head

Nuffy

Thursday, July 15, 2010

Silapnya Cuti Panjang

Aku antara golongan terpilih yang tak suka bercuti semester panjang.Walaupun cuti semester lepas,aku cuma bercuti 10hari,kesannya aku dapat rasa sehingga ke hari ini.Aku ada masalah yang sangat meruncingkan sekarang.Aku dah macam terkena penyakit insomnia.
 
Secara ringkas penyakit insomnia ni merupakan sakit orang tak boleh tidur atau susah tidur.Ini semua salah cuti panjang yang menyebabkan aku menonton television sehingga lewat pagi.Kuliah aku dah bermula satu minggu tapi aku masih tak dapat melelapkan mata pada waktu malam.
 
Kesannya aku terpaksa ponteng klas awal pagi supaya mata aku dapat rehat sebentar.Bukan sengaja aku nak ponteng klas tapi ini semua salah kolej yang memberi cuti panjang.Selain itu juga,Piala dunia juga merupakan penyebab aku tak boleh tido malam.Memburukkan keadaan lagi,aku dah ketagih untuk lepak tengah malam kat kedai mamak.
 
Aku hari lain kali,cuti semester dipendekkan kepada 3 hari 2 malam.Ini dapat mengelakkan penyakit insomnia daripada merebak.

P/S:Sekarang ni tetap aku tak boleh tidur malam.Ada tips tak nak tidur senang?

17 comments:

FarhanaDr said...

Ish3.. Tak patut ye begitu encik black mel.. Penyakit ini tak boleh merebak ye.. Pandai jek anda.. Hahaha.. :p

Telan ubat batuk ke ubat selesema ke, sure ngantuk.. Wakakaka..

Langit Pertama said...

Ha....
Same la....
Wlaupn aku tak cuti, tp worldcup mmg wat aku ngntok lps Subuh...

Naseb aku keje mlm...
Tp idop takde kualiti gak bgn kul 11 pg...

La ni tgh cube utk tdo pkul 1 smula...

zaza said...

same laa ngan aku.. kesan worldcup wat kepala aku jd mehngong.. slalu bjaga mlm.. tgk skg dh ade eye bag kt bwh mata, dh mcm anak panda!

Aby Umy said...

same lah, aku pun tekene juga penyakit tu
susah nak pejamkan mate malam
dah 2 minggu dah macam tu
nasib baek aku kerje malam

KERAK NASI said...

cheh slhkn kolej...
slh sendiri la..
hahahaha..

Syaz Shuk said...

boikot cuti panjang !

¶A.K.I¶ said...

ala lu!
salah sndri cuti lak kne kn! poodah!

yott said...

ni my boss bg tips senang tido
dia kata, kawen jer..sure senang tidor..
lg satu mnm warm milk dlm pkl 10, 11 mlm
try la..

miEz haNeM said...

bestnye dia...
cuti ni nak pi mana?

MieZa said...

alar..aku suka cuti pnjg =)

Ain Nabila Ibrahim said...

adkah ini pnyakit berjangkit?
hahha saya suka cuti sbb best !

y@n@ M!B said...

xpn len kali time cuti cr aa keje kan..terisi sket ms lapang tu =)

deus X machina said...

bersabarlah wahai mahasiswa

touyakaruma said...

kenapalah aku tak terfikir alasan nie bila pensyarah tanya masa aku ponteng kelas haritu ?

http://touyakaruma.com/blog

NAJ HEBAT said...

yang,

kita mmg sehati sejiwa..


jadi.. sudi kah kau berdansa dgn ku??

miahaha

jom tido!

zzzz

black_mel said...

FarhanaDr :xleh merebak ker?hehe..sori2..silap fakta..

Langit Pertama:yup2..world cup pun penyebab jgk..bila la nak nutral balik..

zaza:haha...anak panda orite aper..cute2..

Aby Umy:owh..kita dah berjangkit...heeh..

KERAK NASI:haha..mana leh salah sendiri..salah kolej..

Syaz Shuk:yes2...setuju..

¶A.K.I¶ :mana ada salah aku..salah cuti la...

yott :sure ker?kalau kawen isteri kuat membebel lagi tension..huhuhu..

black_mel said...

miEz haNeM:dah cuti la hanem...x pg mana2 pun..

MieZa :cuti panjang boring la..

Ain Nabila Ibrahim :yup..berjangkit dan sangat merbahaya..

y@n@ M!B:next time ok..tp cuti lps just 10 hari..saper nak bagi keje?huhuhu...

deus X machina:haha..logik2...

touyakaruma:erk...ni kenyataan la..bukan alasan..hehe..

NAJ HEBAT:sehati??haha..tiba2 ajak tido..aku xleh tido la yg...