head

Nuffy

Saturday, May 1, 2010

Laptop Hilang,FYP Tak Siap Lagi!!!

Hari ni,aku ada exam lepas Sembahyang Jumaat,Sebelum ni aku pergi exam,aku tumpang member aku,tapi tiba2 hari ni aku teringin sangat nak bawak motor.Sampai macam biasa,awal 15 minit.Lepak2 jap,tarik nafas panjang,pengawas peperiksaan bagi kami masuk.Lega lah dapat masuk.Dewan ada air cond sikit.Pastu cukup jer masa,pengawas bagi mula.

Buka2 jer soalan no 1 aku mampu tersenyum,macam aku penah buat jer latihan ni.Masuk soalan 2,3,4,5,6.....apsal macam subjek tak penah ambik jer..Demm betul..Takpe la..Jawap jer mana2 yang mampu.Tengah2 jawap,tiba2 hujan lebat."Abislah helmet aku,1st time bawak motor time exam,tiba2 hujan lebat".Takpelah..hujan rahmat.Aku pun terus jer jawab soalan.Alhamdulillah..abis jugak exam aku.

Masa aku pegi jer dekat motor,terpaksalah sarung helmet basah2 kat kepala.Menitik jer air.Aku rasa macam tak sedap hati jer,member aku ajak pegi minum.Tapi aku nak cepat balik.Sampai jer umah,budak2 umah aku berkumpul dengan budak2 umah sebelah.Ramai jugak,apsal lak ni,sapa yang meninggal.

Parking2 jer motor,aku terus tanya,rupa2nya laptop member aku hilang hari ni.Sampai umah jer,diorang tengok pintu kena kopak,laptop kat bawah ada laptop member aku dan laptop aku.Nasib baik laptop tak aku tak hilang.Kalau tak,tak taulah apa nak jadi.Tak sampai 10 hari lagi nak start cuti laptop dia hilang.Ada lagi 1 exam koding,macam mana lah nak buat latihan kalau takde laptop.Aku masih berusaha menyiapkan FYP aku kerana terpaksa tunda sekejap sebab aku nak final exam.Besok aku start balik.

Kepada yang terambil laptop member aku,sila pulangkan balik.Kesian kat orang lain.Tak pikir ker macam mana dia nak jawab exam nanti.Nota2,dan macam2 lagi yang penting2 ada dalam laptop tu.Kalau kita susah takpe,tapi jangan menyusahkan orang lain.Hari ni hari member aku,hari kau siapa yang tau.Kalau tak dapat balasan kat dunia ni,kau ingat kat akhirat boleh terlepas ker?Setiap orang dah dijanjikan balasan atas kebaikkan dan kejahatan yang kita lakukan.So,pandai2 la pikir.

12 comments:

FarhanaDr said...

Semoga kawan anda tabah mengharungi kehilangan laptop ye black mel.. Huhu..

Pipi Muncet said...

kesiannya kamu,
aduh
Simpati.






ENTRY TERBARU ;
APRIL TERAKHIR.(SOUND RECORDING SAYA)

p3perak said...

hoHo~
sape yang membuat onar dikala final exam ini?? bangang betOl bdk tu..

|arieza| said...

ala kesiannye.. semoga geng ko tu sabar weh.. ko pun, bljr rajin! *hohoh aku pun same!!*

hBz said...

aku ada 2 handphone. tanya kawan hang tu, dye nak pinjam tak. urgh!

NiNa' said...

laptop hilang......... sgt...... parah..huhuhu
sapela pencurik tu.. mmg nak kena ni!~

Solehah said...

kesiannya dia..dugaan mcm tu kalo kene kat ak upun terduduk sekejap..

nawal said...

isy..laptop hilang mmg sedeh gile la..

kes i pon byk jdi kt tmpt ak. bhya seh.

mmg semua pembeli laptop kne ade rantai kunci tu... tah ape nme die..

FaTiN said...

sengalnye pencuri..agak2 ni kerja duri dalam daging ke ek.. sbb arwah sepupu aku dulu, housemet dia sendiri yg ambik phone dia. kes aku lagi teruk, rumet aku sendiri curi duit aku. skrg rasa susah nak percaya kat orang even pada rumet

black_mel said...

to FarhanaDr :yup...dia dh sasau dah tu...dah la ada exam..kesian..

to Pipi Muncet:erk..yg ilang lappy tu my frenz..

to p3perak:tak pasti la..tapi mesti bdk tu dh abis exam..

to |arieza|:hurm..hope so..kesian dia kn...

to hBz :apa kna mengena hp dgn laptop?nak kena gigit?

to NiNa':yup..laptop sgt2 la penting..

to Solehah:yup..dulu laptop aku rosak pun dh sasau..kalau ilang lagi la..

to nawal:yup..byk sgt yang terjadi kat kwsn2 student..

to FaTiN:bkn housemate sbb masa tu kami semua tgh jawab exam..tp org dalam kolej kediaman tu jugak la...

SuRayA^i. said...

uih, saket oo laptop ilang mse ngah exam..smoge jumpe blk laptop die tu cpt2

911 said...

Adusss... kesiannya kawan tu. Bukan saja menyusahkan orang lain, tak berkat ilmu pakai benda curik tu..