head

Nuffy

Tuesday, October 26, 2010

Orang Tak Suka Jangan Dipaksa

Sebenarnya benda ni aku dah cakap dua tiga kali sebab benda ni bukan perkara baru.Masa aku mula-mula berblogging dulu pun dah ada.Jadi mungkin ada blogger-blogger yang terlupa ingin aku tegaskan disini sekali lagi.

Jangan dipaksa pemilik blog tersebut supaya meng"follow" blog kita semata-mata kita dah follow blog tersebut.Kadang-kadang,kita mungkin meminati blog owner tersebut tapi owner tersebut tidak atau belum meminati penulisan kita.Jadi sekiranya hendak follow sila jangan mengharap blog kita difollow kembali.

Sebagai contoh yang senang,contohnya aku follow blog lisa surihani(dia tak ada blog rasanya) tapi tak pernah aku mengharapkan lisa surihani meng"follow" blog aku. Aku follow blog dia sebab aku nak mengikuti perkembangan semasa dia tapi mungkin dia minat blog-blog shopping dan blog-blog fesyen.

Lagi satu,tak salah korang nak tulis kat shout box aku tu "hi..please visit my blog" or "hi.saya ada cerita baru" tapi masalahnya janganlah spam kat shoutbox aku tu.Tulis sekali jer cukup lah.Kalau aku ada masa insyaAllah aku singgah.

p/s:Terfikir untuk removekan shoutbox sebab aku jarang blogwalking guna shoutbox.Aku blogwalking melalui orang yang komen blog aku.

7 comments:

molmolla said...

hey!!! setuju!!
tapi ada lg ke orang cmni?
aku dah lama tak kena~

black_mel said...

ada...nnti kena la tu..hehehe...

dayangredzuan said...

huhu lisa surihani cakap die snggup buat blog sebab nk follow awk..heheh..gurau2 je beb

FarhanaDr said...

Sabar bang.. Kita pekena kopi dulu yok.. Heehee.. :)

Tu laa.. Dah macam2 hiasan ade kat shoutbox.. Kdang singgah laa jugak, tp kadang tak.. Maaflah.. Hee.. :)

asrulasmah said...

Ingat blog ni mcm mlm ke

wachak said...

wa lak blogwalking ikut bloglist kat blog wa & dekat dashboard blogger ( blog yg wa follow ). Kadang2 comment kadang2 jadi silent readers jer.

KERAK NASI said...

nape tak link kan lisa surihani tu? hahahaha..