head

Nuffy

Monday, May 30, 2011

Kan dah kena batang idung sendiri

Ini kisah mengata orang lain tapi tak sedar diri. Ada seorang minah comel yang keluarkan kenyataan "Facebook ni dah macam buku log latihan industri,semua cerita pasal tempat praktikal nak cerita"sigh..Tak mengapa minah, biarlah diorang nak cerita pasal tempat praktikal pun, yang ko buat facebook jadi diari harian orang lain tak bising pun.

Tup..tup..minah tu praktikal sem lepas, rupa-rupanya dia student last year. Mula-mula dia dapat tempat praktikal pun dah bising-bising, last-last sekarang ni fb dia pun dah jadi buku log praktikal dia. Citer pasal kena ganggu pekerja lelaki lah, office takde tempat makan la,cafe selalu tutup la,keje banyak la,boss gatal la,toilet kotor la..bla..bla..bla..Adoii..apa dah jadi ni????Pepatah Melayu cakap Meludah ke langit terkena muka sendiri dan tepuk air dalam dulang merecik ke muka sendiri (ada kaitan ker ni).

Kesimpulannya, jangan sindir kawan-kawan korang dalam facebook sebab masa korang nanti tak tau plak nanti. Tak pasal-pasal kena gelak.

Sebab tu kalau kita click page member kita tu,kat bawah page sebelah kiri ada button unfriend yang bertujuan untuk remove orang-orang yang korang teradd secara tak sengaja tapi korang tak suka post-post diorang.So click jer la button unfriend tu kalau tak suka. Takpun click jer button block/report kalau diorang tu spammers.

Satu crateria yang aku memang takkan add atau kalau dah teradd aku akan remove dari friendlist adalah orang yang bergambar pegang duit buat macam kipas,taulah korang tu kaya raya dan selalu menderma tapi jangan la tunjuk sampai macam tu skali.

12 comments:

intan izani said...

ada jugak ke org tayang duit.. ish2

Lizzie Yasmin said...

agaknya yang tayang duit mcm kipas tue, tayang tak kt org mintak sedekah or org miskin?? huhuhu

Scya Lollita said...

kita rompak diorg jom ;D

Iza said...

Assalam..
Warna warni dunia kini...

Me Not Jiwang said...
This comment has been removed by the author.
Hans said...

hahahahaa
aku sangat setuju dengan perenggan yang last tu
sangat annoying kut bergambar dengan duit yang dibentuk jadi kipas

enyheartsdiamond said...

betul lah.. selalu bila org mengata org, karang dia yang jadi macam org yg dikatanya tuuu!

'AQILAH said...

facebook ni lutsinar, tulis semua boleh baca..bahaye2..

-fizA- said...

kalo tak suka, klik jer UNFRIEND!

lalalalla~

missgee said...

Ulasan menarik..
Sy kasi "like" okeh :)

Ieqa Swetluv said...

senang kata x yah la nk kata org macam2.. takut esok luse kite pun 2X5 sama cmtu gak kan huhu

BENA said...

hehehehehe! dah banyak sgt org buat gamba macm tuh . selamat bena xde lagi kan wat cam tuh ? heeee


heeee dah lame xdtg cni!
cop2!! dah ijauuuuuu page black_mel. heeee ;)