head

Nuffy

Wednesday, July 21, 2010

LENSA BURUK,THE CONTEST

Entry ini adalah jawapan kepada tag oleh TihaZainal. dan juga Teratak Usang.untuk penyertaan contest dari blog Lensa Buruk.Sori Iza,aku tak perasan.Thanx for remind me. Bagaikan orang mengantuk diberi ubat batuk,aku memang tersangat ghairah untuk memiliki kamera DSLR,tapi kerana harga barang-barang naik,aku terpaksa postpone keinginan aku.

Sebelum aku tunjukkan gambar yang aku sertakan untuk pertandingan,sila lihat syarat-syarat pertandingan Lensa Buruk,The Contest anjuran Ti Anne iaitu pemilik blog Lensa Buruk.



Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......



-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.

10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)

Ini adalah gambar yang aku pilih.



Tajuk Foto: Sebuah Persahabatan
Model Telefon Bimbit: Nokia N73
Slogan:Saya suka blog Lensa Buruk kerana blog yang jujur,bahasa yang indah dan gambar mempunyai seribu pengertian.

Sebelum aku terlupa,Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30.00 akan di bank in kan terus ke akaun anda.

5 orang blogger berbakat  yang aku nak tag:
1)HBZ-Sebab dia memang minat tangkap gambar dan dia ada dalam pic kat atas ni
2)Arieza-  Aku tau dia berbakat sebab header dia cantik
3)P3Perak-Antara blogger yang kreatif
4)Kerak- Kau ada DSLR sebab tu aku tag,tapi pertandingan ni xleh guna dslr yer..hehe..
5)MissLolly-Miss Lolly punya blog banyak pic cantik2,sebab tu saya tag.

p/s:Sekiranya korang mempunyai kelapangan masa,silalah menjawab tag tersebut yer.Tiada paksaan.

p/s:Gambar kat atas bukan gambar aku sebab aku jadi cameraman.So,tak payah teka-teka aku yang mana.

15 comments:

Yatre Hayati said...

macam taw jer tempat ni kat mana...waterfall ni...kat kota kan?? i know what u did !! hahaha

Iza said...

Salam...

Eh, mesej yg aku bg tak kesampaian rupanya.....
Aku pernah gtau ko dulu. mungkin ko tak bc cbox kot.
Cuba check kat sini

http://azilas.blogspot.com/2010/06/lensa-buruk-contest_29.html

hBz said...

erk. aku adalah bot di belakang tu.. =,,=

* dah hang pakai gambar ni. aku nk pakai gambar pe?

KERAK NASI said...

ala..baru nk teka ko mne satu..

mel..sape keranda hitam tu..down gila aku..

miEz haNeM said...

cgg doakan kamu akan grab satu dSLR nanti:) amin

¶A.K.I¶ said...

ahaa!!
ko yg...
ooo! ko xde lak dlm gamba..
cess~

|arieza| said...

haro haro! insyaAllah nnt aku carik mane yg mampu huhuhu. otak agak bodoh skrg ni..~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

alamak malu arr nak masuk. kekeke*

p/s: saye xda pic yg cantek2 :)

deus X machina said...

semoga kau menang lah

molmolla said...

gudluck! semoga menang.
erkkkk, ku pun terpaksa tangguh nk dslr. kecewa betul.

Amal said...

first time aku tengok deus komen setail manusia baik baik. ahhaa


no dua dari kiri adalah HBZ!

black_mel said...

Yatre Hayati:haha..yes2..pandai..
tempat mandi paling mahal..

Iza:sori iza..aku x igt..aku rasa aku ada baca jgk..ok..aku dah letak nama kau kat entry ni...thnx yer igtkan aku..

hBz:hang pakai la gambar pemandangan ker..dalam lappy hang kan bnyk,,

deus X machina:thnx deus..

molmolla :thnx molla...yup..terpaksa tangguh..sebab nak kena beli barang lain..

Amal:deus mmg baik(puji ikhlas)hehe...mana ko tau dia hbz..dia hbo la..
KERAK NASI :haha...aku cameraman..so xde dlm pic..

miEz haNeM :amin~~..thnx cgg..hope doa cgg dimakbulkan..teringin sangat2..

¶A.K.I¶ :haha...aku yang baik..hehe.

|arieza|:thnx arieza..

miss lolly a.k.a luvfareda :miss lolly punya pic pun dah cantik..x payah edit pun leh menang..seyes...

SuRayA^i. said...

walaweyh!
gudlak eh! =D

Fathiha Zainal said...

Gdluck to u too~ :D

ieQa sWetLuv said...

menarik kontest ni gdluck k