head

Nuffy

Tuesday, January 11, 2011

Lionel Messi Menang Pemain Terbaik FIFA 2010


ZURICH 11 Jan. - Pemain tengah Argentina dan Barcelona, Lionel Messi memenangi anugerah Bola Emas FIFA yang menobatkannya sebagai pemain terbaik dunia 2010.
Messi menewaskan dua lagi calon yang juga rakan sepasukannya dalam kelab Barcelona, Xavi Hernandez dan Andres Iniesta.
Sumber Utusan Malaysia Online.
Sedikit berita sukan malam ini. Kepada sesiapa yang tak minat bola sepak,sila minat sebentar sehingga korang abis baca entry aku ni.Nama lain bagi anugerah ni ialah Ballon di Or 2010. Masa aku tengok pengumuman tu tadi aku ingat natang aper la Ballon di Or tu,rupa-rupanya Pemain terbaik dunia FIFA 2010.Tahniah kepada Messi.

Sebab apa hari ini berita sukan?Sebab hari ini buat kali pertamanya dalam tahun ini aku menjejakkan kaki ker gelanggang futsal.Masa nak buat tempahan boleh pulak penuh.Tinggal pukul 1 pagi jer yang kosong,tak kisah la pukul 1 pagi pun,nak lepas gian tendang bola futsal.Balik jer,kaki macam nak tanggal dah.Penat gila hari ini.

Jadi apakah persamaan cerita aku dengan Lionel Messi?Tak ada persamaan!!!Aku minat Safee Sali lagi..Haha..

5 comments:

wachak said...

24 jam ke buka tempat tu. dah macam tujuh sebelas gamaknya. tumpang niaga air tin ar kat ctu. mesti laku .. keh33

yott said...

haa..1st time selama brblogging dgr citer tn blog babitkan diri dlm aktiviti sukan..
bgs2..teruskan...;)

safee sali? prnh tjmp dia dgn wife dia kot mkn2 kat kedai kopi tasik s.alam..

Sharinginfoz said...

memang messi bagus punya even nak fabregas menang tapi memang jauh lagi

CWM Safari said...

sure tido lena kan.hehehe

alexa yussida said...

ini pakwe saya:D semalam tgk live dr zurich taw!bestt hehhehe