head

Nuffy

Sunday, October 24, 2010

Kisah Seram: Apartment Putrajaya

Kisah ini diceritakan oleh adik aku semasa dia pegi melawat kakak aku di apartment putrajaya.Kebetulan kawan dia tinggal di apartment berhampiran.Maaf kerana nama apartment dan persint berapa aku tak boleh bagitau di sini.

Kisah ini terjadi kira-kira 2,3 minggu yang lepas.Masa kejadian adalah lebih kurang 12 tengah malam.Patutnya adik aku baru sampai dari Pulau Pinang pukul 10 malam,dia dah nak terus tidur disebabkan penat drive,tapi baru jer dia nak lelap mata,kawan dia call ajak pegi minum.Sebab jarang berjumpa dan untuk tak menghampakan kawan dia, dia pun bersetuju.

Pukul 12 lebih kawan dia pun dah berada kat bawah apartment.Dia pun siap-siap,lepas bagitau bapak aku,dia pun keluar dan sebab aras rumah kakak aku ni tinggi,terpaksalah dia turun menggunakan lift.Semasa dia tunggu lift, dia dah rasa tak sedap diri sebab lift tersebut lambat tiba daripada hari-hari biasa,tapi dia tak endahkan.

Tunggu lagi sekejap,lift pun terbuka,dia pun sebab kawan dia dah lama tunggu masuk cepat-cepat dalam lift tersebut,tekan button Ground Floor.Tiba-tiba,lift yang sepatutnya turun ke tingkat bawah berlaku sebaliknya dan serta merta bulu roma dia meremang.Lift tersebut semakin naik dan bila sampai setiap tingkat jer lift tersebut akan terbuka,sehinggalah sampai ke tingkat yang paling atas,lift tersebut terbuka agak lama.Nasib baik lah tidak lama selepas tu,lift tersebut tertutup kembali dan turun ke tingkat Ground Floor.

Pucat jugak lah adik aku tu sampaikan masa dia nak naik lepas balik dari makan pun terpaksa ditemani kawan-kawan dia naik lift.Patutlah aku hairan masa aku sampai hari tu jer bapak aku jemput aku ditemani kakak aku disebabkan kakak aku dah tak berani tinggal sorang.

p/s:Cerita ini adalah kisah benar dan diceritakan oleh bapa aku dan disahkan oleh adik aku yang mengalami kejadian tersebut.

p/s:Kepada sesiapa yang tinggal kat apartment Putrajaya tu,hati-hati dan better naik lift berteman.

13 comments:

jijie said...

bahaya ni... buat nya org tu ada penyakit jantung, habis kena heart attack kalo kena.. T_T

black_mel said...

yup2...sungguh menyeramkan..nasib baik dia x menunjukkan wajah..

aNiSa hANg tUaH said...

okei
sgt menakutkan
bahaya
hmmm

black_mel said...

xpe anisa..at least dia x tunjuk diri dia...;)

hBz said...

kalau naik lift tak mandi, memang jadi macamtu. lift tak terima.

black_mel said...

kalau bgn tgh hari bukan bumi jer..mana2 pun x terima...

- koroe - said...

mane part seram nye..haha

NiNa' said...

mujur setakat ni kalau naik lif tu xde ape2

ieQa sWetLuv said...

naseb bek x jadi apa2 or jumpa apa2 yang diingini huk2..

Fathiha Zainal said...

Wuwuwu.. Serrammm.. Sape la yg tekan smpai setiap floor bleh tbukak lif tu.. Uhuuuu~~

wachak said...

Bertuah badan kalau jumpa dan dapat
tengok secara live. Bukan semua yg
diberi peluang dapat tengok ... keh33


ps : pernah bertarung ngan 'pocong'
one by one dalam bilik yg wa duduk
ni. memang 'dia' salah masuk bilik.

Cik. Bena said...

aduhhhhhhhh. baru ura2 nk keje kat putrajaya. xjadi arhhhhhh. adehh

lif kat tmpt prac bena dulu pon byk kes. huhuhu

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

nasib entiti tu x muncul...

: REVIEW: X MEN FIRST CLASS bosan!
: REVIEW: NUR KASIH THE MOVIE epic cinta!
: TUTORIAL: SCREENGRAB capture screen lebih luas
: PROMOSI KLIK SAMPAI RANAP!