head

Nuffy

Tuesday, August 10, 2010

Letih Aku Tengok Epilog Syurga Cinta



Selepas kejayaan drama Adamaya adaptasi dari filem I'm not single yang dibintangi pelakon kegemaran aku Lisa Surihani(jangan klik link tu.Aku bagi link blog orang lain),slot akasia cuba untuk memenangi hati penonton dengan epilog syurga cinta iaitu adaptasi dari filem Syurga Cinta.Namun,permulaan episod epilog syurga cinta ni bagai ada yang tak kena.Kesilapan yang ketara aku rasa adalah pemilihan ramai pelakon baru yang membuatkan drama epilog syurga cinta ni nampak seperti drama dan bukannya realiti kehidupan.


Bermula dengan pelakon lelaki utama Zizan Nin yang memegang watak Irham,nampaknya watak ini kurang sesuai untuk dia dan lakonannya  memang nampak seperti berlakon.Kemudian beralih pula kepada Rafidah Ibrah yang membawa watak Cikgu Siti Syuhadah.Tidak dinafikan Rafidah Ibrah atau lebih dikenali sebagai fida ini mempunyai bakat dalam bidang lakonan namun,watak Cikgu Siti Syuhadah itu dilihat terlalu berat untuk fida.


Begitu jugak dengan adik Mia Sara Nasuha.Adik Mia ini memang seorang yang petah berkata-kata tapi petah sahaja tidak mencukupi,ayat yang keluar dari mulut adik Mia dengan memek muka macam tak kena jer.Akhir sekali,aku nak tegur pasal pelakon baru(aku rasa)Hadri Syafrien yang membawa watak Hanafi (tunang Cikgu Siti Syuhadah) banyak lagi yang perlu diperbaiki sebab banyak sangat kekurangan.


Kepada pelakon2 epilog syurga cinta aku nak mintak maaf sebab menegur lakonan anda semua walaupun aku tak ada bakat dalam bidang lakonan tapi teguran aku cuma sebagai penonton yang memang meminati cerita Syurga Cinta.Aku percaya,kalau diberi masa dan latihan yang cukup anda semua mampu menjadi pelapis pelakon-pelakon senior di Malaysia.


p/s:Aku harap episod2 akan datang akan lebih baik dari episod yang lepas2.Apa2 pun kredit juga harus diberikan kepada pelakon2 Epilog Syurga Cinta yang bertungkus lumus menghiburkan penonton.Lakonan Bob Lokman dan Zul Handy Black berjaya menghidupkan keadaan dengan lawak2 jenaka mereka.


Selamat Menonton Epilog Syurga Cinta dan Jangan Lupa Esok Puasa.

22 comments:

intan izani said...

setuju
macam semua tak kena

selalu tgk ngan hubby
mesti ckp
'budak mia ni nampak sgt just main cakap ikut skrip'
seb baik mia tu cute sgt

FarhanaDr said...

Haah.. Entah nape zizan nin macam tak sesuwei sangat bawak tu.. Huhu.. Kureng layan sebab pelakon dia kureng.. Hehe..

Cik Ayen said...

tak tengok agy :p
busy busy ..

fnd said...

Yg paling ketara adik mia sara tu la..memg out..ramai lg aku tgk budak yg pandai blakon..tp dah dia yg pling comel.

fndrocka.wordpress.com

black_mel said...

intan izani :yup2...dia xleh ckp bnyk sgt..skrip dia mcm bnyk jer..

FarhanaDr :ala..doc layan citer industan jer...;)

Cik Ayen :xpe..leh download kat tv3.com.my

fnd:yup..comel dia mybe 1 kelebihan...

KERAK NASI said...

aku saaaayaangg ko..hahahahaha..

cik GULA-gULA said...

letih ke dik?? tup tv..
layan cd korea lak:)
haha

lalink7 said...

yer..mari layan cd korea..hehehe
=p

¶A.K.I¶ said...

hahaha...
ak ad tertengok sekali..
tergelak2 layan cete ni pdhal waktu tu cikgu ct bergaduh ngn tunang dia...
klaka! pelakon tu takley blkn. itu yg pasti. dan ak x follow dahh cete 2

Iza said...

Salam...

Nampaknya ramai jgk yg tengok ek. Macam tak best pun. Aku jarang tgk sbb dah tau jln cerita. Dulu dah pernah tgk cerita yg Awal Asyaari belakon. Lg satu ada filem indon mcm ni jgk...

black_mel said...

KERAK NASI :erk??ko klik yer...kan aku dah cakap jgn...

cik GULA-gULA:tutup tv?xleh..nk tau ending dia jgk..;)layan korea orite..cgg ada cadangan x citer korea aper yg best?

lalink7 :bagi idea plz..citer korea aper yang best?

¶A.K.I¶ :tak baik ko aki..dia baru nak start blakon..tp part tu mmg kelakar...hehe..

Iza :yup citer ni mmg di ambil dari filem yang awal blakon tu..citer indon tu tajuk aper iza?

taqie said...

haha..belum tgk .tkde msa.. tp mcm best je.. hee..

p/s : where's ur followers.. da trdelete ek mel..

black_mel said...

taqie:ader jer...naper?x naik ker kat ur page???

fiezah91 said...

huhu.. cter tu mcm ada kurang wooo.. huhu..tp tgk jugak sbb mia tu kiut :P

taqie said...

mel : tak naik..tp bila tekan follow..baru kuar sume.. heh :)

black_mel said...

fiezah91:hurm..yup2..dia mmg cute;)

taqie:owh..hehe..nak kena tukar template la ni..;)

KERAK NASI said...

hehehe..haah aku klik...aku degil..hahahaha...

black_mel said...

isk3...degilnya...;)

Kulanz Salleh said...

Tak pernah lagi tengok drama tu..
langsung tak ada kesempatan..

black_mel said...

download jer kulanz kat tv3.com.my...thnx for the comment..

taqie said...

nak tuka template ag? haha.. da ckup cntik blog mel :D problem td pon da tk occur da.. eheh

Fathiha Zainal said...

Betul3! Sgt2 tak kena dgn kbykn watak dlm drama tu. Uhu.. Siyes letih tgk cte tu.. Kikiki..