head

Nuffy

Thursday, February 4, 2010

Aku Lewat Siapa Salah?

Semalam,setelah puas aku melayan gadis pemakan sate aku pun tido hampir2 pukul 3 pagi.Dengan yakin dan confidentnya aku tak kunci alarm hp.Biasa la,orang memang slalu bangun awal kan.Bangun2 jer tengok2 jam,dah pukul 7.45pagi.Gosh..klas aku pukul 8.00pagi.Aku ambil masa 5 minit untuk muhasabah diri,adakah aku nak datang kelas lewat atau aku perlu tarik selimut kembali sepertimana yang dilakukan oleh entiti paranormal yang waktu hidupnya dah terbalik??

Then terngiang2 suara mak aku,"ko nak bangun ker atau nak rotan melekat kat belakang".Terus aku bangun dan mandi seperti orang mendapat aura dan tenaga.siap2 start motor aku,bagi panas enjin jap.Pastu bertolak menikmati keindahan alam. Menghayati bait2 lenturan daun di tiup angin.Si unggas mendepakan sayap mencari sepatuk makanan.

Sampai2 aku dah lewat.Lecturer siap perli lagi."Jam tu agak2 pajak gadai nak ambik tak kalau dia tau jam tu time dia silap"?Haiz..jam 10 ringgit..buat aper tolak pajak gadai..aku bagi terus la..haha...


Masaalahnya siapa yang salah bila aku lewat?

@Salah gadis pemakan sate ker yang aku terpaksa layan untuk menstabilkan emosinya?

@Salah aku ker yang menikmati keindahan alam ciptaan illahi?

@Salah jam yang murah ka?

@Salah entiti yang menghasut aku?

@Salah jadual ker yang buat awal2 pagi?

Kalau salah aku sekali pun,biasalah.Aku hanya manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan.Kesilapan mengajar aku erti kehidupan.Macam mana kita nak meraikan kejayaan kalau kita tak kenal erti kegagalan?Dimana letaknya nafsu jika semua keinginan dipenuhi?So..biasala..lambat sikit...


I'm Sorry Lecturer"

I'm flying without wing(nak tdo)

46 comments:

|arieza| said...

tu dia... dh berpalsapah dah kat hujung ayat. ke mana perginya kepul2 asal rokok kalau bukan ke paru2. haih... heheh ala baru lmbt ckit je pun dh kecoh ek lecturer.. awat ko xnk jwb 'mujur sy datang tau. kalau tak, buat rugi je uni byr gaji puan/cik/tuan/sir/cikgu' hahahaha

black_mel said...

|arieza|:aku lewat 35minit la...haha...biar la..salah aku jgk...aku akur...huhuhu..sob3...

cik EPAL said...

belajar dari kesilapan :)

Cik aiNa said...

hahahaaa...kamu best mel. ckp kat lecturer..jgn berkire sgt..kan

touyakaruma said...

Lewat 35 minit !?

ko tak salah . Aku kenal ko .. ko budak baik . Salah katil tu kenapalaaa wat tuan dier nyeyak tidur kan ?

black_mel said...

cik EPAL:yup3..thnx...

black_mel said...

Cik aiNa:thnx...haha..lec tu ok..tp dkt 15 org dtg lewat setengah jam..dia mrh skit..hehe.

black_mel said...

touyakaruma :hanya kau yang memahami..sob3..thnx..haha..bnyk la salah katil...nnti uni aku tak bagi katil lak lps ni,tdo atas simen jer nnti..

deusXmachina® said...

semuanya salah ko melz
erk888
tapi normal la tu beb
tipu la kalau time blaja langsung ko tak penah bangun lewat

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

salah selimut~
wakakaka~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

siv~
malam kang kaco lae taw~
aku nak join gak~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

black mel buruk~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

lalaaalaaa~

NiNa' said...

ahaha. ala rilek la...
monteng skali skala pon xpe...

jgan sampai monteng 5 kali da la.. nnti kena banned dr peksa

intan izani said...

lewat 35minit
kelas sejam ke dua jam?
kalau kelas sejam
serupa takpayah dtg
hehe....

akak dulu kalau dah terlewat bgn
tak berani nak masuk kelas lewat...
tarik selimut jela

hBz said...

hang kat malaysia, aku Leicester. jangan tiru aku

mas said...

moralnya,kunci jam sbelom tidur..

Deco [MisS N] said...

salah mata yang takmau celik awal2 pagi..:)

FarhanaDr said...

Kuang kuang kuang.. Kalau ku tak pi klas daa.. Hahahaha.. Titon balik.. Isk3.. Dokter tak berdedikasi langsung.. Hik hik..

black_mel said...

deusXmachina®:haha...yup2...btul3....ter..bkn sengaja...

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :yup...1st time setuju dgn ayu...

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :siv bkn tau aku link nama dia...dia bkn baca..haha..

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :xde keja ker mengata aku?nasib baik aku ni seorang yg penyabar...

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :malas aku reply komen kau..lalala jgk..

black_mel said...

NiNa':x biasa la ponteng2..hehe....

black_mel said...

intan izani:kelas 2 jam..lewat 35minit,kena extand 35 minit..kena bg siap assignment..hehe..

black_mel said...

hBz:jsuh gila Leicester? dekat dgn umah arieza ker?ngendap dia x?

black_mel said...

mas:kalau x bgn,salah kan jam..haha..

black_mel said...

Deco [MisS N]:setuju dgn deco..kita nk bangun tapi mata xnak celik..so mmg salah mata...;p

black_mel said...

FarhanaDr:erk..abis la kalau ader 10 org dr mcm nie..hehe..

missgee said...

Ermmmm...
Salahkan diri sendiri..
kecuali ko nak main lagu bangau oh bangau :P

black_mel said...

missgee:huhu...yela2..aku dh ngaku kesalahan aku...huhuhu

♀.รﻨν.♂ said...

demmit!
cemane aku boleh tak perasan aku dikutuk tanpa simpati neh.
patut lah asyik terkentut je hari neh.
hishh~

black_mel said...

♀.รﻨν.♂ :erk...mcm mna ko bole masuk nie?haiz...haha....mana ada kutuk..aku puji la..

Frodo Baggins said...

salah kucen ... sebab rumah ko xder kucen tolong raba2 wat ko bangun!!! ok bye ..

black_mel said...

Frodo Baggins :haha...btul3...ok..bye jgk....

♀.รﻨν.♂ said...

sape2 yg puji aku kene belanje aku tgk muvee dgn pakej sekali iaitu popcorn n makan mcD.
okay?

black_mel said...

♀.รﻨν.♂ :haha...ok...tunggu aku abis study...lg 1thn setegah..nnti aku blanja 2 set mcd +wayang 2kali..bole?

|arieza| said...

kurang hasam hbz! kate kt leicester ek.. haha sengal! weh ko namo pakai disqus? sng nk tau ko ada reply. hehe leh kutuk2 :p ambik ar disqus paklong.. ambik la ambik la.. hehehe

Kyuubi_85 said...

the moral of the story...


jgn beli jam murah..

hahaha...

black_mel said...

|arieza|:alamak..kene pujuk lak...ni yang cair ni...hehe..tp blog jd berat skit la..tu yg malas tu..tgk la 2,3 hari nie..kalau ader,ader la..kalau xde,2,3 hari esok la..

black_mel said...

Kyuubi_85:haha..beli mahal terus kena tolak pajak lps nie..xnk la...

♀.รﻨν.♂ said...

lame nye lagi. kalo camtu ko belanje anak aku je lah.
:D

black_mel said...

♀.รﻨν.♂ :awal btul ko branak...bgus2...ko pun dh tua..hehe...klau dpt anak ppuan aku blanja k..

Iza said...

Relax la.....aku dulu lg baik dari kau....
kalau terlambat, langsung x masuk kelas.
Yg risaunya, kawan2 aku sbb aku yg paling rajin take note bebelan lecturer.
Kau patut salahkan laptop sbb dia la yg mencuri masa kau.

black_mel said...

Iza:haha...mmg baik...aku jarang jgk ponteng...sbb klau ponteng pun x tau nk buat apa..