head

Nuffy

Friday, January 29, 2010

Foreign Student di IPT dan Gadis Terlampau

Aku dah lama nak cakap benda ni,tapi aku malas nak masuk campur sikap dan peribadi diorang.Tapi sebab aku dah muak,aku nak cakap jugak.

Aku mulakan dengan cerita Aishah Gadis Terlampau baik daripada negara Timur Tengah.Kalau tak silap aku daripada Yaman kot.Dia baru masuk uni aku semester ni,serius,dia memang terlampau baik.Tutur kata yang sopan,siap pakai purdah.Suara dia lemah lembut jer,aku tengok ramai la gadis2 Malaysia yang berbulu dengan dia.Aku tengok dia teringat cerita Ayat-Ayat Cinta.Sepanjang masa purdah dengan baju dia mesti kaler itam.

Ok,tinggalkan citer gadis terlampau baik tu.Sekarang aku nak bangkitkan isu foreign student di IPT.Aku tak pasti la kalau2 benda ni terjadi kat university aku jer,korang boleh tengok sendiri.Kat sini aku listkan sikap foreign student kat university aku.Aku tak kata semua tapi kebanyakkannya: 

 
@-Suka masuk kelas lambat.Kadang2 kelas nak abis dah baru nak masuk.Siap lewat sejam lebih pun buat muka tak bersalah(mostly dari somalia)

@-Suka bidas cakap lecturer walaupun dia yang salah.

@-Suka bersembang sesama diorang dalam kelas,sembang pulak kuat2.Menganggu orang lain.

@-Suka tanya soalan kalau diorang tak paham(yang ni sikap baik)

@-Makan dalam kuantiti yang banyak,kalau order nasi briyani tu,nasi mesti tambah(Memang baka makan nasik banyak kot)

@-Ada yang gatal suka kacau gadis Malaysia.(Ingat muka macam Akon orang suka ker?)



Itu aku list sedikit sebanyak sikap2 foreign student kat university aku.Sikap2 lain aku tak berapa kisah sangat,tapi suka masuk klas lambat sangat tu memang aku anti giler.Lecturer tegur,menjawab.Kalau lewat 5-10 minit takpe la,bole dimaafkan.Ini LEWAT 1 JAM LEBIH,sampai klas dah nak abis baru nak masuk,memang aku panas.Memang tak semua yang bersikap buruk,tapi kebanyakkan.



P/S:Foreign university korang selalu masuk klas lambat jugak ker?

P/S:Kat blog aku takde citer2 lucah.sori....

40 comments:

wong ah ian said...

aahh kecewa xde softcore porn kt entry ni hahaha..
tarukla gmbr aishah tu bleh aku mimpi..kehkehkeh

POSH76 said...

itulah beza kita dgn mereka...jauh panggang dari api..tp ada gak yg terjatuh chenta dgn mereka...hehe

black_mel said...

wong ah ian:haha..entry aku baik2..nanti aku mintak gambar dia..tp dia pakai purdah..mcm xde feel jer..mata cantik la..

black_mel said...

POSH76:haha..yup2..aper la nak jadi ngan ppuan msia...hehe..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

tu la suasana blaja~
ala~
mne2 pon same~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

wey~
rindu~

rindu~

rindu~

wong ah ian said...

tengok mata je bole bayang macam2 weh..budak engineering mang otak pikap bab2 dosa ni haha..

PiNk ButTeRfLy said...

semue betul except yg no 1.

annoying kadang2 tapi ade yg baik.

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠:yup2..aku igt uni aku jer diorang x berdisiplin..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :rindu aku ker?aku pun rindu jgk..huhuhu...rindu uni ko,pg la mlwt ujung mnggu..jumpa lecturer..

black_mel said...

wong ah ian:haha...nnti aku amik gambar dia masa dia present..hehe..

black_mel said...

PiNk ButTeRfLy:yup2..ader ckp kat atas tu..x semua...

NiNa' said...

dalam class xde la plak foreign student..

tp kat u ni bersepah2 ada.. dr afrika ngan arab plg banyak

deusXmachina® said...

ko uni mana bro

tak penah lak aku merasa ada foreign student time blaja dulu
so susah nak cakp la
erk888

FarhanaDr said...

Kolej ku pn bnyk dari nigeria.. Mmg budget mcm akon arr.. Yg pompuan mcm naomi campbell seksi nak mati.. Adehhhh.. Seksa mata nengok.. Nk wat caner depa ni.. Mampu nengok jek laa.. Jgn ikut2 sudaaa.. ;p

|arieza| said...

kt cni pun kaum kerabat yg sama jenis dgn diorg begitu jugak kbyknnnye, tah ngape.. mmg dilahirkan begitu kot. very outspoken n rough.

missgee said...

weh..Muka Akon ramai yang suka tau..
Suka bila dorang nyanyi.. Seksi :P
hahahaha..

P/s: Time aku study Mat akon agak kurang dan tak glamer lagi..

black_mel said...

NiNa':owh...cuba try tnya member2 perangai diorang..

black_mel said...

deusXmachina® :owh..haha..xpe2....diorg pun skrng ni baru ramai..

black_mel said...

FarhanaDr:haha...naomi cambell..haha..bnyk la dr akon lps nie..

black_mel said...

|arieza|:yup2...1st time arieza bercakap sesuatu yg waras...

black_mel said...

missgee :kalau btul2 mcm akon xpe..ini akon x cukup sifat jer..

GagaH@n cHenta said...

actually sgt2 setuju ngan black_mel..sbb kat u kitorg pown samer jer...

Fathiha Zainal said...

UiTM, tmpt sy stdy xde foreigner.. Heee.. :DD

SuRayA^i. said...

kt u aku xd plk yg msuk lmbt..kalo ade pun x over cm foreigner yg ko ckp la..tp part cakap kuat tu mmg xley blah..kt cni pun sme je~~~

black_mel said...

GagaH@n cHenta:then,kesimpulannya budaya sama..

black_mel said...

Fathiha Zainal:skrng bukan dh ader foreigner ker?

Abg Din said...

perangai, adat resam mereka mmg berbeza dari kita... itu pasal nagara kita aman dari negara mereka...

black_mel said...

SuRayA^i.:owh...means masuk lambat bkn budaya diorg jgk la...tp ckp kuat tu mybe budaya diorg kot..

black_mel said...

Abg Din:btul tu abg din...tp bnyk sgt perangai diorg yg buruk...mcm kurang disiplin..

Liyana said...

hm, leh tahan rude ek dorang...sy x pnh ada kawan o pljr foreign...hu~

black_mel said...

Liyana:yup...kebanyakkan tau.. x semua...tp mmg rude la...

y@n@ M!B said...

foreign student kt kolej sy pon cemtu..tp sbb sy blaja di private kolej, as long as dorg byr yuran (dorg nyerr rate mhl sket), pihak kolej tutop mata, tutop telinga je dgn perangai burok dorg..agak double standard di situ (-_-")

black_mel said...

y@n@ M!B:owh...nk bt mcm mana...diorg byr bnyk..

Che Li said...

haha nasib baik zaman aku takde bebudak foreign nie...slamat..

FaTiN said...

Kat tempat saya dulu (sekarang dah kuar dah) budak2 foreigner suka skip islamic studies padahal diorang tu islam. org lain skip jgk tapi xde la selalu.benci tgk diorang selamba rock borak dlam kelas(padahal jeles.kwang3)

=p

black_mel said...

Che Li:nasib baik la...kalau tak,berdepan la dgn perangai buruk diorang nie..

black_mel said...

FaTiN:kadang2,x paham dengan tindak tanduk diorg...kalau ckp siap pkai hadis lg..tp diorg sendiri x buat..

profwacko said...

Ko U mane?? agak samaa lah tabiat foreigner U ngko ngan ex U aku..

Tapi U aku ade GADIS terlampau real punya..
BAIK n TAK BAIK pun ade...

black_mel said...

profwacko:aku kuittho...ko u mana?