head

Nuffy

Friday, April 2, 2010

Jangan Main Click2,Nuffnang Marah

 Kawan2ku sekalian,
Nuffnang telah menegur supaya jangan main kelik2.Tak caya?Korang boleh baca email kat bawah...

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd

So,untuk mengelakkan kita di banned oleh nuffnang,kita sama2stop bermain klik2,

So macam mana nak earned kalau tak main klik?
Melalui traffic,bila dah banyak traffic,dapat buffered,so tak payah klik.

Macam mana nak dapatkan traffic sebab kita ni bukan fames?Ada banyak cara.
1)Rajin2 la pegi komen blog orang lain,dan menegur kat shoutbox diorang,
2)Rajin2 update blog,kalau tak boleh dapat sehari sekali,update seminggu 4-5 kali pun ok.
3)Kalau selalu update nanti takde citer.?.Mustahil la takde citer,sebab kita hidup sehari 24jam,Takde citer kita,cita pasal kawan2,family pun ok.Or korang nak buat ulasan tajuk berita pun ok.Yang penting jangan copy paste.
4) Ada orang suka letak lirik lagu,tiap2 hari ada lirik baru,tapi cara ni aku tak berapa minat sebab lagu mesti ikut genre,genre banyak genre,so minat lain2 jadi ini dah mengecilkan skop pembaca blog kita.
5)Kalau korang lagi2 rajin,join mana2 group so bila diorang buat gathering,korang join jer.Lama2 ramai la kenal korang nnti.
6)Join kontest2,ni orang cakap sambil menyelam minum air.Korang join jer,automatik nama korang akan ada dalam list orang yang buat kontest,selalunya yang buat kontest ni orang2 fames,diorang banyak kawan,so dalam beratus2 visitor diorang sehari mustahil la takde yang nak klik link nama korang.
7)Guna unik name untuk perkenalkan diri korang bila nak shout.1st impression tu penting.Kalau nama biasa2 ni takut sama,so konfius.
8)Letak gambar.Yang ni pun aku tak buat sebab aku tak hansem,tapi ini satu2 advantage supaya orang kenal owner blog.

3 ketogori yang aku rasa orang suka baca:
1)Citer seram
2)Tips or tutorial blog
3)Citer komedi

Semua orang bermula dari bawah,otai2 pun bukan terus2 jadi otai.yang penting jangan sombong.So,aku dah stop maik klik.Cik aina pun dah stop.tapi aku seyes respect dia..dia dah pakai dot com..diam2 dia x bagitau..hehe..

Selamat Berblog


10 comments:

Cik aiNa said...

ahahaa..aina dah berubah. kata nak insaf kan. btol tu mel..dah, jangan kte main klik2 lagi..jom la same² up traffic...

Jieda said...

O..beitu ke? Kalau gitu lepas ni saya cuma berblogwalking je la.Menolong kawan2 upkan traffik supaya boleh dapat buffered.

intan izani said...

betul2
baik stop dr kene ban

y@n@ M!B said...

thanks 4 da info bro =)

nawal said...

ooihh.. pak cik nufnang ni garang gak eh...

e p i x ____ said...

nasib bek dah lama tak amal klik2 ni :P

missgee said...

Aku tak pernah
klik2 pun..
Patut arr nufnang tak marah
kat aku..hehehehe

Lia3003 said...

lama x click2..dah lama meninggalkan nya..ha3

Syafiq Kadiran said...

insap da...xmo wat lagi...
kene cari keje part time pasni...
jual tin ke...jadi paper boy ke...hahaha

|arieza| said...

aku tak sombong pun.. tp xfemes pun heheh :p