head

Nuffy

Wednesday, January 5, 2011

Kubur Yang di Edit

Semalam aku ada tanya seorang insan nama dia aku bagi kat penghujung entry ni.Aku tanya macam mana nak gelapkan gambar sekeliling?So semalam aku dah dapat jawapan dan terbukti senang.


Gambar asal

 
 Tadaaa...aku dah edit walaupun tak cantik...


Untuk gelapkan gambar sekeliling aku guna Photoscape dan Untuk Blurkan sekeliling aku guna Photoshop sama gak bingkai pun guna Photoshop.

Untuk tutorial cara-cara penggunaan Photoscape dan website mendownload Photoscape,korang boleh mengunjungi blog cik bena kita.Dia baru jer buat entry khas untuk seorang mamat yang baru nak belajar edit picture.Baik betul cik bena kita ni.Dia edit gambar memang profesional.Kagum dan rasa cemburu aku tengok gambar dia edit.;p

p/s:Klik gambar untuk membesar dengan sihat dan kuat.

9 comments:

Sharinginfoz said...

kubur pun diedit ya....

black_mel said...

haha..edit gambar jer...kubur betul x kacau;)

Puan aiNa Rahman said...

nape nak edit kubur ni? hehe

black_mel said...

xde gambar dalam laptop..gambar tu jer ader..hehe..

tiha said...

hmmm smart thakns for sharing...^___^

SuRayA^i. said...

aku suke photoscape!!

BENA said...

ohoooooooooo . jeles ek selama ni tgk pic2 bena edit . hehehe . xpe2. sharing is caringggg la black mel . heeee~

FarhanaDr said...

Comel je soklan.. Nape nak edit kubur.. Hehe..

Photoscape adelah paling senang guna kalau malas nak nuntut photoshop.. Macam saya.. =.=

nasikputeh said...

kenapa kubur?