head

Nuffy

Saturday, June 5, 2010

Silap Planning,Salah Timming

Hari ni aku dah ada kat Penang,kenduri kendara bersepah2,pendek kata,kalau musim cuti sekolah ni semua nak kawin.Kawin time cuti sekolah memang pemilihan waktu yang terbaik.Masalahnya,aku yang tak kawin ni silap planning dan tersalah timing.

Bermula dengan waktu aku beli tiket bas nak balik kl,aku sampai bus stand pukul 2.45ptg,hope2 dapat naik pukul 3 atau 3.30 ptg.Sebab bas nak ke kuala lumpuh bersepah,takyah tempah.Sekali tanya2 kat kaunter tiket bas dah abis.Demm.baru aku ingat cuti sekolah baru start.Last2 aku naik bas pukul 4.30 petang.

Dapat jer bas pukul 4.30 petang,bertolaklah macam biasa,sekali sampai jer kat kl jalan jam.Last2 sampai kat Bukit Jalil pukul 8.30malam.Gosh,kena naik star lak.Macam yang aku jangkakan kena berhimpit2,siap ada mat bangla ketiak bau bangkai.Cibess tul..Nasib baik leh cuci mata,ada amoi pakai skirt pendek.Patut nak bertolak ke penang malam tadi,tapi sampai umah kakak aku pun dah pukul 9 lebih,pegi makan umah makcik aku last2 tengok jam dah pukul 12 lebih,

So balik lepas2 subuh,bajet tak ramai,pukul 6.30pagi bertolak.Sampai jer kat hentian rawang ingat nak minum2,sekali penuh lak.2,3 kali pusing,last2 makan dalam keta jer.Akhirnya sekarang aku dah sampai penang hampir 5 jam lebih.Ada jam kat tol juru.

p/s:Jalan nak ke utara jam teruk.
p/s:Sekarang musim cuti sekolah pada sapa yang terlupa,so planning betul2 cuti anda.
p/s:Masa korang baca jer entry ni,aku dah pun melelapkan mata.baru tido 2 jam lebih malam tadi siap layan Universal Soldier.Nanti aku jaga aku melawat blog korang.

K..Selamat Bercuti.

8 comments:

Iza said...

Wah......baiknye kau, siap cuci mata lg noooo...

faye said...

cuti sekolah memang kena plan awal2x kalo silap ..duduk Hentian bas atau terperangkap dalam jam la jawabnya....

si[jari] telunjuk said...

owh..sy pon suda di penang..mgu depan mau balik perak..harap2 jalan smooth..clean n clear...btw, selamat berehat

nn said...

nasib nasib. huhu.

cakap pasal kenduri kahwin, tak suka sebab ada kenduri bestfriend time sekolah clashing dengan kenduri sepupu mak. satu kat JB satu kat Kelantan :(

'AQILAH said...

mat bangla tu tak tau ada jual rexona...haha

enyheartsdiamond said...

naik star lagi ok dari KTM :)

enyheartsdiamond said...

tp nasib baik KTM ada ladies coach :)

Cik aiNa said...

mat bangla ketiak bau bangkai..hahaha. x leh blah ayat tu..tp seyes la, loya la kalau terpaksa hidu bau cmtu.