head

Nuffy

Monday, November 30, 2009

Cinta Atau Sahabat

Aku dah lama nak cakap benda ni,tapi aku takut lak sahabat aku yang aku dah kawan lebih kurang 7 tahun ni terasa,tapi resam manusia lah kan,selagi tak tegur,selagi tu dia tak tau dia dah buat silap.Aku nak bagitau jugak,aku bukan nak jaga tepi kain dia tapi aku just nak nasihat jugak.Maaf kalau kau terbaca.Tapi nama dan tempat tak didedahkan untuk jaga senstiviti masing2.

Sebenarnya,sahabat aku ni memang baik sangat,aku pun penah tido umah dia dan dia pun penah tido umah aku(sahabat aku lelaki yer).Family kami pun dah kenal,so kalau aku kluar dengan dia balik tengah malam pun diorg tak kisah.Kira2 kepercayaan masing2 tu memang boleh di harap lah.Aku pun walaupun aku dah tengok 2012 ari tu,ko ajak aku tengok jugak walaupun dah boring.Pengorbanan aku kat sahabat aku.

Tapi masalah yang aku tak tahan sangat ni,sahabat aku ni,kalau keluar dengan aku,tak kisah lah aku ajak ker dia ajak ker dia mesti bawak awek dia.Gila ka nak jalan 3 orang.Agak2 la,ko jalan pegang tangan awek ko,mesra2 depan aku abis aku nak jadi tunggul?Kalau ko pegang tangan kanan dia aku bole pegang tangan kiri tak pe jugak.Bro,skali skala aku tak kisah sangat,nie dh tiap2 kali jumpa.Aku pun letih nak tengok.

Aku tak kisah ko nak buat aper kat awek ko tu,tapi bila keluar tu,sorang2 la,kalau dating dengan awek tak yah la ajak aku.Sama jugak kalau kluar dengan aku tak yah la setiap kali keluar aku nak bagitau jangan bawak awek ko.Orang lain pun ader awek jugak,dah tu tak bagitau lak tu nak bawak awek ko.Jumpa2 jer dah ader.Tension lolz,takde privacy.Takkan tak reti nak buat pilihan,nak jalan dua2 skali tak bole bro.Aku tau ko bukan nak tunjuk ko ader awek,tapi aku rimas la tengok korang,dok gurau2,raba2.

Just nak remind tu jer,setiap kali ko nak keluar buat pilihan,keluar dengan salah seorang jer,
awek atau sahabat.Takkan tak reti nak buat pilihan.Kalau ko asyik kluar dengan cinta ko tu pun aku tak ambik hati,aku paham.Aku still ada bila ko memerlukan.Just text me.



P/S:Bro,sori kalau ko terasa(tapi sampai sekarang ko tak jumpa blog aku,macam mana ko nak tau aku kutuk ko)hahaha..selamat mencari..just nak mintak maaf awal2..lalala~~

P/S:lagi sekali aku keluar dengan ko,tiba2 ko bawak awek ko tu,aku pegang tangan dia,ko jalan macam tunggul lak.haha..

23 comments:

Cik aiNa said...

ceh,,terasee siot..hahaa. sebab beliau selalu membawa saye lepak bersame kwn2 die. saye yg bosannnnn tahap cipan..

black_mel said...

Cik aiNa:erk...sori...xde niat nk ckp kat cik aina dgn beliau..at least bgtau dulu kn..ni x..dtg2 tgk dia bwk gf dia..

Melz said...

ntahlah aku tak ada kapel lagi.. kah kah kah

black_mel said...

Melz:haha..sama la dgn aku..aku pun xd lg...single..haha..

farenova said...

hii gerammnye dengar, kawan u tu manja ke..nak ada gf n bestfren di sisi..

Kalau saya pulak..masa time kapel2 dulu..hubby suke dtg ngan member die sekali keluar jalan..saya yg jadi tunggul..

(ntah2 kawan u tu, gf die yg merab nak ikut)

hhahahahah

.:Fathiha Zainal:. said...

Huhu!! Ape kes?? Pndai2 la bg ms antara awek n mmber. Xkn setiap ms nk berkepit ngn awek kot.. Agk2 la kn.. Sabo je le..

black_mel said...

farenova:haha..not sure...kena tanya dua2..tp btul kne pndai bahagi masa sntara awek dgn sahabat.

black_mel said...

.:Fathiha Zainal:.yup..dia x reti bahagi masa dgn x reti nk pilih...mmg slalu berkepit pun...

Decorater said...

ahax...ko prob ngan sahabat ko..aku lak prob ngan bro aku...siyesly bengang! aku paham ape yg kau rase...gurau senda bahagia depan aku...bkn jeles tp TAK SUKA coz diorg blum nikah...

black_mel said...

Decorater:haha..yup2...rimas kot..gurau2,pastu merajuk2,share2 makann...haizz......

Mr. Cuz said...

xpe bro..sabar jela..nnt die sedar la kesilapan die tu..ko sepatutunya basuh je kawan ko tu depan awek die..haha baru la ade kesedaran ckit..

black_mel said...

Mr. Cuz:haha...nk basuh mmg boleh...tp kesian lak..member baik tu..lgpun tu jer yg x brapa baik kat dia..lain semua ok..

ekopelancongan said...

salam kembara bekmel..

seb bek haku tebaca sampai abes..

kalo x..

gerenti haku hengat ko dh jatoh cintan ngan sahabat ko tu..

ngee..

black_mel said...

ekopelancongan :hahaha...xde keje lak jatuh cinta dgn member sendiri...thnx...

Liyana said...

saya paling geram dengan orang macam tu, x dapat nak bezakan antara dating dengan sahabat/ dating dengan awek..
adeii.. kalau saya, saya terus cancel. siyes!

black_mel said...
This comment has been removed by the author.
black_mel said...

Liyana :btul..tp dtg2 jer dh ader...dia x bgtau pun..

lizz said...

hahaha. for me, kalau sesekaliatau kebetulan xleh nak elak..aku bley maafkan. tp, kalau tiap kali kuar nk menyemak bawak awek/balak aku memang takleh tahan ar.

black_mel said...

lizz:yup..mmmg x bole tahan..kalau skali skala ok lg..

PiNk ButTeRfLy said...

same pendapat la.

i takkan kua ngan kawan i sambil die bawak bf die.

sakit mate n jiwa.

mel, ayat paling last best!

black_mel said...

PiNk ButTeRfLy:hehe...mmg igt nak buat nnti..

belleOFranau said...

hahaha...dia sengal pun ade gak...hahahaha...aku tau kau geram..tapi ntah kenapa lawak jer aku rasa terbace post ko ni..lagi2 tang p/s(1st) tu..ntah camne la dia kalau terbaca n ter'tahu' kamu empunya blog ni..hehehe...

black_mel said...

belleOFranau :belle..hehe..mmg dia sengal..thnx sbb baca entry2 lama aku nie..terharu..sob3..