head

Nuffy

Friday, March 26, 2010

Lembab

Di sebabkan hari ni internet sangat lembab dan lambat macam punai siput vavi...aku malas nak tulis panjang2..Nak loading pun lambat..Nasib baik aku dah buang disquss..Ada satu maklumat yang aku dapat dari sumber2 yang boleh di percayai,Sapa2 yang tinggal di Batu Pahat,nanti ada ganguan bekalan air. Kalau tak silap aku 29 Mac-29 April...Kalau tak silap la..Kalau silap,nanti aku betulkan..Hari ni aku tak boleh nak blogwalking..Internet macam harunn...


p/s:Nak masuk pic ke blog sekarang ni macam lambat jer loading,Internet aku slow ker or blog punya system slow..Loading tersangat la lambat...

p/s:Ada blogger tinggal area Batu Pahat tak?Korang rasa air paip tu payau tak?Macam klorin terlebih..Buat nescafe guna coffimate pun coffimate terapung..Air tapis yang 60sen 5 liter tu pun payau..Dah nak minum kena beli air mineral.Membazir jer..Hujan hari2 takkan ader masalah bekalan air lagi?

p/s:Besok 27hb adalah Hari Earth Hour-Digalakkan menutup lampu dari pukul 8.30pm-9.30pm.Aku maybe tutup pukul 8.30pm smpai 7.30am...Bukan lampu jer tutup,mata pun aku tutup.

p/s:P/s lagi panjang daripada isi entry..

28 comments:

p3perak said...

Uishh.. 1 bulan xde air??

p3perak said...

kalau masak air, jd payau gk ke??

p3perak said...

gOt slurpee here..

p3perak said...

jab, 1 lagi..

baru tak ganjil..

heheheh...

deus X machina said...

tak payah tutup lampu
aku nak bukak semua lampu esok
erk888

zaza said...

wajib tutup ke kipas???
lampu ok je,
kipas tu yg xbleh...
perlis skg panas gile weyhh...

Iza said...

salam....
Ko dok kat Johor ke la ni? Bekalan air mmg tak mencukupi, dalam brita kat mana tah aku dgr blh tahan utk 3 bulan je. So, jimat2 la air yg ada, jgn membazir. Mandi tu 7 cebok dah le....

Cik aiNa said...

asek ade ganguan bekalan air je ni mel? meh2 duk kl lak..haha

taqie said...

haha..mel2..aku tak tau sbb aku duk area segamat. slalu g batu pahat. mmg air payau pun.
rasa clorin..eheh :P

sabar je la.mgkin tgh wat contest siapa paling sabar tggu page loading kot.
hahaha.

p/s : moga tenet tak lombab g .

wong ah ian said...

oi deus apehal ko x puas hati sgt ngn earth hour ni?pelik gak aku..

aku rase x payah seru rakyat tutup lampu sume.bukan dorg denga pon..org Malaysia ni degil2 belaka..bagi blackout terus je sejam tu kan senang..confirm jimat..

siv said...

patut lah busuk.
tak mandi sbb selalu ada masalah air.
keh keh

nawal said...

ak rakyat malaysia yg berwawsan

earth hour!!

ak menyahut cabaran!

Fathiha Zainal said...

Earth hour, kne bergelap. Dh le kne duk sensorg ni.. Huhu.. Sapa mau teman??

Solehah said...

esok sama la nak sambut earth hour..jom2 support..

black_mel said...

to p3perak:wah...suka buat onar..next time tinggal no ganjil..so masa black_mel komen balik,dia jadi no genap...

to deus X machina :haha...xpa..bukan paksaan pun...

to zaza:tutup lampu jer..kipas orang x perasan...hehe...

to Iza:7 cebok kira bertuah dah..selalu 4 cebok jer..hehe..

black_mel said...

to Cik aiNa:haha...dah abis study memang plan nak ddk kl..tp penang pun dah ok..hehe..

to taqie:owh...segamat ok ker?haha..kontest paling sabar...not bad..hadiah bekalan air tnpa bayaran seumur hidup..

to wong ah ian :black out xleh..panas..aku dh la baru balik dr london....haha..

to nawal:haha..bgus2..sungguh berwawasan..xlama lagi nak belajar luar negara dah kan..



to siv:sori sikit busuk yer..meh cium ketiak ni..wangi..

to Fathiha Zainal:nak2..tp sediakan la dinner tu key ep c bucket..baru best...

to Solehah:jom2..bagus2..

hans said...

tenet umah aku laju plak
streamyx baru pasang hari nih
hahahhaa

black_mel said...

to hans:haha..dem hans...jeles aku nih..aku pakai wifi kolej jer...

Lia3003 said...

ekeke...bagus idea tu...boleh tiru..tidooo

black_mel said...

to Lia3003:haha...tujuan dia mmg nk suruh kita tdo pun..hehe..

p3perak said...

mel, dtg jab... nak meng-ganjil-kan nO.. bOleh?? hahahah..

>> kami kat sini, diOrg tutup main suiz.. makanya, tetap gak tak bOleh pasang kipas..


ok, mel.. kOmen la.. nak genap kan?? heheheeheh...

black_mel said...

to p3perak:haha...main2 yer...owh..tutup suiz...bgus2..tp bgus aper...panas la nnti...

dh genap balik...

p3perak said...

mel, dtg lagi.. terpaksa jawab sOalan la kan..

bagus la, sahut hari bumi.. bukan 1 jam.. hari tu dekat 2 jam kena.. semangat punya pasal kan..

mula2 dia kasi arahan, tutup sume lampu + kipas + apa2 je yg berkaitan.. tp bdk laki kat cni tak reti cakap melayu, makanya, diOrg tak off.. sebab tu pentdbiran arahkan tutup main suiz.. suggest la kt kmpus mel guna cara kami.. semangat 1 m'sia kan.. hahahhaha..


mel, sila meng-genap-kan nO ni balik..
hehehehehe...






jgn marah!!

faye said...

susahnya nak idup tanpa air....!!!

nawal said...

bile pkir balek..
alahai.. tanak la pulak tutup lampu, ade citer fevret kt tv..
bumi ngan tv? tv kot.. hahah!

bukan af eh.. x minat oh!

luar ngra? itupon klu lepas interbiu, kalo x sini jeh..
kt mne2 pon kesah.. hehe :)

DaHLia said...

banyaknya p/s ko..haha

black_mel said...

to p3perak:haha...dah buat tadi...padam sejam jer...dh jadi genap balik...

to faye:yup2...xde elektrik xpe lg...jgn xde air...

black_mel said...

to nawal:org suruh tutup lampu jer la...

to DaHLia:haha...mmg bnyk...bnyk pesanan...