head

Nuffy

Friday, September 24, 2010

Episod Terakhir Epilog Syurga Cinta Macam Hampeh

Kepada yang rasa episod terakhir Syurga Cinta tu touching abis,aku taknak kata apa-apa kerana setiap orang mempuanyai pandangan peribadi masing-masing.Bagi aku seperti yang aku katakan pada entry aku yang lepas tentang Epilog Syurga Cinta, nampaknya Epilog Syurga Cinta tak dapat menandingi kehebatan filem Syurga Cinta walaupun filem Syurga Cinta pun dah suam-suam kuku.

Kita boleh rasa cerita itu bagus ataupun tidak bila kalau kita tengok babak orang tengah bercinta,kita akan rasa macam teringin sangat nak bercinta dan bila kita tengok watak perempuan jahat,kita jadi menyampah tengok pelakon tersebut,tapi aku rasa Epilog Syurga Cinta ni tak bawak kesan apa-apa pada aku.

Watak adik Mia Sara dah out walaupun nangis teruk-teruk tapi tak nampak feel.Kita pun tak rasa terlalu terkejut bila dapat tau Mia Sara tu adik kepada Irham dan watak ustaz Riyaan hurm..Ustaz kena belajar bercakap dan berlakon.Jangan mumbling sangat.Ini dah macam kunyah perkataan jer.Watak cikgu Siti Syuhada yang dilakonkan oleh Fida masih banyak kekurangan.Tak nampak macam sedih tapi nampak macam berlakon sedih.

p/s:TV3 dah buat kesilapan besar apabila pengubahsuaian website TV3 menyebabkan webite TV3 semakin berat dan dah tak berapa mesra pengguna.Kalau dulu kita boleh tengok drama online di website TV3 tapi sekarang dah tak boleh dan terpaksa tengok melalui tonton.com.my yang memerlukan pendaftaran dan kurang mesra pengguna.

12 comments:

qellissa said...

nasib baik daku x tgk citer tu..coz nampak kaku je fida tu acting..hahaha( duk ngata org, cuba org suh aku act mesti lg kaku dr Fida..lalala)

jijie said...

hurmm... ada rasa kepelikan kepada sanggul fida yang terasa tinggi...
hehe...
*komen orang je*...

memang betul pun.. agak mengecewakan. nak2 jalan cerita pun agak membosankan

MieZa said...

aku pon.tibe-tibe...eh, mcm nie je las die? adoi!

tang tv3 2 ak setuju betul, ssh dah nk tgk online..lmbt sgt..

Langit Pertama said...

Tak ikuti sgt citer tu sbb boring dan dh dpt agak jaln citer camne...

Watak yg menjadi cuma watak atuk Cikgu Siti tu (Bob Lokman). Yg laen cam biase2 jer...

enyheartsdiamond said...

muka fida iras-iras muka kawan saya :)

hamzah ian said...

gua tak pernah tngk pun.. ceh..

nabilah said...

tak terasa nak tengok pun citer ni...dan syukur tak tengok langsung..

wachak said...

wa tengok pon dah pertengahan citer
tapi ending citer ni memang cam
hampeh. dah boleh agak apa yg akan
berlaku ... :(

White Bird said...

mmg mcm hampah pun..

boleh pulak main pilih2 gitu je

nak wat laki,nk wat bini.

tak logik bai

'AQILAH said...

setuju..

Cik Ayen said...

sebut pasal sanggul, setuju!
come on! perempuan jgn bersanggul tinggi ! amik perhatian sngt!

intan izani said...

mmg hampeh
menympah betul