head

Nuffy

Thursday, January 6, 2011

Kalau Korang Pandai Apa Yang Sama?

Dengar lagu ni dulu:



Kemudian cuba dengar lagu ni..Ada persamaan tak?Aku rasa macam ada persamaan.Tak dapat dipastikan ini cover version or not sebab aku tak paham.Ada sesiapa yang paham boleh tolong translate kan tak?

15 comments:

Cik Aien said...

rentak sama ! Uhuhu..

tp lirik xthu la hehe

black_mel said...

yes..aien mmg pandai...;)

missgee said...

nanananana..
sebijik..
sapa tiru sapa???
hurmmm..
Biasa terjadi!

black_mel said...

xtau la sapa tiru siapa...sbb lagu chinese tu baru tahun ni dalam youtube kalau x silap..

FarhanaDr said...

Tajuk lagu cina tu je dah tak sama.. Maksudnya macam kedudukan, pegangan, pendirian..

Dia dah tulis dah dalam MV tu.. Susunan muzik dari Cat Farish.. So, dorang dah amik permission kot dari Fabulous Cats untuk wat lagu ni..

black_mel said...

thnx doc..nasib baik doc pandai translate..sbb tu x berani buat kesimpulan lagi..igtkan cover version...

FarhanaDr said...

Tapi kan.. Part yang lari lari aku.. Lari tinggalkan semua ini.. Ku pergi kini ku pergi tu.. Haaa.. Lirik tu macam sama.. Tapi lirik lain2 macam tak sama.. Heee.. ;)

NAJ HEBAT said...

sama!!!!!!!!!!

sapa tiru sapa?

black_mel said...

Doc:owh..ok2..now i know...
Naj:ada penjelasan doc kat atas...

Umie Nadhirah said...

Copy Cat... aduihhh.. :O

wachak said...

music arrangement dua2 lagu tu oleh cat farish. ni bukan kes ciplak tapi lebih kepada perkongsian lagu / saduran.

Iza said...

Salam..
Ek eh sama la rentaknya...
aku langsung tak tau dan buta muzik..

BENA said...

ehhhhhhhhhh ! cam same lah !

CGG said...

akak tak leh detect ape persamaan la bro..
huhu,,,


sah2 akak tak pekA:)

intan izani said...

encik wachak dah bg kenyataan nampaknye, bukan copycat ye.. ;)