head

Nuffy

Monday, May 30, 2011

Tanya Sama Pokok,Tanya Sama Hati, Itulah Sayang?

Aku dah konfius dah ni, aku search dalam youtube lagu ni ada 3 nama. Tanya Sama Pokok, Tanya Sama Hati dan Itulah Sayang. So aku nak tanya sama sapa tajuk lagu ni yang betul?Tak mengapa, dalam banyak-banyak video lagu ni ada 3 video yang paling menarik dan paling aku minat.So kalau korang nak layan sama-sama silakan.

1)Tanya Sama Hati Versi Asal



Versi asal paling aku minat.Lirik,muzik semua best.

2)The Ramlees(Mira Tilu,Yuna, Najwa, Liyana Fizi)-Itulah Sayang



Lagu ni pun best. boleh dikatakan versi modern.Tapi part yang paling aku suka,part Liyana Fizi minit ke 1.17-1.37. Suara terbaik dan unik,tak tido malam aku hari ni dengar suara dia ;) Part mula-mula Mira Tilu yang nyanyi. dan not bad jugak. Ramai rupanya yang berbakat.

3)AKAZAM-Itulah Sayang(video cover The Ramlees)



Video ni just video cover dan lagu still guna nyanyian asal The Ramlees tapi untuk para lelaki, korang tengok video ni, comel betul perempuan yang pakai baju kebaya putih. Korang tengok minit ke 0.10-0.22. comel-comel. Tapi yang tak bole tahan sambil tengah buat video ni boleh pulak dia dok kunyah-kunyah makanan.

Apa-apa pun,walau apapun versi dan walau apapun tajuk dan walau siapapun penyanyinya yang penting lagu ni tak lapok dek zaman. Kira kita patut berbangga bila ada anak-anak muda yang menyanyikan kembali lagu ni.

p/s:To Liyana Fizi:Suara awak unik,1st time dengar lagu nyanyian awak(macam dia baca jer)T.T

p/s:To Awek Kebaya Putih:Nice..awak berbakat dalam lakonan.

p/s:To all my frenz yang singgah: Tolong bagitau aku apa tajuk asal lagu ni?tanya sama siapa?

3 comments:

qellissa said...

Sedap lagu ni, comel budak2 berempat tu..suke tgk depa wat video...tp mulut dgn lirik x sama..

FarhanaDr said...

Saya suka lagu Pokok kumpulan MUH.. Heehee. ;)

P/S : Cite terbaru sekarang ada banyak.

1) The Greatest Love
2) Lie To Me
3) Baby Faced Beauty
4) Romance Town
5) Manny
6) City Hunter

Saya suka giler cite The Greatest Love. Bintang 5 dari 5. Lain2 yang orang kata best, Lie To Me, Romance Town dengan City Hunter. The rest biasa-biasa je.

black_mel said...

qellissa:itu just cover video..lebih kurang diorg miming jer..sbb tu nmpk macam diorg lupa lirik skit...tp still best..xD

FarhanaDr:thnx..banyaknya tak penah dengar..banyak nk kena download ni hehe..xD