head

Nuffy

Friday, September 23, 2011

Jangan Nak Tuduh La...

Aku dah lama x menulis sebab kehabisan idea,tapi hari ni aku nak menulis lagi tentang bos tempat praktikal aku. Sebenarnya cuma supervisor jer tapi disebabkan aku hormat dia aku panggil dia bos. Tapi hari ni aku sakit hati SEBAB dia tuduh aku ambik MC walaupun aku tak sakit.

Nak dijadikan cerita hari Selasa lepas aku diserang cirit birit dan demam yang teruk.Nak bangun pun susah tapi aku gagahkan jugak pegi keje.Tapi separuh hari jer keje aku dah tak larat sangat-sangat sebab dah selalu sangat gi toilet.Pastu bila dah rehat sekejap,hari Rabu aku pegi keje balik.Aku keje full tapi boleh dikatakan dari jam 8 pagi sampai 6 petang dekat 14-15 kali aku pegi toilet.

Hari Khamis,aku dah tak boleh tahan,demam dah ok,tapi perut makin sakit.Pagi sebelum pegi keje jer,aku dah 3 kali buang air besar.So,aku pun decide nak ambik MC dan aku pun pegi klinik pagi tu.Memang doktor mengesahkan aku keracunan makanan.TAPI yang buat aku bengang sangat-sangat aku datang keje hari ni bos aku gelak-gelak. Belum aku duduk dah mintak surat MC. Pastu ayat yang aku rasa geram gila b*b* bila dia cakap "Memang ada sejarah trainee kita yang suka ambik MC, sekali sekala ok lagi,tapi kalau selalu, markah dia memang cukup-cukup makan jer". WHATHEFAK??????? Sial!!!! siap ugut markah cukup-cukup makan jer?

Aku bukan nak cakap besar,tapi rekod aku keje dulu 2 tahun tak ada MC dan 5 hari AL aku burn sebab aku bukan jenis orang yang suka cuti tak tentu pasal.Jadi memang aku terasa bila orang tuduh aku saja-saja ambik MC tak tentu pasal sebab aku bukan orang yang macam tu.Walaupun aku cuma seorang trainee,tapi aku ada hati dan perasaan jugak sebab aku manusia biasa.

p/s:Orang yang tuduh aku saja-saja ambik MC tu kalau kehadiran perfect takpe jugak.Ini....hurmm.....

4 comments:

missgee said...

Sabar..sabar..sabar..
Esok keja lagi arr..
Macam2 orang ko jumpa..
Macam orang yang bikin panas hati..
So,kawalan emosi yang paling penting.
Tenang je sana :)

Bungakopi said...

balas je cmni..
nanti kalau bos kena betol2 and org kata camtu kat bos baru bos tau an..kita tungguuuuuu..

takpon kata camni..

kalau kita rajin mc tanpa sebab tak bermakna org len pon camtu.

h4ni3 said...

intention dia cuma nak mengingatkan ajer kot.. :)

SuRayA^i. said...

oleh krane ko tittl intern tu, ko tadah jela pe sv ko tu ckp weyh. saba byk2 weyh. kalo ko betah die kang die label ko kurg aja plk.