head

Nuffy

Wednesday, May 26, 2010

Aku Respect Sales Girl Semalam

Ini bukan kisah sales girl terlampau,sales girl main lolipop ataupun sales girl main2.Ini kisah benar salesgirl yang aku respect.
Semalam aku pegi ke sebuah pasaraya yang agak terkenal kat sini,rutin biasa bila baru pindah umah baru,almari,meja makan,meja study dan semua peralatan2 lain,sampai jer kat kedai2 tu aku pun borong sakan la dengan budak2 umah aku ni.
Masa nak beli sebiji meja yang berharga RM69,salesgirl sorang tu bagitau,"abg,jangan beli sekarang,nanti 28hb ni ada diskaun".Demm..aku rasa dia merupakan seorang supervisor dan tugas supervisor memang kena cari margin dan sales,tapi dia bole cakap macam tu.Memang aku respect.Aku pun tak jadi beli,aku dah cakap,baik atau cantik pada aku bukan kalau salesgirl tu pakai makeup tebal2,pastu skirt pendek 5cm,tapi baik pada aku bila dia tak kisah untung rugi.
Jarang ada salesgirl atau mana2 peniaga nak tolak bila ada orang nak beli barang,selalunya diorang mesti galakkan orang untuk beli barang sebelum diskaun sebab untuk tolong cari margin diorang.Sebab aku buat benda yang sama masa aku keja dulu.Tapi,serius aku kagum dengan kakak salesgirl tu.
So,kepada salesgirl2 sekalian,tak semua orang pandang paras rupa,yang penting,cuba tarik perhatian pelanggan sebab bila pelanggan dah suka dengan suasana sekeliling,tak mustahil diorang akan datang balik.percaya cakap aku.

8 comments:

faye said...

baiknya salesgirl tu kalo org lain mesti dah paksa kita belikan ....huhu susah nak cari skunk org cmtu

Nur Su'aidah said...

ngahahah! terus dpt murah :)

missgee said...

Salesgirl tue baik sebab ko pun nampak baik kot.. ye kot.. ntah la kot.. :p hehehe

cikgadis konfiuss said...

rasanya salesgirl tu ckp mcm tu sbb dia mau meja tu juga. eh meja kan?? org baca pantas td.. ngehngehngeh

ok prasangka buruk x baik! huhu

tukar2! maybe dia mmg punya hati yg baik. =)

Syafiq Kadiran said...

memang baek betol..kalo ada 1000 salesperson camtu, jimat duet blanje perabot family aku...

Pensel Kontot said...

erk baik betol...
bagus2....

NiNa' said...

bagus222.. bese salesgirl suke promote yg mahal22 juge...

skirt 5 cm? ooo 1st time taw~

NAJ HEBAT said...

owh.. adakah salesgirl itu aku??
miahaha

---------------------------

ramai dah org jahat, ramai jgk org baik.

sangat jujur bukan??

aku suka Malaysia!

wee~~