head

Nuffy

Wednesday, April 7, 2010

Entry Khas Untuk Sahabat

Bro,
Kau ingat tak masa kita sekolah dulu?
Kita kan satu dorm,
Kau memang baik,hari2 kau open biskut tin kau kan,
Bila parents kau datang jer,kau open untuk budak2 dorm dulu,bila kami dah kenyang kau panggil budak 1 asrama,Penuh dorm kita..haha..kau memang gila la bro.
Pastu setiap kali parents kau datang,penuh budak2 bilik lain datang,sampai kami tak dapat..last2 kau asing siap2 untuk kami..hehe..thnx bro..

Bro,
Kau ingat tak kita penah gaduh?Aku terlepas cakap,
Pastu siap tumbuk2,last2 member leraikan,
Aku memang panas masa tu,Sebab aku gurau2 jer,
Last2 masa kat surau,lepas semayang magrib kalau tak silap,kau datang jumpa aku mintak maaf.
Aku kagum bro,sebab salah aku tapi kau mintak maaf dulu..
Lepas tu kita terus jadi kawan baik..
Kau ingat tak waktu malam panas sangat,kebetulan katil aku bawah kipas,
Malam tu kita tido sekatil,sebantal.Nasib warden tak naik.Kalau tak dia charge kita gay..hehe..

Bro,
Masa nak spm kan,aku lemah subjek sejarah,
Kau lak memang pandai,aku dah giveup,
Last2,malam tu kau buat discussion ngan aku.Soal jawab sejarah,
Aku rasa seronok jer belajar sejarah.Banyak yang kita bincang masuk dalam exam
Thnx bro...Hidup jugak peluang aku ker ipta..
Lepas jer spm kan,kita sama2 cari keje.

Bro,
Kau mesti ingat time kita cari keje,naik moto,
Pastu masa kau dok sembang2,aku tak dengar,
Aku pusing kepala kebelakang,Tak tengok jalan,
Sedar2 jer motor dah terbabas ketepi.
Abis calar2..Hahahaa.Kita lak boleh gelak2,
Orang lain sebuk tnya nak pegi klinik ker hospital ker,
Last2 kita balik ke rumah kakak kau sapu minyak kat luka,
Tak jadi carik keje,Kau pun balik ker kuala kangsar.

Aku dapat keje kat sini,aku keje mcdonalds masa tu,kau keja kat dapur hotelkan?
Hehe..macam mana la kau dapat.Aku pun hairan.
3 minggu sebelum result spm keluar,kau cakap kau dah berhenti keje,Aku still keje lagi,
Kau nak jumpa gf kau kat penang kau cakap,Datang la,kau pun ada kakak kat penang.
2 minggu sebelum result spm keluar,kau cakap kau nak datang penang,,Kau call aku,aku dengar
kau hepi sangat.Aku pun hepi.

TAPI.....
10 or 11 hari sebelum result keluar,member baik kita si EZ call..Masa tu aku tengah tido,baru balik keje.."black_mel,dia dah takde"Ada dia cakap kau dah meninggal,aku tak pecaya,Aku sambung tido..Kau pun taukan,EZ tu memang gila,dia suka melawak.Tapi last2 4,5 orang member kita call..baru lah aku percaya..Aku langsung takleh tido.Nak pegi jauh.Tapi ada jer kawan2 kita datang..Aku tak dapat cuti dan jauh..

Selalu aku teringat..dan sekarang aku masih teringat..Setiap kali aku teringat,akan aku sedekahkan Al-Fatihah.

p/s:Resultnya cemerlang,berganda2 dari aku.Cuma aku diberi peluang untuk terus mengejar kejayaan.Aku masih simpan 2 pin jamboree pengakap pemberiannya...

21 comments:

amaL said...

mel. doakan arwah. tu hadiah terbaik untuk sahabat kamu.
:)

meera^da cute..*_* said...

mel, syukur sangat xde kawan rapat aku yang g dlu.
semoga ko terus tabah..
doaka dia selalu..

nawal said...

al-fatihah buat arwah..

sedih sgt cite ni..

zaza said...

mel, aku dpt rase ape yg ko rase...
sbb aku dh alami semua tu,
ape yg pntg ingtan kite disulami al-fatihah..

semoga roh2 mereka tenang disana...
bila aku baca entry ko ni,
nk nangis pun ade teringat arwah kwn aku..
tp, hdup perlu diteruskan..

FarhanaDr said...

Walau dia dah jauh, kenangan dia tetap bersama kan.. Kirimkan doa buatnya selalu.. Semoga dia bersama di kalangan orang yang soleh.. Amin..

black_mel said...

to amaL :thnx ;)

to meera^da cute..*_*:yup2..hargai kawan2 kita...

to nawal:hurm..yup..dia org baik..

to zaza:yup..hope diorg di tempatkn di tempat org yg beriman..

to FarhanaDr:yup dr..amin~~

hBz said...

apa cerita kalau kawan ajak borak. tp dia tido?

black_mel said...

to hBz:tido tu kan mati sementara..kejutkan la..haha...pegi tido la..jgn sibuk..haha..

p3perak said...

al-fatihah..
pengalaman yg lepas adalah harga yang tak ternilai utk dimiliki semula..
ALLAH lebih syg kan dia dr kita, mel..

black_mel said...

to p3perak:thnx...yup2..btul...Allah lebih sygkan dia..

KERAK NASI said...

meremang lah..huu..

black_mel said...

to KERAK NASI:ni bukan citer antu la...

NAJ HEBAT said...

Mel.. ingt kah dulu..
mase kita disimbah air..
mase kita dibaling bende kejadah ape ntah.. ingt tak??

aku tgk ko sengih sampai ke telinge..
aku pelik..

owh.. aku lupe.. kau bahagia bersama aku! HAHA..

EH, SORRY2..ni entry mood sedih kan?
aku nak tukar envirenment.. hepy2!

wong ah ian said...

pergh...sadis bhai citer lu..sedey pulak aku denga..

NARDtheNERD said...

sedayy~...

(T_T)

cikgadis said...

mau tisu!
(T.T)

etuza said...

Salam.
Memang sedih jika kawan2 lama, bertahun tak jumpa...Pcik jarang sangat jumpa kawan2 masa sekolah..hehe dah beranak semuanya..nak jadi veteren dah ni..hehe

black_mel said...

to NAJ HEBAT:haha..ok2..aku hepi..

to wong ah ian:citer lama..saja nk share..tiba2 aku teringat dia smlm;)..

to NARDtheNERD :kena hargai kawan kita..diaorg pun rajin berkorban..

to cikgadis :tisu takde,towel bole?;)

to etuza:klau lama x jumpa xpe..dia still ada lagi..my best frenz ni dh meninggal..eksiden..

missgee said...

Apesal aku terasa sedih??
sedih sebab ada;

keikhlasan di situ..
Kasih sayang di situ..
persahabatan di situ..
Ingatan di situ..

Al-Fatihah..

black_mel said...

to missgee:tp tu semua tggl kenangan...anyway..thnx...ssh nak cari kwn yg betul2 baik skrng ni..thnx again..

qellissa said...

sedihnya citer tu, kehilangan seorang sahabat baik mmg perit, xpe janji ingatan black_mel bersama dia sentiasa ada sampai bila2 wlupun dia da xde disamping kita lagi..tul x?