head

Nuffy

Friday, January 7, 2011

Apalah Nak Jadi Dengan Hang Ni


Tersebutlah kisah pada hari Khamis pukul 4.30 petang selepas kuliah.

Aku:Omar(Bukan nama sebenar),jom p library,cari buku yang lecturer cakap tadi tu.
Omar:Jom,tapi ada ka kat library tu.
Aku:Ada..Jom lah..Awal lagi kalau nak balik umah pun.

Aku,Omar dan seorang lagi kawan pun menaiki kereta pergi ke library.Apabila sampai di library:
Omar:Aku tunggu dalam kereta.
Aku:Lor..masuk la sekali..Jimat sikit minyak keta tu.Lagi pun dalam library ada aircond.
Omar:Takpa,aku nak duduk dalam keta sat.Sat lagi kalau boring aku naik la.

Aku dan seorang lagi kawan pun masuk kedalam library.20 minit kemudian semasa kami didalam library,Omar call kawan aku tu.
Omar:Woi..korang kat tingkat berapa.
Kawan aku:Err kami berada di tingkat 4(dengan nada sopan)
Omar:Hang jangan nak tipu.Cakap betul-betul la.Aku naik kat lift ni ada button tingkat 1 ngan 5 jer..Mana ada tingkat 4.
Kawan aku:Betul..tak tipu..tingkat 4..
Omar:Takpa-takpa aku tunggu dalam kereta.

Sampai jer dalam kereta:
Omar:Hang naik lift yang dekat dengan tangga tu kan?Mana ada tingkat 4.Hampeh tul la hang pa ni..
Aku:Bong*k,itu lift staff memang la terus p tingkat lima.
Omar:Mana aku tau,aku tengok ada lift kat tangga tu aku naik jer la..
Aku:Apalah nak jadi dengan hang ni Omar,hang bukan budak 1st year.Dah tahun 3 sem last dah pun tapi tak penah p library lagi..Omar..omar...


Dialog kami terputus disitu apabila omar pura-pura menyanyi lagu yang dimainkan diradio(dah la lirik pun salah).

p/s:Itulah akibatnya bila tak pernah pegi library.Tapi aku respect kat hang sebab hang lah Omar sebab hang leh survive 3 pointer walaupun tak pegi library.

10 comments:

FarhanaDr said...

Ekeke.. Comel omar ni ye.. :p

Anisa Hang Tuah said...

heheheh!!!
dah sem last2 baru ade kesedaran nak g library yeek
:P

rindunye uthm........

Iza said...

Salam..

Lawak betul la....
Aku pun ada cerita menarik jgk.
Kawan aku masa kuliah dulu tak pernah bawak buku. Dia bawa pen dgn sehelai kertas je utk conteng2 time bosan tp result dia mmg gempaq.

Cik Aien said...

aiyakk.. cik aien skrg sem last, takat ni boleh kire bape kali masuk lib!

nn said...

berapa kali pergi library tidak mencerminkan result. hahahaha

intan izani said...

kalau dah bijak tak pergi library pun boleh maintain pointer

Sharinginfoz said...

memang jarang pi library kan

dayangredzuan said...

nak berkenalan ngn omar bley x??hahaha

black_mel said...

FarhanaDr:haha..dia hansem...

Anisa Hang Tuah :erk...penah masuk uthm ker?

Iza :sesetengah orang memang dilahirkan genius..

Cik Aien :haha..xpe..masuk bila perlu..

nn :setuju..

black_mel said...

intan izani :yup..betul...

Sharinginfoz :haha..yup..jarang skit..hehe..

dayangredzuan:bole..nnti suruh dia jumpa dayang..;)