head

Nuffy

Thursday, October 20, 2011

Sekali Buat Silap,Semua Kebaikkan Kita Tak Dihargai

Alhamdulillah, dah hampir 3 bulan lebih aku praktikal dan sebelum ni tak ada apa-apa masalah walaupun aku kena kerah sebab aku memang nak belajar tapi hari ni aku ada buat silap sikit dan aku mengaku memang aku buat silap tapi perlu ker nak jaja cerita aku tu sampai ke kantin???

3 bulan aku selesaikan banyak masalah berkaitan dengan network tapi disebabkan benda ni dah tak nampak benda yang aku buat selama 3 bulan kan. Aku bukan nak mintak pujian melambung-lambung, hadiah TV LCD 60" ker, cukup korang paham apa yang aku buat selama ni bukan untuk diri aku, orang tak cakap pun "Owh...network dah ok..Black Mel dah settlekan" tapi orang akan cakap "Owh network dah ok,IT staff dah settle kan".

Makin banyak kerja yang kita buat,makin berisiko kita melakukan kesilapan. Selagi aku diberi kepercayaan, aku akan perbaiki kesalahan aku. Aku akan cuba untuk tak mengulangi kesilapan aku dan aku akan lebih berhati-hati berhadapan dengan kerja-kerja yang berisiko.Cuma aku harap ada mata-mata yang melihat kerja yang dibuat.

P/S:Rasa bersalah aku kat kawan-kawan aku sebab aku diorang semua kena ceramah panjang.Aku dengan rendah diri mohon maaf kat kawan-kawan aku dan jugak pihak pengurusan.

3 comments:

wachak said...

adat dunia mel. selalunya yg salah tu lah yg nk diungkit tapi bab memuji tu tunggu ler bila ada udang disebalik mee ... he33

Shazali said...

a'laika salamun

been in ur shoes, socks n seumpama dengannya.

adat tidak boleh iteruskan dengan pemikiran primitif mereka itu.

kena ubah persepsi masyarakat yg masih di takuk lama kan.

not easy tp still not impossible >_0

fii aman Allah
L.N

yott said...

slm,

cuma nak ckp, relax jerr jgn amik pot sgt..
per2 mcm ni mmg biasa berlaku kat sesetengah company..kat tmpt keja sy pun mcm tu gak..
mmg ada org yg suka cari kesilapan trainee, lps tu jd modal bercerita dorang dok melepak sambil makan minum...org mcm ni mentaliti dorng low, so nak buat mcm mana kan...spatutnya dorng jd pembimbing pada trainee...kalau terbuat silap tu biasalah...nama pun kita sedang buat praktikal...dorng dulu pun sebelum rasa dah cukup hebat mcm skrg..mst buat silap gak..

jgn fikir sgt k..nnt susah tido mlm lak...:)