head

Nuffy

Monday, May 3, 2010

Sudah Jatuh Tak Berguna Lagi

Tajuk tu remix,Sudah Jatuh DiTimpa Tangga+Sesal Sudah Tak Berguna Lagi.

Hari Isnin,aku dengan baik hati dan bersemangat nak print soalan2 past year untuk subjek exam yang akan datang ni,pastu dah copy letak dalam pendrive,aku pun pegi la kedai print dengan hajat nak print.Memang bersemangat waja aku nak study hari ni.Sampai2 kedai,dah pilih pc nak print,aku pun duduk.Bila duduk jer,seluk2 poket,pendrive tak bawak.demm..dah la jauh.

Takpe lah,dah lupa nak buat macam mana,pegi gunting rambut dulu la.Naik balik motor,pegi kedai gunting rambut melayu yang paling murah.RM6 jer gunting,kalau ada duit lebih baru leh pegi saloon.Pastu naik la motor pegi kedai gunting rambut tu dalam 6-7km jugak la.Pastu sampai2 jer,kedai sekali ada papan tanda rehat.Bukak pukul 10.30,Pukul 11.15 rehat??Kejadahan betul.

Tanya kedai sebelah,dia cakap diorg pegi keluar makan.Macam tu la nak meniaga kan.Masuk pukul 10.30, pkul 11 dah keluar..Takpe,singgah umah sewa jap,kot2 leh lepak dengan diorang.Sampai2 jer kat umah sewa,diorang tido lagi.Isk3..keje tido jer,malam jaga siang tido.Aku dah fedup.Balik asrama jer la.Tiba2 teringin air tebu lak,singgah jap kedai air tebu.

"Pakcik air tebu 1","Sabar yer,wak baru sampai,nak potong tebu jap"Owh gosh...demm..tunggu2 dekat 10 minit,baru siap potong.Kenapa lah hari ni hari malang aku?Semua yang aku buat tak kena.Last2 minum jer air tebu atas motor.Terbaik dari ladang.Janji minum duduk.Sekarang dah sampai umah.Bukak laptop jap.Taip2 entry ni.Pastu????

*Semasa korang baca ni,aku dah menarik selimut untuk tidur kembali.(kalau korang baca pukul 12-1 la)Hahaha...Ini semua bukan salah aku.Salah pendrive sebab kalau aku bawak pendrive tadi,semua benda kat atas tak jadi.

12 comments:

zaza said...

ciannyer... huhu..
xpe2 tdo la dlu bg ilang tension tu.. hehe

Frodo Baggins said...

wa cadangkan lu g mandi bunga. hahhahahaha


>>___<<

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kehkehkeh.. ape malang sangat naseb ni? takpe2.. semoge dapat mimpi indah!

Solehah said...

pernah jugak berhadapan ngan hari serba x kena..

she said...

pendrive jugak yang salah nya..;p

syLph said...

jadahnya salah kan pendrive. cantik perangai!
hahahaa

Iza said...

mmmmm....ko yg x pandai menari....ko nak salahkan lantai senget pulak.....cian lantai tu....

~AkukahMilikmu~ said...

ala ciannya..sume serba tk menjadi ari tu..gi rest dulu k..

black_mel said...

to zaza:dh bangun..hehe..

to Frodo Baggins:mandi bunga?xnk la..nk pegi umah urut..jom..

to 0sh!Nz d' sen0r!ta:mimpi indah?jarang dapat..hehe..

to Solehah:yup..kalau berhadapan dengan hari tu,sepatutnya kena tido smpai petang..hehe..

to syLph:kejadahan yang melampau...



to she:yes..mmg pendrive yg salah...sbb x ddk dlm poket..;)

to Iza:mana kau tau lantai kat sini senget?ha'ah..mmg senget..siap retak lagi..

to ~AkukahMilikmu~:yes..dh abis rest..tq..

black_mel said...

benci tgk no ganjil..jadi genap balik..

Cik aiNa said...

hari yang x ngam nampaknye..hehe.

black_mel said...

to Cik aiNa:yup2..hari ni hari yang kurang elok...