head

Nuffy

Thursday, September 23, 2010

Musim Sakit

Beberapa hari ini aku kurang sihat akibat batuk dan selsema sehingga aku susah nak tidur malam.Sudah beberapa malam aku tidur tak lena akibat hidung tersumbat.Akhirnya terpaksalah aku pegi Pusat Kesihatan Universiti(PKU) untuk mendapatkan rawatan.Tapi aku pun tak paham dengan doktor ni.Korang dengarlah pertanyaan-pertanyaan yang doktor tu ajukan kepada aku nih:

Doktor:Masuk2..Sakit apa?
Aku:Doktor teka saya sakit apa kalau doktor pandai(dia doktor tanya aku lak sakit apa).Batuk,demam,selsema dengan sakit tekak.
Doktor:Dah berapa hari sakit?
Aku:2,3 hari sakit.
Doktor:Ada allergik dengan apa-apa ubat tak?
Aku:Ada..Ubat nyamuk,ubat gegat,ubat lipas..semua2 allergik..
Doktor:Ok,nih saya bagi ubat,kalau lepas abis ubat tak baik datang jumpa saya.
Aku:Demm doktor..orang doalah supaya baik....

*Jawapan dari aku semuanya merapu dan menipu..Cuma soalan dari doktor jer yang betul2.

Soalan dia tak ada yang salah pun.Memang patut pun dia tanya allergic dengan ubat apa sebab takut kalau bagi ubat yang kita allergic conform problem nanti.Ingat boleh la dapat surat MC 2,3 hari ker,tapi tak dapat pun.Tak perihatin betul doktor nih..

8 comments:

Bungakopi said...

kau xminta..camna dia nk bg

taqie said...

hai.. mcm2 mel.. apepun..mg pat sembuh ;)

Iza said...

Salam...

Moga cepat sembuh.....

missgee said...

Lain kali terus terang
nak mintak surat Mc sekali..
Baru doktor tue kasi
tanpa malu-malu.. :p
hehehehe

P/s: Semoga cepat sembuh :)

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Langit Pertama said...

Huhu...
Ko nmpak semangat tu yg dia malas layan tu...

Aku penah time kat U, aku saket tonsel plus demam. Doctor pndang cam aku ni penipu terhebat. Lepas check temp nengok2 39.5dgree terus dorang panic. Mcm la aku nk tipu demam...

ieQa sWetLuv said...

tu la asik bagi jawapan bukan2 je tu sbb doc malas nak layan haha

yott said...

mnm air suam bnyk2
moga cepat sembuh