head

Nuffy

Saturday, January 9, 2016

Azam 2016 - Kembali ke pangkal jalan

Alhamdulillah, di kurniakan kesempatan untuk menulis bagi permulaan tahun 2016.
Rasa kekok pula nak mula menulis dekat blog. Untuk permulaan Azam 2016 Cek adalah kembali ke pangkal jalan.

Solat 5 waktu
Ini Azam paling utama walaupun solat lima waktu ni wajib, tahun-tahun lepas rasa macam banyak pulak solat yang terlepas tanpa rasa bersalah tapi 2015 Cek dah start balik dah solat wajib 5 waktu ni. Ada ketukan keras kat hati Cek ni ha. Free nanti Cek cerita sebab kalau Cek cerita semua kat sini tahun depan pulak la entry ke-2 nanti.

Al-Quran
Yang ini pun kena start baca dah sebab nanti ada kematian ka, bacaan yassin kat sekolah anak-anak or adik-adik kita nanti takdaq la duduk kat belakang-belakang main COC. Alhamdulillah jugak dah start.

Buat masa sekarang ni Cek fokus 2 benda ni dulu. Memang niat ada nak buat solat-solat sunat dengan amalan-amalan lain tapi dah power 2 benda ni baru start yang baru.

p/s: Bila masuk waktu korang rasa gelisah tak solat lagi tu tanda2 korang still di jalan yang lutus. InsyaAllah

p/s/s: Cek dah buang entry Fathia nampak "tetek" dulu tu. Aib orang tak baik jaja walaupun nampak sikit ja.

Bersawang blog. Orang pun tak mai.hehe. Takpa Aku tulis aku baca balik. ;)




2 comments:

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Amal said...

Mel, still remember me?