head

Nuffy

Monday, April 5, 2010

Jangan Kutuk Orang Yang Dah Tak Ada

Dah 3 hari arwah din beramboi meninggalkan kita,tapi masih ada anasir2 jahat yang tak puas hati dengan arwah.Masa aku tengah bukak blog member2,aku terbaca di blog liyanaa tentang budak yang bernama Rafiqin Darwisy yang membuat kenyataan kurang ajar apabila mengutuk arwah.Maybe kau tak dapat masuk raja lawak kot or kau cuba untuk jadi terkenal dengan jalan belakang.
Tak perlu lah kau nak mengata orang2 yang dah tak ada Rafiqin.Kau tak terpikir ker kalau family dia baca ayat2 komen kau kat facebook tu?Sama jugak kalau kau mati tiba2 orang kutuk kau,mesti family kau rasa sedih kan?So,sudah2 la kau membenci orang yang dah tak ada.
Tu la sebab utama kenapa aku tak main facebook.Banyak benda2 yang merepek2 jer dari kebaikan.Dah macam2 fans dah aku tengok,hate orang tu,hate orang ni last2 apa pun tak dapat.Orang yang kena hate pun relax jer dapat tawaran berlakon.
So to Rafiqin,tak baik kutuk orang yang dah tak ada.Kalau dia ada buat salah kat kau pun,kau maafkan jer la.Lagi elok kau sedekahkan Al-Fatihah untuk dia.

p/s:Cerita lanjut sila rujuk blog liyanaa,com

Sambung keje balik..Cau...

10 comments:

y@n@ M!B said...

dah byk kut blog post mende ni..tiba2 dpt publisit lak budak ni..ntah lerrr..
mtk2 kita dijauhkan la dr sifat cemni ^_^

nawal said...

adeh.. org da tade.. doakanlah.. budak uh, kalau die mati kang, camtu ke die nk org wat kt die??

eh. eh.
emo lak aku

hBz said...

jom g parit. lapar

yott said...

dosa kutuk org...lebih2 lg org yg dah tak ada kat dunia ni...
budak tu, entah ape2 la perangai...

etuza said...

Salam
Hentikanlah mengata orang dah meninggal..sedih pcik baca n3 anda. Niat adik bagus nak tegur perbuatan kekawan kita . It's ok.Tahniah harap ada kesedaran pada yg dimaksudkan. Pcik lama on fb tapi tak pernah buka..entah tiba2 on...mengalir orang follow terutama bekas pelajar. Kata anak sya fb ni dari Yahu...di. Cara mereka menjajah pemikiran dan lalaikan kita. Astagfirullah

missgee said...

Bagi aku..
Orang yang mengutuk
orang yang dah takde
adalah orang terkutuk..
hurmmmm

mira ellyna said...

ooo wa bru baca blog lu wa bru pas update pasal nie la tkejot waa..
takpe wa nk tgok blog liyana jugak hehe

hans said...

moga dia cepat sedar dan ikhlas meminta maaf

Fathiha Zainal said...

Apa mslh ntah org mcm tu kn? Huhu.. Sabo je le.. Moga dia insaf..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

benda ni heb0h gilew skng.