head

Nuffy

Monday, July 12, 2010

Kalau Nak Tengok Perempuan Cantik....


Gambar google sekadar hiasan

Orang lelaki gatal cakap,kalau nak tengok perempuan tu cantik ker tak,tengok muka dia masa dia tengah tidur atau lepas bangun tidur.

Masa aku dalam perjalanan nak balik ker penang dengan member aku yang senget,tiba2 bapak dia menawarkan untuk menghantar aku ngan member aku ni ke perhentian bas.So,bagai mengantuk disorongkan bantal,tanpa banyak cakap aku pun menerima pelawaan tersebut.

Sampai jer kereta bapak dia kat sini,tengok2 kat tempat duduk belakang tu ada adik perempuan dia.Walaupun member aku ni senget,tapi adik perempuan dia tersangatlah comel.So kat tempat duduk belakang tu ada aku,member senget,dengan adik dia.Perjalanan nak pegi ker perhentian bus tu lebih kurang 30 minit.

Tengah2 perjalanan,tiba2 aku terlintas nak tengok pemandangan sebelah kanan iaitu tempat adik dia duduk,aku toleh jer ke kanan,aku nampak dia tengah tidur.Memang manis,ayu dan sweet masa dia tengah tidur.Pendek kata memang menjadi idaman lelaki hidung belang.Mungkin dia letih kot(aku bermonolog sendirian).Nasib baiklah aku ni dikurniakan dengan hati yang baik.Aku tengok kejap jer,aku toleh ke sebelah kiri untuk tengok pemandangan hutan2 ciptaan Allah s.w.t.

Selang beberapa minit kemudian,adik dia kembali terjaga,dan aku ternampak waktu dia baru bangun tidur.Tersangatlah indah ciptaan Illahi ni.Terbayang2 di benak fikiran aku.Abang senget,tapi adik comel(Aku bermonolog sendirian lagi).Tersedar jer aku dari lamunan,aku dah sampai perhentian bus.

p/s:Jangan korang mengendap perempuan tidur lak lepas ni.Tak baik.Aku sebab ternampak,so tak ada niat.

p/s:Member se karok*, se leps*, se skod* wayang aku dah nak kawin.Terpaksalah aku karok ngan tengok wayang sorang2.Lepak leh cari member lain.

karok=karaoke

skod=tengok

leps=lepak

37 comments:

Umie Nadhirah said...

hehe..

Haaaaaaaaaaaaa....skods org tido eh..rararara..

jane said...

ahahahahhhaah
memang la weih

n make sure ms tidur tu dia tk pakai make up;)

ms tu mmg cntik

jane said...

.

[z@ck] said...

meh karok dgn aku plak

Fathiha Zainal said...

Hehe.. Mel.. Mel.. Sempat lagi tuh.. ;p

Puan aiNa Rahman said...

hahaha...aina baru bgn tido pun comel juge...ahahah

Iza said...

A'a....mmg betul.kalau baru bangun tdo nampak cantik, dia mmg cantik. Di situ lah adanya keaslian wajah.

deus X machina said...

skod=skodeng???

Hamzah Ian said...

skod tu skodeng rupenye.. hahaha

FarhanaDr said...

Dulu ade sorang laki penah ckap macam tu kat saye gak.. Sebab tu tiap kali lepas bangun tidur, saye mesti tengok muke kat cermin.. Nak tengok cantik ke tak.. Heeeee.. :p

~ Jom.. Kita karok, skod dan leps sesame.. Dekat jek penang ngan ipoh.. Heehee.. :)

black_mel said...

Umie Nadhirah :eh..mana ader..ternampak..huhu..

jane:yup..girlz tu mmg x pakai make up..comey2..

[z@ck] :jom..karok lagu raya...nak x?bergema~~~takbir di subuh hari~~hehe..

Fathiha Zainal:erk..mana ader.sye ternampak..hehe..

black_mel said...

Puan aiNa Rahman :aina mana leh jawab..kena tnya husband aina la..hehe..

Iza:owh..thnx2..maknanya..ini bukan mitos..

deus X machina:erk888???pura2 x tau ker?haha..

Hamzah Ian :aik..dh tukar nama ker?

FarhanaDr:skrng kat johor la doc..jauh johor dgn ipoh..dgn melaka dekat la..:(

Syaz Shuk said...

pasni nk letak cermin byk2 dlm bilik r. bgn tido jek nampak muke sndiri cantik ke x. haha

FarhanaDr said...

Eh.. Emoticon sedey.. Sedey ek? Okeyyyy.. Nnt saye balik melaka, saye roger2.. Kita jumpa di tengah2 antara melaka dan batu pahat.. Hik hik.. Kamu kene blanja karok, saye teman kamu skod.. Okey? :p

black_mel said...

Syaz Shuk :haha...bagus2..tp takut nmpk makhluk lain lak malam2 kat cermin..tgk kat cermin ader..tp tgk kat luar xde..cmner?

FarhanaDr:ok..insyaAllah...

Nur Su'aidah said...

wahhhhh! jatuh hati tak??? :D

black_mel said...

tak..just kagum jer dgn ciptaan Illahi..;)

black_mel said...

x suka tul aku no ganjil ni..tukaq2 jadi no genap..hehe..

MieZa said...

nk karok koling aku...haha
aku n jer..hehe

NichKhun said...

errr.. ko nak tgk aku tido tak?
hakhakhak
mana la taw sweet jugek ke..
hakhakhak

touyakaruma said...

dia dah kawen belum ?

klu belum , tolong kirim salam erk ?

http://www.touyakaruma.com/blog

Umie Nadhirah said...

HEHE..Klo tengok dia tido lagi..snap k,tempek kat blog..kite orang nak tengok gak natural beauty dia tu..^___^

NAJ HEBAT said...

weyh yunk
aku rse aku tido sopan weyh!

haha

enyheartsdiamond said...

betul.. mmg cmtu.. kalau dia bangun tdo pon cun, dia mmg cun :)

black_mel said...

MieZa:haha..ko leh ker layan lagu rock..aku karok lagu rock..hehe..

NichKhun:nak..nak..nnti suruh org capture pic ko time tido pastu buat entry..

touyakaruma:haha..aku tengah berebut ngan member...hehe..

Umie Nadhirah :umie..kalau tgk lagi skali dah bukan ter la jadinya..tu dah sengaja...hehe..

NAJ HEBAT:haha..tp aku tgk ko tdo air liur meleleh..hehe

enyheartsdiamond :owh..thnx sbb bersetuju..mmg dia comel..

Langit Pertama said...

Agak2nye lelaki yg bru bgn tdo ensem tak...

intan izani said...

amboi...
ngorat la ape lagi.. ;p

qellissa said...

siyes...i pon bangun tido comel cam muka ponti..hahaha...

White Bird said...

benar tu.. nak tgk ppuan cantik adalah ketika bangun tidonya.. muka fresh gila la.. siap rasa nk gigit2 jer idung gurl yg comel :p

IxoR@ said...

muka pompuan waktu bangun tido mmg la asli sebab tak de secalit make up pun....

cantik ke serabai cam hantu masa tu?

hihihihi.... nti tgk la sendiri!

¶A.K.I¶ said...

aha!
da ad tanda2... lu mau jatuh!
hahaha

¶A.K.I¶ said...

aha!
da ad tanda2... lu mau jatuh!
hahaha

syahira ariff said...

kalau pompuan tu tidur comel tapi kuar air basi mcm maner?
keh keh

ribena.illina said...

nati xnk ar tdo kat opis
takut abg2 kat opis usha bena
HAHAHAHA
*agak perasaan di cni*

wong ah ian said...

cilake ko skodeng anak orang..aih aku pon trase nak skodeng jugak ni..ahahaha...

SuRayA^i. said...

ak comel ke x tym tdo?
haha

eykameow said...

huhh. betul ke nie? saya nak tanya sape eh.. nak sruh sape tengok muka saya bangun tidur? kalau suruh abg sndiri tgok kompem dye kata "macam mat lampir muka kau. gi basuh muka!!!!"

hihi cerita yg best =)