head

Nuffy

Sunday, February 7, 2010

Gua Nak Lu Pikir La Sendiri

 



Semalam,abis jer exam,petang tu aku dengan member2 aku pegi beli tiket wayang tayang amal kat kolej aku.Malam semalam aku tengok citer lu pikir la sendiri kat university ni.Diorang ader buat tayangan amal. menjelajah kat university2 kat malaysiaSo dapat la aku tengok awal daripada tarikh tayangan dia.Tayangan rasmi kat pawagam2 kat malaysia ni adalah pada tarikh 11/02/10.Pelakon2 dia Mila Af,Nabil Raja Lawak,Puteri Sarah Liyana,Zizan pun ader dan ramai lagi artist2 fames.
 


Ini Puteri Sarah Liyana(gambar gugel) .Serius,dia memang cantik.Tak makeup pun cantik.Tapi dia dah ada pakwe dah.Pakwe dia berlakon citer Tari Tirana.Lakonan dia pun agak baik jugak la.Cakap pasal citer lu pikir la sendiri ni,sori..aku tak sanggup nak menipu.Pendapat peribadi aku la kan,citer ni memang pelik,aku tak tau nak ketegorikan dia macam mana,best ker,tak ker,berapa bintang ker,aku tak leh nak cakap.Aku tengok citer ni,aku macam lost jer... 

Nak tau best ker tak,sila pegi ker pawagam yang berhampiran.





Tapi pelakon yang paling aku minat dan admire tetap Lisa Surihani(gambar gugel jugak).Umur 24 tahun kalau aku tak silap.Aku minat betul dengan dia.Aku nak tengok filem baru dia Semerah Cinta Stiletto.Kalau orang cakap tak best pun aku akan tetap tengok.Walaupun muka dia muka garang,aku suka tengok dia berlakon.Kira agak2 berkesan la jugak.Aku suka tengok perempuan muka garang.Kalau pelakon laki,
aku minat pelakon adnan sempit Shaheizy Sam.


Lately aku selalu tengok filem2 Melayu.Walaupun ader babak2 yang cliche(eja betul ker ni) tapi siapa lagi yang nak menyokong industri filem tempatan kalau bukan orang2 tempatan.Adik aku study kat indon cakap,susah giler nak cari cd movie2 citer Malaysia kat sana.Tapi kat sini,bersepah citer2 indon.


So..best atau tidak filem melayu, Gua Nak Lu Pikir La Sendiri.

34 comments:

ツhʋƨиα ツ said...
This comment has been removed by the author.
ツhʋƨиα ツ said...

hoho ada filem baru ke ? doyy T__T lama tak amek tau filem baru. Adnan Sempit pon tak tgok lagi. bersepah daa org cakap besttt cite tuu. :D

ouh yang Puteri Sarah Liyana *pnjangnya nama:P* yup comel. natural beauty. :) tp tak kenal sgt dia berlakon mana. :)

Filem Melayu ? besttt hanya pada hiburan la kott. jarangg tgok filem melayu yang advanture. :) its ok hnya pndapat jee. :)

p/s ; eh eh dah tgok papaDom ? haha tu laa filem last tgok. lalala tp cite tu bestt byk effect jugee la. :)

black_mel said...

ツhʋƨиα ツ :yup2 dah tengok...papadom pun hurm...xla teruk sgt...hehe...

black_mel said...

mcm biasa..gua x suka no ganjil..so gua merepek sorang2..haha...

SuRayA^i. said...

tp adnan sempit mmg terbaek~

black_mel said...

SuRayA^i.:haha...yup2...itu setuju...

FarhanaDr said...

Kuang kuang kuang.. Mcm tak best jek ni incik black mel.. Ahaks.. Kalau ku berlakon kamu nak nengok tak? Hahaha.. ;p

black_mel said...

FarhanaDr :mesti2...tp kamu kena jadi kawan lisa surihani...hehe..

|arieza| said...

haha citer lu pikirlah sendiri tu, even nabil pun tak puas hati haha katenya tak mencapai piawaian nabil sndri hahaha :p fhm2 la kn :p dia pun kureng puas hati dgn cite tu :p

black_mel said...

|arieza| :hahaha....no komen...no komen...

mas said...

apeni apeni....tak aci la dah tengok...mas satu pon tak leh tengok gi...tak adil tul la

black_mel said...

mas:hahaha.......rugi x tgk...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

orang kata film ni kurenggggggggggg so ?

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :erm..sooo suwwiippp...loly yg comel...

♥akukahmilikmu®♥ said...

tak minat cita ada mila n putri sarah nie..borong ar...hehe..jgn marah director filem nie...klu cita nie kuar masa nabil baru kuar raja lawak ok. gak..pasal nabil pun kata cita nie bukan cita yg akan 'mengkayakan' dia..

mello said...

weh, ko pegi gak eh? aku pegi gak... tp aku msk lewat dh.. masuk gitu je x byr...hahahaha gila jahat aku..kekeke

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥:haha,,,xnk komen ape2...filem tempatan nie..hehe...kesian diorg..tp pasal nabil tu..hurm..xtau la..patut kena rasa bangga dan yakin..

black_mel said...

mello:woit..aku byr 6 hengget....huhu..xpe..masuk lambat ader excuse..hehe...

++***hana zaty**++ said...

betol2 mel...mne ade la cite melayu kat indon ni....pling femes pon adlh upin ipin..tu yg war hana bangga...hehe~~~~~

kim slm kt adik...adehh!

black_mel said...

++***hana zaty**++ :haaa...tgk..dh ckp...

kim salam kat adik???xnk..jeles...hehe..

intan izani said...

sbb puteri sarah berlakon
rasa mcm nak tgk
sbb die cun
tapi tgk trailer
mcm merapu merapan

try la tackle lisa tu
kot2 ada can
heheh

black_mel said...

intan izani:hahaha...kalau dpt...konform jd bini...x main2..hehe...org 1st sy jemput kak intan and family..haha...

old_trafford said...

comelnya Puteri Sarah tu..Lisa Surihani pun comel jugak..

black_mel said...

old_trafford:haha...mmg comel..tp aku prefer lisa lg..belum dgr citer buruk pasal dia lg..

♀.รﻨν.♂ said...

demmit. aku pun mmg nak tgk cinta semerah jadah tu.
sbb ade lisa n farid kamil.
cerite tu cam lawak + romantik2 jugak la.

dulu aku tak minat cerite melayu.
skrg dah mcm selalu gak aku tgk kat wayang.
jom!!

black_mel said...

♀.รﻨν.♂ :bgus la siv..ko dah insaf..doa aku dimakbulkan...jgn layan citer indon jer yer..jom!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

apakah kamoo black mel ?

Frodo Baggins said...

>>___<<


kesimpulannya
lisa ni mmg cantixxx
kucen wa pown ske beliau
grrrrrrrrrrr woohaa!!

Fathiha Zainal said...

Huwaaaa!! Dh lama x tgk wayang. Jeles! Jeles! Uhuk!

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :kenapa???ape yg salah??

black_mel said...

Frodo Baggins:kucen ko jantan ker betina?kalau jantan,jeles aku..haha.

black_mel said...

Fathiha Zainal :org ajak tanak...jom2....

FaTiN said...

xtahu nak describe cerita ni camne? apakah maksudnya? kat negeri aku mana ada cinema. kena donlod la gamaknye cite ni


*cuba teka negeri apa xde pawagam.haha*

black_mel said...

FaTiN :entah la....kena tgk sendiri...ssh nk ckp..pelakon bnyk hebat2...tp entah..mcm ada yg x lengkap...kelantan kan?