head

Nuffy

Wednesday, January 20, 2010

Orang Suka Buat Tapi Aku Tak Suka Tapi Sekarang Aku Buat



Apsal gambar hp lak nie??Ni lah model hp yang aku guna,walaupun model dah lama(orang cakap,kalau masa hp ni kluar couple baru kawin,sekarang dah anak tiga). N73 terbaik..Aku tak nak tukar lagi.Kalau aku tukar pun maybe next year,nak beli strawberry blackberry latest masa tu.Ok..cukup cakap pasal hp.

Topik aku hari ni sebenarnya berkenaan dengan hp.Pernah tak korang message awek/member, tengah syok2 message tiba2 dia stop. Tanpa bagitau nak pegi tido ker,ape ker,tiba2 jer stop?Korang penah tak?Aku pernah dan aku tak suka benda ni,

Bayang la,makhluk Allah nie,dia start message,pastu kita layan la...layan2 tiba2 dia stop,sedangkan message last kita tu perlukan jawapan.Susah sangat ker nak bgtau nak pegi tido ker,nk buang air besar ker,nak keluar tak nak bawak hp ker,hp nk campak kat dinding ker,tak kisah la alasan logik ker tak,janji bgtau dulu.

Sesetengah orang anggap benda nie remeh tapi kalau message last kita tu penting dan perlukan jawapan segera,tak ker tension?Memang boleh call dia,tapi sampai bila nk asyik call jer? dan aku tak suka call.

Sekarang ni,aku dah malas pakai hp,kadang2 hp aku tertinggal umah member,esok baru sedar.Bukan tak penting,tapi kurang penting..hahaha....so,sapa2 yang call aku,aku tak angkat,paham2 la sebab hp memang jarang ada dengan aku.Kalau urgent tinggalkan message,nanti aku reply.Pelik??tak pun..aku rasa biasa jer.Aku dah buat benda2 yang aku tak suka bila orang suka buat benda ni kat aku.


Ini semua sebab kes2 mcm kat atas,aku message tiba2 stop,message tak jawab,call tak angkat,miscol x reply(ini special kes,untuk parents signal suruh call balik..hehe).Tapi bukan selalu dan bukan dengan niat,kalau aku dengar hp aku bunyi,berlari aku angkat kot2 urgent.

p/s penting:Aku bukan jiwang!!!!!! ini semua ARIEZA PUNYA PASAL.Buat kontest pasal kunci,abis semua orang panggil aku jiwang siap ader yang nak muntah berjemaah..
p/s:Sila ubah persepsi anda kembali yer.Sajak tu semata2 untuk kontest.

38 comments:

juanghidup said...

patutlah aku kol sush btul nk angkt. adedeh...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

camne aku nak mnje sms ngan ko law camtu~
erm~

SuRayA^i. said...

haha, penah je cmtu~
besenye sbb tgh msg2 pstu ak t'tdo (-__-")

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

haahaha,, hp ko ok lagi.. ak apakai n70 yang ak beli awal 2007 pn skrg ni.. nasib baik aku dah x gne 6600 ak dlu..wakaka.. hp bg ak bukan pakai sgt pn.. just call parents then call member kalau ada hal.. yg lain ak prefer ym ke haper.. wakakak

FarhanaDr said...

Meh sini number.. Ku mahu call!!! Ngeee.. Jgn tak angkat lakkk..

chirol said...

leceh sms..kol je sng..

black_mel said...

juanghidup:ko special kes...col mmg xnk angkat..hahaha...gurau jer..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...ko nk manja2 ker?meh2...msg aku reply...nnti aku msg..hehe..

black_mel said...

SuRayA^i. :waa...lg xleh d maafkan..tgh msg leh tdo..

black_mel said...

Fiffy Syafiqa Hazirah:haha...aku ader n 70 jgk..hehe...tp dua2 aku jrng bwk...6600 bkn sabun ker?waa...hp best tu..leh control tv..

black_mel said...

FarhanaDr :haha...mcm nk call..bila bg,bkn call jer..msg pun x penah...huhuhu..

black_mel said...

chirol:call dgn msg leceh..hehe..

cydane said...

ceh...jiwang apa...tp yg penting sony ericson ttp di ati ku..hehe

black_mel said...

cydane:sony cpt rosak...lalala~~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

erk !

kejap2 nape muntah berjemaah tu ada link l0lly ?

MIAHAHHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHA oke fullsetop.


aloohhh majoks ke bang ? tu biasa rr . lolly pom slalu wat gitew *eheh.

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :hahaha....mana ada...gurau2 jgk..jgn risau la...enjoy2 jer...ok la tu dpt link..hehe..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bace la :)) tp xda mase ag nak balas k0men.

sibuk wat kje sch00l ni ha. ihiks :)

oh tentiu b0sh :D

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :wc2....hehe..keje school?sek lg?biar btul??

nn said...

since dah tak ada orang nak message ni tengok phone pun malas. nak charge pun malas. nak reply pun kadang-kadang berlengah sampai terlupa. huhu

black_mel said...

nn;yup2...dh jd malas....nk pegang hp pun mls...

|arieza| said...

hahaha jiwang! :p

black_mel said...

|arieza|:sengal....

mas said...

hahhaha sama la kita...mas pon slalu jd cam tu...cam nak hempuk ngn kursi ja org tu.....

senang2 x yah gna encet...la ni pon encet dh tak leh guna coz bateri abes...chargest osak...huhuhuhuu

|arieza| said...

haha klu aku kol ko nnt, cmne? tak ke ksian kt daku yg manis ni.. :(

|arieza| said...

eh aku tau ke no tpon ko? hahahhahaa

black_mel said...

mas:haha...btul3...lgpun hp tu dh x penting skrng...so bila nk bt col baru cari hp letak mana...

black_mel said...

|arieza|:haha...kesian2...manis?masin kelat ader la..haha..

black_mel said...

|arieza| :ko x tau ker?smggu awl aku bt blog aku dh publish dh no phone aku..ooo x salin..

Deco [MisS N] said...

haha..salu gak la wat camtuh..haha,seb bek tak pnh berSMS ngan black_mel..lau tak,sure deco ne boikot...haha

black_mel said...

Deco [MisS N]:haha...mana leh boikot..deco kan baik..hehe

zaza said...

rase mcm perlu komen je entry nie..
bkn ape,
sy pun pnh hd cm g tu gk..
agak bengang bila org tu tibe2 xbls msg...
agaknya nk bg thu tgh wat ape tu susah kot..
hurm ntah la...

black_mel said...

zaza:yup...kita puas la tunggu..tmbh2 dkt pukul 2,3 pagi...ngantuk pun kita tunggu..last2,smpai subuh xde msg..

Solehah said...

serius tak suka..tp tu dulu la..skg ni balas dendam..buat blk..hehe

black_mel said...

Solehah:haha...jgn bls baik...x baik...hehehe...

♥akukahmilikmu®♥ said...

baik kol jer sara..mlm tkder org kol..tggu gak kot ada nk kol..

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥:lor..ye ker...cuba publish no phone..mesti ramai yg call..hehe..

SuRayA^i. said...

nseb baek bf aku pemaaf~ =P

black_mel said...

SuRayA^i.:ye ker?jgn2 dia simpan dlm hati...nnti gaduh leh jd modal..huhuhu...