head

Nuffy

Monday, October 18, 2010

Perpustakaan Besar Tapi.....

gambar google

Perpustakaan kat kolej aku ni dikatakan yang 
TERBESAR DI ASIA TENGGARA.
Ader lift dalam perpustakaan.
Toilet dia ada setiap aras 
Toilet dah macam toilet kat shopping complex,
kalau study kat toilet pun boleh dapat dekan.

Perpustakaan besar,
TAPI hari ahad cuma sampai petang jer
Sepatutnya sabtu ahad kena bukak full day. 
Sebab macam yang ramai-ramai student buat,
hari sabtu dan ahad ni untuk siapkan assignment yang berlambak-lambak.
Itu mungkin peraturan tak mengapa.

Yang lagi aku terkilan,
Perpustakaan besar,
TAPI ramai yang tak menggunakannya.
Penat jer buat perpustakaan besar
TAPI takde orang guna.

So,kepada pelajar-pelajar kolej aku,
Rajin-rajin lah pegi perpustakaan,
Sebab awek yang rajin selalu ada kat perpustakaan.
Cerah masa depan kalau dapat awek macam tu.

p/s:Malam tadi ada awek comel study sorang-sorang kat cafe perpustakaan yang belum bukak tu,korang try tackle.Kalau dia manusia sure sangkut.hehe..

12 comments:

Eryati said...

awek comel..huhu...try tackle la hihi...erm..sayang erk..library besar tidak dimanfaatkan..huhu..daerah sy ada library baru..luas..tapi buku kurang...maklumat kurang d situ...jadi malas ke library

AyuZ DeathWisH said...

wa rindu pt raja~

noor afzan said...

hang tengok kul berapa tu.
kalau lepas midnight kena jaga2 le.

Fiffy said...

cantik libry korg. libry uni aku ada 4 tingkat. tp foreigher je yg banyak wakakakaakakakaka aku masuk ctu especially malam macam aku study kt afrika lakk

saya_arief said...

cantik giler libry..
hohoho.

Cik Aien said...

wahh!! nnt nk try singgah la. leh ke student lain masuk? hehe

yott said...

trbesar di asia tenggara? ok, nnt nak singgah tgk2..

ribena.illina said...

bena rajin g perpustakaan sebab sejuk. ade aircond . best tdo ! so bena amat gunekan kemudahan . HAHAAHHA~

Pensel Kontot said...

ni kah perpustakaan yang dibangga2kan oleh adek aku kt uthm tuh

besar juga.....

hBz said...

tapi....ada jodoh tak?

Yatre Hayati said...

owh uthm...grand la library dia !!

naimah said...

one of my fren lpas baca entry ni tros msg boyfren die dekat uthm, "jgn slalu pegi library!"