head

Nuffy

Friday, May 28, 2010

Camfrog,Bermulanya Kerosakkan Akhlak



Laman chatting bermula Internet Relay Chat (mIRC) pada tahun 1988 dan laman IRC ni sepatutnya mempunyai kebaikkan iaitu mencari kenalan dari seluruh dunia dan juga secara tidak langsung membolehkan kita memperbaiki dan menguasai bahasa inggeris dengan baik.

TAPI,telah di salah gunakan oleh sesetengah pihak apabila mengubah laman positif ini kepada laman negatif apabila mewujudkan room ataupun channel yang bukan2 yang lebih kepada berbaur lucah.Walaupun telah menaik taraf dengan membolehkan penghantaran gambar secara terus dan sebagainya,IRC ini telah mengalami musim suram apabila tidak dapat mengejar pembangunan teknologi.

PADA tahun 2003 company camshare LLC telah melancarkan produk chatting terbaru dikenali dengan nama camfrog,dengan ciri2 yang lebih menarik untuk bersaing dengan mIRC.Setiap room mempunyai BOT dan ada juga room yang menyediakan DJ yang membolehkan pengguna merequest lagu2 dan macam2 lagi.Selain tu jugak,Camfrog ni membolehkan pengguna melihat pengguna lain dengan menggunakan teknologi WebCam.
Memang Camfrog ini mendapat sambutan yang menggalakkan TAPI,disininya bermula kerosakkan akhlak kita.Tak percaya..sila lihat gambar di bawah.....
>
>
>
>
>




nampak tak?laman chatting ni dah berubah menjadi tempat berSEX secara webcam.Channel apa yang aku masuk ni?Version berapa?Macam mana nak download?Sori,aku tak boleh nak bagitau sebab memang banyak mendatangkan keburukkan.Kalau korang nak jugak download benda ni,sila search kat gugel,tapi pandai2 la korang tanggung akibatnya nanti.

Tujuan aku tunjuk benda ni bukan nak mengalakkan kita atau apa2,cuma aku explore benda2 baru tapi bila dah mendatangkan banyak keburukkan,better tak payah.Lagipun aku nak bagitau,ini semua anasir2 yang cuba untuk menjatuhkan orang Islam.

Tak semua webcam yang online kat camfrog tu betul2 wujud,kadang2 cuma rakaman.Lagipun orang bodoh jer nak tunjuk kemaluan dia kat orang lain.Tambahan pulak bukan kenal pun.Sori aku guna bahasa kasar kat sini.So,renung2kan lah.


p/s:Benda menyeronokkan dicipta oleh orang bukan islam untuk melalaikan dan menjatuhkan iman orang2 Islam.


p/s:Gambar katak di ambil dari gugel.

p/s:Kepada muslimin2,jangan lupa solat jumaat.

17 comments:

riBEna said...

makin banyak keburukan dah intenet ni
tapi hak masing masing la kn
nk yg baek ke buruk
huuuuuu~

Cg said...

aku stuju bro...tp internet ni cam pisau jgak klau ko guna utk kebaikan byk faedah kite dapat...tp klau guna utk keburukan.. dosa yg dpt...

black_mel said...

riBEna :yup...tp internet ni penting dalam kehidupan...

black_mel said...

Cg:thnx kerana memberi pandangan...

Lia3003 said...

saya dah lama membuang tebiat chatting, rasa nak chat bila dah tataw nak buat apa,,

riBEna said...

mmg penting pon skg tenet lam kehidupan.betoi2!! heee~

black_mel said...

Lia3003:yup2.kena membizikan diri..

riBEna:yup2...kita kena pandai memilih...

NiNa' said...

x pernah pon taw camfrog ni..

mmg budushh la sape yg suke suki tunjuk "menda" dia tu..

intenet22~~ huhu

missgee said...

Rosak!!!
kalo nafsu melebihi akal..
Hurmmmm..

black_mel said...

to NiNa':yup...xde perasaan malu...

to missgee:setuju...rosak akhlak..a

Pensel Kontot said...

erk...biar betul...
sib baik xterpengaruh tuk instal natang tuh

black_mel said...

Pensel Kontot:act..benda tu ada kebaikkan..tp di salah gunakan...

~AkukahMilikmu~ said...

camfrog?tk pernah layan pun..lega rasa..lubetube lagi berlambak..

s h a f i q h a s h i m _____ said...

tak pernah plak terdengar frog ni. mirc dlu2 pon keco gak hal ni.
haih apa nak jadi.

teringat zaman nakal2 dulu, pakai nickname perempuan pastu kaco lelaki gersang. hahahaha

black_mel said...

~AkukahMilikmu~:erk...lubetube?silap eja youtube ker?ape2pun internet ni banyak kebaikkan jugak..

black_mel said...

s h a f i q h a s h i m _____:haha...mmg nakal..hehe...

RnRMy said...

http://www.rnrmy.com/2011/11/tribute-to-all-malaysian-camfrogers.html