head

Nuffy

Thursday, April 1, 2010

Abah,Abah Ingat Tak

Abah,
Abah ingat tak?
Masa kecik dulu angah nakal sangat,
Abah penah pukul dengan getah paip..
Merah2 belakang badan,Ibu nak sapu ubat,
Tapi angah taknak,
Masa tu memang marah sangat2,
Tapi,silap angah jugak sebab selalu gaduh ngan adik2,

Abah,
Abah ingat tak,
Abah cakap kalau angah tak sambung study dulu,
Jangan duduk kat umah tu lagi,
Sedih memang sedih tapi,
Angah kesian kat abah sebab nak tanggung yuran,
Boss angah,kawan2 semua suruh belajar,
So,angah sambung,Sekarang ada setahun setengah jer lagi.

Abah,
Abah ingat tak,
Masa opah meninggal,
Abah duduk dalam keta,
Abah cakap abah nak bawak opah pegi haji,
Tapi tak sempat,Angah drive masa tu,
Sebab abah sedih sangat.

Abah,abah tau tak,
Angah tak pernah berdendam pun,
Jauh sekali nak simpan marah dekat abah,
Semua tu untuk kebaikkan angah,
Angah sayangkan keluarga kita,

Abah,Abah ingat tak?
Hari ni Hari Jadi Abah,
Selamat Hari Jadi,
Semoga Panjang Umur dan di Murahkan Rezeki.
Tadi angah mesej wish kat abah,
Abah reply tq..Belajar Elok2,
Thanx abah,

p/s:Ya Allah,tolong tunaikan hajat keluargaku,bagi aku berjaya dengan cemerlang,Tinggal 1 tahun setengah jer lagi,Tapi kalau rezeki aku sampai sini,Aku redha.

p/s:To kawan2,thanx sebab menyokong aku selama ni,Aku hargai sangat2..Harap korang pun berjaya jugak.Aku tak sempat reply komen..Aku busy.Nanti aku free aku melawat blog korang..Thanx yer.

12 comments:

meera^da cute..*_* said...

black mel..

sedih...rindu abah gak..hurmm..
kenapa ari nih cam kelam je ekk??

Nur Su'aidah said...

wahhhh.. so sweet! ;D

p3perak said...

happy bday, abah..
hehehe..

gd luck ehh, mel..














tak buat onar dah..

|arieza| said...

selamat hari jadi juga abah kamu :) insyaAllah sthn stgh lg, kejayaan tu milik kamu :)

-atiQah- said...

wah2..comel je entri ni.. :-)
insyaAllah..akan grad dgn cemerlang setahun setgh lagi..masa tu abah mesti akan sgt2 bangga.. :-)

NAJ HEBAT said...

touching..
sedih!!
wawawa..
hepy bday abah!
hehe

:P

enyheartsdiamond said...

huhuhu..papa eny cm rosyam nor taw!

tangan said...

my father is my my bestfriend eva

wakakakaka

siv said...

hepi bufday utk abah kau.

:)

KERAK NASI said...

happy birthday abah..

abah, nak pen... :)

Cik aiNa said...

selamat hari lahir untuk pakcik..
semoga dipanjangkan umur, dan dilindungi di bawah lembayungNya.

untuk Mel..belajar rajin². klo malas, nanti kena sekeh ngan kak aina..hahaa

NiNa' said...

happy besday abah~..

teringat abah kat umah~