head

Nuffy

Tuesday, April 6, 2010

Rumah Arwah Din Beramboi Di Rompak

Aku pun tak paham la orang sekarang ni,Suka sangat ambil kesempatan di atas kesusahan orang lain.Berita yang terbaru aku baca kes rompakan yang berlaku di rumah Allahyarham Din Beramboi.Aku baca harian metro online jer,so korang boleh baca ikut link dibawah tu.

KUALA LUMPUR: “Sampai hati mereka meragut kenangan yang ditinggalkan arwah kepada anak-anak. Pasti Allah akan membalas perbuatan dilakukan mereka,” kata balu Allahyarham Din Beramboi, Suhaini Che Man, 42, berhubung tindakan sekumpulan pencuri memecah masuk rumahnya, malam kelmarin.
Kejadian itu dianggap malang berganda bagi keluarga Allahyarham Din Beramboi atau nama sebenarnya Meor Ahmad Fuad Meor Badri, 43, apabila tidak hanya kehilangan insan tersayang, malah rumah turut dipecah masuk ketika ketiadaan balu dan tiga anaknya. (sumber harian metro)

Kemana hilangnya sifat kemanusiaan kita?Jangan menyusahkan orang lain.Keluarga Allahyarham masih bersedih di tambah pulak dengan rompakan yang berlaku.kerugian bernilai RM20,000.Aku taknak bersifat bias dalam menilai siapa yang merompak,asal negara mana yang merompak tapi yang pasti perompak tu dah tak ada sifat kemanusiaan dan belas kasihan.Kadang2 kesusahan membuatkan manusia menjadi binatang.

p/s:Kepada keluarga Allahyarham,Banyak2 bersabar diatas ujian dan dugaan.Semua yang berlaku ada hikmah tersendiri.

p/s:Kita tak sedar kesusahan orang lain selagi kesusahan itu tak menimpa kita sendiri dan harus di ingat,kematian itu pasti.Mungkin hari ni blog ni masih ada penulisnya tapi esok lusa siapa yang tahu?Wallahualam.

21 comments:

miEz haNeM said...

bengong tul yg merompak tu
kalo aku pendakwaraya..
aku bagi hukuman berat!

nawal said...

kesian sgt kt arwah..
ape nk jdi dgn maknusia2 nih!
heh!

Pipi Muncet said...

penjahat yg tak bertempat .
Balasan Allah kejap je. Tgk lah

black_mel said...

to miEz haNeM:entah la..aku pun tak paham orang skrng ni...dh x mcm orang...

to nawal:yup..manusia akhir zaman...susah nk paham...

to Pipi Muncet :setuju..baik atau buruk yang kita buat tetap ada balasan..

y@n@ M!B said...

Ujian yang berat hanya untuk orang2 yang tabah je...wallahualam~

Lyana Hisham said...

hurmm..xde perikemanusiaan lgsg :(

wong ah ian said...

eh lame aku x masuk sini..sori bro..entry bwh2 tu nnt aku bace..kt tmpt keje x best nk bace blog..

jadahla dorg ni rompak umah org meninggal..eh da x mcm manusia dah..

Syafiq Kadiran said...

ada baca paper pasal ni tadi...
pela pnye manusia.. da terdesak sangat...
bia dorang kene sambar petir...

Lil' Caliph said...

tak berhati perut.

FaTiN said...

ya Allah. kesian kat keluarga arwah. macam2 dugaan tiba

missgee said...

Manusia yang langsung
takde perasaan..
Perasaan syaitan semata2..
hurmmm

she said...

she baru tau hal ni jap tadi..tu pun bace metro online.kesian kat keluarga arwah..

black_mel said...

to y@n@ M!B:yup...setuju..hope diorg ni tabah...

to Lyana Hisham :yup..dh hilang sifat kemanusiaan..

to wong ah ian:ok2...tp kau balik umah tido jer lak..huhu..aku pun bz jugak ni..lps post entry x blog walking pun..komen lps2 pun x reply..

to Syafiq Kadiran:aku setuju..x kesian kat orng langdung....

to Lil' Caliph :yup...org jahat..

black_mel said...

to FaTiN:yup2..diorg diuji sekali lg..

to missgee:hope perompak tu sempat insaf sebelum terlambat..

to she:yup...ada kat paper metro..utusan pun ada if im not wrong..semoga diorg tabah dengan ujian yg melanda..

hBz said...

lagi sirang nak kena lempang

black_mel said...

mana ilang?kata dh jadi orang...

Fathiha Zainal said...

Kesian kt keluarga arwah. Dugaan bertimpa-timpa.. Huhu..

black_mel said...

yup...hope keluarga arwah tabah..

|arieza| said...

astaghfirullahal'azim.. mcm2.. manusia cmni betul2 serupa binatang!

¶A.K.I¶ said...

nice header blog black mel!! lme kn ak x drop dlm blog ko.. swie beb~ ak xde kat dpn pc laptop atau internet. maka xonline laa.. hehe






























salam takziah skali lg tok kuarga Allahyarham... dan btl ckp ko.. kte x kn sedar mcm mne susah klu x lalui... hummp!





























*thumbsup!*

♥akukahmilikmu®♥ said...

mmg shihal gila manusia yg curi barang umah arwah...dpt tangkap mmg kena sula ar..