head

Nuffy

Thursday, January 21, 2010

Paip atau Tisu Yang Lagi Feel?




Mana satu yang korang suka guna bila dah melepaskan batuk hajat?Aku lagi prefer paip daripada tisu.
Even air kecik pun aku tak guna tisu.

Lepas klas jer tadi,aku pun terus ke toilet sebab sejuk yang teramat sangat.Aku pegi klas tadi dah rasa macam aku pegi study kat luar negara.Aku pun singgah jap kat toilet luar sebab nak buat hajat kecik.Baru nak bukak zip aku tengok dia bagi dua kemudahan.

Wahh,siap ada pilihan lagi,nak pakai tisu ker atau nak pakai air paip.Mustahil la dia letak tisu kat toilet tu untuk cuci muka lak kan.Agak mustahil la aku nak menggunakan tisu walaupun selepas menunaikan hajat kecik,apatah lagi hajat besar.

#Maybe untuk orang yang dah biasa menggunakan.
#Maybe leh guna bila air tak ada-waktu terdesak.
#Maybe nak menjimatkan penggunaan air
#Maybe sambil buat hajat tu leh guna tisu tu untuk lembabkan muka(buat facial)
#Maybe tisu tu guna untuk lap tangan.

Nanti orang cakap aku tak mensyukuri kemudahan yang ada lak kan.Tak..aku just curious dan terima kasih kat pihak pengurusan universiti yang prihatin dengan kebajikan pelajar.Aku rasa letak kerusi tempat lepak2 pun ok jgk.So orang2 yang isap rokok kat toilet leh duduk..Kesian diorang isap rokok berdiri..Aku prihatin..hehe..

p/s:Korang suka pakai aper?paip atau tisu?

p/s:out of topik,aku dengar berita kat radio pagi td,mybe harga rokok sekotak nak naik smpai RM50.Ok tak?

30 comments:

|arieza| said...

saya pakai dua2 :p kerana saya mmg tamak :p
dan saya sokong hrga rokok naik.. smpai rm100 sekotak pn no hal! lg best..

Sharinginfoz said...

of course not tissue......

Macam Mana Nak Dapat Kepercayaan???

Thanks My Son

black_mel said...

|arieza| wah...terbukti mmg tamak..haha..

erk???naik smpai 100??baik beli emas..

black_mel said...

Sharinginfoz:hshs..igt of course tissue..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

PAKAI PAIP DULU PASTU LAP KAI TISU
KEBERSIHAN NO.1~
WEKEKEKEE~~
KO BZ JE KE?
LAMA TAK BERMANJE2 YM NGAN AKU

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

NAK KOMEN LAGI BLEY TAK?

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

SESUKA ATI AKU JE KAN?
WEKEKEKE~

intan izani said...

tisu tu biasenye non-malay yg gune
sebab diorg jarang gune air rasanyela
byk experience
dulu kelas ngan buadak cina ramai
diorg kalau kuar toilet tisu kat dlm mangkuk
paip air tak bukak pun
kering je
kita tak boleh
mmg kene pakai air
kalau tak, tak sah sembahyang

sian pulak harga rokok naik
sian bg mereka yg tak berduit
walaupun kita tak merokok
org yg keje bawak bas misalnya
rokok tu diorg mmg tak bleh stop
mahal cmne pun diorg terpaksa beli
betul tak?
*suamiku tak merokok ;)

FarhanaDr said...

Suke gune tangan. Hahahaha.. Cuci gune air, tisu very the not myakinkan.. Ahaks..

~ ku sokong jek naik smpi RM50.. hahahaha..

cryingangel said...

angel x leh x de air tu yang pasti.......haha....x boleh pikir la kalau x ada air..rasanya hajat x kesampaian la kan..x pernah mengalami saat getir2x ketiadaan air masa nak qada hajat

mas said...

mesti ar kna da air..


harga rokok mmg patut naek......naek tiap2 ari pon takpa..hahahahhahah

chirol said...

hahah..konpom la air

miss lolly a.k.a luvfareda said...

grrrrr saya orang yg masih lagi boleh bayar bil air.



SO GUNA AIR !

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...ok2...ya lor...bz skit...internet prob lak tu..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :komen la...di alu2 kan..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...aku pun suka hati..ko xde keje ker?cuti kn?

black_mel said...

intan izani :owh...yup2...maybe kot....kesian jgk kat org yg btul2 ketagih...mahal tu..

black_mel said...

FarhanaDr:haha...pakai tisu pun kena guna tangan lor...jgn...rm50 mhl sgt...sy x smoking tp kesian kat datuk sy,..

black_mel said...

cryingangel:yup2..dh biasa guna air,bila guna lain jggl lak..

black_mel said...

mas :kalau tiba2 xde air?

hurm..kesian la org yg merokok..nasib baik x..

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda:haha...kalau bkalan air terputus?

Fathiha Zainal said...

PAIP & TISU! Heee~~~

Harga rokok nk naik?? Lantak pi kt dia lah. ;p

black_mel said...

chirol :hahaha...btul2..

black_mel said...

Fathiha Zainal:haha...ok2...harga rokok jer x ok..

mas said...

padan la muka sapa yg isap tu....kononnya llki sejati lah...depan kolah pon brani isap gak...hampehh...sejati sangat la tu

black_mel said...

mas:haha...lps ni sapa yg isap rokok gerenti kaya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

sokong kata ayu..mula air pastu lap ngan tisu..kebersihan no.1

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥ :haha....ok2...bgus2..pembersih..

SuRayA^i. said...

\o/ memerlukan tisu selepas gunekan air paip..haa tamak sket =p

black_mel said...

SuRayA^i.:haha...ramainya yg tamak..huhuhu...