hm.. Tips curang ea.. Siap la sesiapa yg curang pasneh! ;p

black_mel said...

Fathiha Zainal:haha...tp motif citer ni pasal jgn curang..hehe..

p3perak said...

dlm ramai2 ni, hBz je sokong curang..
yg lain bangkang habis..
hBz mmg kaki curang kot..
hahahahaha...

curang itu adlh lelaki/pmpuan yg tak matang..
lelaki/pmpuan yg xde pendirian..
lelaki/pmpuan yg bodoh je tak reti
nak hargai psgn dia..

*bhs agak2 kasar la.. nOt in gOod mOOd again..*

farenova said...

ececechh mcm ade pengalaman je nih...

ni namanya tips nak idup lama huhuhu


nway, nice, gelak sat akak baca..

deusXmachina® said...

tips yang terbaikkkkkkkkkkkkkkkkk
marilah curang
marilah
marilah1!!!!!

erk888

SuRayA^i. said...

aik, sjak bile kau jdik dr. cinta?
er, tp ajar tips curang plk -__-"

black_mel said...

p3perak:hurm...hbz memain jer la...jgn la amik serius sgt..

black_mel said...

farenova :kak..ni tips berdasarkan pengalaman org lain..sy bdk baik..hehe..

black_mel said...

deusXmachina® :haha...mari2...bak kat hbz..try and error...hehe.

black_mel said...

SuRayA^i.:haha...sejak member kantoi curang..hehe..

e p i x ____ said...

kalau kantoi , cakap je black mel ajar.hehee

black_mel said...

e p i x ____ :haha...jgn der...kalau aku yg kantoi?haha..

y@n@ M!B said...

nk tmbh tips, kalo nk ngedate dgn kekasih gelap tu toksah lerrr amek2 gbr.kompem dia upload kt fb ke mespes ke, xke naya tu..huahuahua~

black_mel said...

y@n@ M!B:haha....mcm berpengalaman jer?hehe...setuju...