head

Nuffy

Friday, February 5, 2010

Keghairahan

hari jumaat..
mcm biasa...

aku nak story pasal member aku ni..aku kenal dia tahun 2002 masa aku amik diploma,
so dialah member assingment aku..keje group 4 org pun kami buat 2 orang jer..bukan aper..sebab dia pemalu..sekarang tahun 2010 dan dia masih amik DIPLOMA..

member aku ni sama2 masuk dengan aku kat ittar dulu.kos medic IT..sampai jer sem 5 dia kecundang d tgh jalan..bukan dia tak pandai tapi dia busy dengan keje rumah dia so,banyak la assingment dia tak hantar.rugi jer..tgl 2 sem..tapi aku bukan nak kutuk dia kat sini.

aku kagum dengan dia sebab bila dia amik IT dia tak boleh pegi,smpai lah dia gagal,pastu dia amik kos bisnes lak..kalau tak silap aku sampai sem 4 jugak la tapi dia gagal lagi..pastu dia amik kos akaun..baru separuh jalan, ittar tempat kamu belajar kena tutup..kena pindah ker alor star..dia taknak.dia berhenti...pastu dia masuk ptpl lak,alhamdulillah..smpai skrng..tinggal 3 sem lg..aku harap tahun depan dia leh grad skali sama2 dengan aku.

sesetengah orang memang cepat masuk kalau study..tp sesetengah orang lambat nak masuk..aku dengan dia dalam golongan lambat masuk..yang penting..semangat dia nak belajar.sekarang umur dia 30 tahun sedang belajar diploma akaun kat ptpl..come on bro..kita sama2 grad..aku pun insyaAllah tinggal 3 sem
lagi..

banyak yang aku kagum dengan dia,saudara mara mengata,kawan sekelas mengata,
awek sendiri pun mengata dia tapi dia tetap belajar.semangat dia memang aku kagum.dia aku jadikan model untuk aku terus berusaha..banyak orang yang mempergunakan dia untuk kesenangan dia sikit pun tak kisah.Aku rasa dialah orang yang paling sabar aku penah jumpa dan keghairahan dia untuk belajar betul2 aku suspect respect.






p/s:aku bz skit nie..aku ada mid term petang ni dengan esok..so emosi tak stabil ditambah dengan tulisan buruk..tulis pun tak sampai 2 minit..sori..

p/s:hari ni dengan esok aku busy skit..aku bole blogwalking skit2 jer..so kalau blog yg aku tak masuk,
jangan amik hati lak yer...

30 comments:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

aku pon nak blaja sgt
tp rezeki tu lom ade~
sgt sedey~
takpe la~
mybe ade hikmahnyer sumer ni

FarhanaDr said...

Erk.. Jadinya anda umo bape black mel??? Ngeee.. Selamat belajar.. Blajaq leklok naa.. Heehee.. :)

NiNa' said...

xpe..

bukan semua orang nasibnya sama.. janji ada niat nak blaja..

walaupun ramai kutuk.. tapi dia teruskan juge..
harap ramai dapat memahami dia... =D

y@n@ M!B said...

bagos sifat kwn anda utk dicontohi..=)

|arieza| said...

wah sungguh bersungguh2 ur fren tu study, huhuh tabik la sama dia.. nnt kim salam kt dia ek :)

btw all the best utk midterm! :)

deusXmachina® said...

ghairah belaja tak ape beb
harus dipuji
jangan ghairah benda lain sudah la
erk888

mas said...

best la dpt kawan cam tu...tak putus asa


gud luck erk

wong ah ian said...

time bz bole plak ko masuk blog aku..time pree xde plak..haha

enyheartsdiamond said...

goodluck :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

uishh ganass kawan anda mel.


tapi anda lagi ganas. hik hik hik

SuRayA^i. said...

stdy cepat ke lmbt masuk tu no hal la..yg pnting smgt~

p/s: kalo ak stdy cpt masuk pastu cpt gak die ilang cmne?mmg stdy las mnt la kan.. XD

Iza said...

Aku pun kagum dgn semangat dia.

Eyriqazz said...

xpe..biar lambat asal selamat..at least,kemahuannya masih kuat

black_mel said...

FarhanaDr:sy muda lg...x smpai 20..hehe...

black_mel said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ :xpe..sabar...rezeki pasti ader...

black_mel said...

NiNa' :hurm..btul...kesian kat dia...

black_mel said...

y@n@ M!B:yup...btul3...

black_mel said...

|arieza| :thnx.....yup2..dia mmg rajin belajar..

black_mel said...

deusXmachina®:haha..btul3..

black_mel said...

mas:yup....thnx...

black_mel said...

wong ah ian:aku time bz jer aku suka masuk blog..haha..

black_mel said...

enyheartsdiamond:thnx....

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda :haha...ganas2 pun dlm hati ader taman,,,,hehe...

black_mel said...

SuRayA^i.:yup2..tp last minit ni tension...

black_mel said...

Iza:yup2..tp dia xtau aku puji dia..haha..

black_mel said...

Eyriqazz:yup2...btul tu bro...

missgee said...

Kasi no tepon kawan ko tue..
aku berminat nak berkenalan.. :P

P/s: Rezeki..Peluang..hidup..berbeza2.. Ada sesuatu dipelajari dari kes kawan ko nie (^.^)

Dak Wan® said...

Yang pentingnya.... cekal nak study kan?

black_mel said...

missgee:haha...no tel dirahsiakan..hehe...

black_mel said...

Dak Wan®:yup...btul tu dak wan...