head

Nuffy

Tuesday, December 14, 2010

2 Pemilik Blog Yang Aku Respect dan 1 Pemilik Blog Yang Baik dan Hebat

Mula-mula korang layang lagu ni dulu,Penyanyi dadali dengan lagu disaat aku mencintaimu



Terlampau banyak blogger yang baik-baik dan hebat-hebat yang aku kagumi tapi buat masa ni aku senaraikan 3 blog dulu yang aku rasa diorang ni sangat hebat,baik dan hebat.

2 Pemilik Blog Yang Aku Respect


1-Lumut-Esoksemalam
 Aku respect dia sebab dia seorang yang tabah dan aku suka penulisan dia. Sebenarnya bila aku baca blog dia, dia ajar aku bukan aku sorang jer ada masalah dan ramai lagi yang ada masalah lagi teruk daripada aku. Ada yang tak kenal dia ker?Kalau korang suka blog penceritaan dan kisah hidup korang boleh masuk link atas tu,tapi kalau korang nak cari blog kelakar,ayat pendek-pendek sila abaikan link tu.

2-Fathiah Raihana-Anakekupukertas 
Thanks untuk lagu kat atas tu.Sebelum korang salah paham,baik baca entry ni bagi abis.Sebenarnya blog dia autoplay lagu tu dan aku first time dengar lagu tu memang aku minat.So,aku shout kat shoutbox dia tanya tajuk lagu tu dan tak berapa lama dia reply.Memang ramai yang bagi feedback kalau kita tanya tapi aku dah lama x masuk blog dia,tak sangka dia jawab pertanyaan blogger picisan macam aku ni.Lagi satu sebab aku respect dia,penulisan dia tak macam umur dia.Dia baru SPM tapi penulisan macam dah baya-baya aku dah(bukan bermaksud aku tua ok!!!! tapi dewasa).

Dan blog yang ketiga,kalau ada yang rasa dia sombong bagi tau aku sebab aku rasa dialah orang yang paling baik setakat ini sebab dia buat header untuk blogger lain secara percuma(dulu,kalau sekarang kena bayar not sure)Lagi satu dia sangat pandai dalam blogging ni.Korang tanya tips apa-apa pun,insyaAllah dia jawab.Siapa dia? Pemilik blog diberi nama Wachak. Thanx cak,ko memang baik sebab dia rajin ziarah blog kawan-kawan.

p/s:Banyak lagi yang aku admire dan insyAllah aku akan listkan pada entry-entry yang akan datang.

p/s:Someone pernah tanya aku(blogger jugak)apa aku dapat bila aku promote blog orang lain?Mana win-win situation?
Kat sini aku nak jawab,aku promote atau aku letak link blogger lain,tak pernah aku bagitau blogger tu pun.Maksudnya kalau dia tahu itu sebab dia dapat tahu sendiri. Niat aku cuma aku nak kongsi blog lain yang lagi hebat daripada blog aku kat reader blog aku dan sebab aku menghargai jasa blogger tersebut.Aku bukan buat atas sebab keuntungan.Jadi mungkin satu hari nanti aku akan promote blog dia jugak.


15 comments:

intan izani said...

lma dah tak singgah blog lumut, tapi mmg sempoi blog die

wachak pun mmg frenly ;)

wachak said...

~ pagi2 lagi ko buat wa terharu ... sob sob sob.
~ tentang header tu masih free lagi tapi dek kerana kesihatan wa yg tidak menentu buat masa ni, perlukan rehat, wa kurangkan aktiviti buat header ni. Bagi wa kalau kawan2 wa happy wa pun tumpang happy gak.
~ wa suka membaca. kalau kena dengan citarasa wa blog tu, wa pasti akan singgah blog tu hari2 walaupun x der n3 baru, godek2 dorang punya n3 lama2 .. he33. Kadang2 tinggalkan jejak, kadang2 jadi silent reader jer.
~ thanks atas n3 ni. friends forever

CGG said...

i miss lumut..
and i miss u black_mel:)
harap sehat ye

black_mel said...

intan izani:yup..dia mmg sempoi...slumber jer entry2 dia...

wachak:wc..haha..yup...btul tu cak..setiap blog ada follower dia yg tersendiri...

CGG :thnx cgg..yup..masih sihat;)

FarhanaDr said...

Wahhhhhhh.. Ada abang wachak di situ.. Ekekeke.. :p

✿....rossa alina....✿ said...

huhuhu..baru nak singgah blog mereka itewww...sbb baru singgah blog ni..






hai..nice to know u.. :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ketiga2 tuh l0lly kenal :)

ngan ana paling rapat :)

enyheartsdiamond said...

err.. blog saya bagaimana? ;p

Iza said...

Salam...

dah lama jgk aku tak singgah blog lumut, kalau terserempak aku mesti singgah.
Wachak plak mmg blog kegemaran aku. dia banyak tolong orang termasuk header blog aku.

lumut said...

seriously aku jarang dah blogwalking..bukan sebab lupakan kawan2 blog..tp sebab komitmen hidup perlukan aku bagi tumpuan....

aku jalan2...

dan paling penting kalau aku jalan2..aku mesti singgah blog kau...dan kau nak tahu...bila aku bukak blog kau yang dah lama aku tak jejak..tetiba aku terbaca entry ni....

thanks suke baca blog aku..
esoksemalam sekadar medium meluahkan perasaan aku.....dan sekadar emdium utk naikkan smgt aku...

kau jaga diri....
jgn nakal2..hehe....

lumut said...

by the way..
cbe cek dekat blog list kamu kat tepi ni ade blog gak name die esoksemalam...

hehe...

but dats not me..jgn terkompius lak k.=)

Sharinginfoz said...

banyak yang kita boleh belajar kan

taqie said...

tige2 blog kt ats taqie suke gak ;)

Pensel Kontot said...

dadali....sedih la lagu tuh...
yup aku pun respest n kagum dgn si lumut tuh

Faaein said...

tabik spring ngan lumut.. memang best dia tuh.. hahaha..