head

Nuffy

Tuesday, June 22, 2010

Tolong Jangan Jeles

Dikala kebanyakkan pengguna merungut Internet slow,beruk2 masing2 buat perangai,aku mampu tersenyum dengan kelajuan internet aku yang mencapai tahap dewa(Ayat berbunyi riak sikit,demm).
Sila lihat gambar2 dibawah ini untuk santapan mata anda.



Sila lihat arrow tersebut-3.96max???WTF!!!!!

Kelajuan mendownload MP3 5MB=11sec dan korang boleh view arrow di atas.



Kelajuan streamyx rumah aku diklasifikasikan sebagai A.Terbaik dari ladang.Terima Kasih Tm.

Ok,berbalik kepada tujuan sebenar aku.Bukan aku nak riak pun.Sebenarnya aku nak bagitau korang semua yang kadang2 kita rasa internet umah kita ni terlampau slow tahap siput khinzir,tapi kita tak tahu berapa slow internet kita.So,korang boleh check kelajuan internet korang di website yang aku guna ni.


Aku ada tanya kat technician streamyx yang datang pasang streamyx kat umah aku tentang ketepatan kelajuan yang dicatatkan.Dia cakap speedtest tu bukan 100% tepat tapi hampir tepat iaitu dalam 80%-90% tepat.So.boleh dipercayai jugak.
So,sesiapa yang nak check kelajuan internet korang boleh klik SINI.

Tapi bergantung kepada plan yang korang ambik,kalau korang ambik pakej 1Max,memang takkan sampai la 3Max.Aku sebab aku ambik pakej 4Max.Kira 4Max ni,kalau korang nak download MP3,baru pikir jer,belum tekan button download,tau2 dah siap download.Laju giler..hehe..
Selamat Mencuba.




26 comments:

Lia3003 said...

ramai complain berukband lambat, sy nak beli agak2 takut kucing. so sekang pakai streamyx je, xtau nape org ckp dia x bgs, pdhl sangat bagus, tq streamyx...hehe

fafa punya said...

Ya saya jeles tahap dewa! huh!
<----pakai broadband..slow mcm sipot krookkh krookhh! streamix mahal tak?

nn said...

dah check!!

aku punya 2 minit baru siap mp3 5MB tu. gred connection aku C! chet. fail.

pakej 1MAX tu apa? bapak aku amek yang tu kot... :/

black_mel said...

Lia3003:yup2..xde masalah..rumah sy pakai 7 org still laju..

fafa punya:x mahal..dia ada pakej..kalau student punya pakej lagi murah..kalau nk pakai sorang 1max pun cukup..my house pakai 7 org..sbb tu ambik 4 max..4max=140..

black_mel said...

nn:haha..lulus la tu..cukup2 makan..kira orite la jgk..

Frodo Baggins said...

hahahahhahaha

>>___<<


rasa mau sepak lu dgn riak lu itu!
keh3x ... check coli merah termantop..
xder??

aziera.illina said...

bena punye dowlad just 1.08 jek..tapi bab upload laju dr mel..0.42..hahahahaha~ kre de laju gak la dr mel..huahua

nasikputeh said...

bla la lu...............

putus kawan!!!

hahaha..
aku bkn ckp kat ko..
ckp kat technician uma ko tu..
wakakaka

black_mel said...

Frodo Baggins:haha...coli mcm2 kaler kot..nk termuntah dh aku tgk...hehe..

aziera.illina :haha...untuk upload baper laju2..hehe...download yang penting..

nasikputeh:haha..teknisian tu baik kot..hehe..

zureen @ mama said...

nak try jugalah speed test ni..

Iza said...

Petang tadi 1.17max tapi malam ni dah jadi 0.70max

Aku pakai yg 1max je, kan kalau lebih dari tu hanya ada kat kawasan2 terpilih je, Kulim, KL, Johor, lg mana tah...

tp ok la dari berukband yg lama tu....

amaL said...

weh jeles! berokband aku ni memang setail anak munyet baru lahir nak panjat pokok kelapa!

black_mel said...

zureen @ mama:yup2...try jer..nk tgk laju internet..

Iza:haha..yup2..1 max pun dh cukup laju..

amaL:haha..xpa..at least dia nk panjat jgk..dulu masa dail up langsung xnk panjat..

Langit Pertama said...

kelajuan streamyx depend pd kedudukan umah korg ngn port streamyx yg t'dekat...

K'ddukan 5km skala radius.

Lg dkt korg ngn port, lg laju...

Dlu aku ejen streamyx

black_mel said...

Langit Pertama:owh..thx2..tp mcm mana nak tau port yg terdekat?

Fathiha Zainal said...

Streamyx mmg best!!! Oyeahhh~

black_mel said...

haha..aper yg best tiha...best pun tiha jrng online..rindu dh...ckp ari tu nk kawin..x dpt kad pun..

syahira ariff said...

wahhh!thanx for sharing
aku punyer 54.0 mbps

'AQILAH said...

fuhh..ketinggalan jauuuuuuuuuuh dibelakang...hahaha broadband, satu je best senang bawak gi mane2...

¶A.K.I¶ said...

aku xde line tenet~
harap server opis je... T_T

black_mel said...

syahira ariff:xpe;) dulu dail up lagi slow...

'AQILAH:omg...yup2..bband sng dibawa..

¶A.K.I¶:haha..okla tu..guna kelebihan yg ada..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kay sini juga alahai.

so lembabbbbbbbbbbbbb

y@n@ M!B said...

ku men tenet kt opis je..lajuuuuuu~

kt rmh guna berukband..dah gi register streamyx 2 kali tp idak plak dorang dtg rmh install..hehh~

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda:hehe..tukar la streamyx 4 max...hehe..

y@n@ M!B:kena selalu follow up..lps 2 minggu ker seminggu regist call or pegi ke tm kalau diorg x pasang lagi..

Langit Pertama said...

port yg t'dekat aku pn xtau nk kenalpasti...

Dorg ckp muka dier cam box kaler silver. Tp sume box kaler silver aku tgk TNB punyer...

Sori, x dpt tlg...

qellissa said...

ayat yg last tu lawak sey..baru nak pikir da download..kira mantap gak and laju betul dia bertindak..muehehehe