head

Nuffy

Monday, April 5, 2010

Bila Budak Bawah Tanah Kurang Adab

Macam biasa,hari ahad memang membosankan.So aku ambik keputusan untuk pegi tengok mini konsert yang di anjurkan oleh kolej aku ni.Boleh gak lepas tension.First2 aku datang ingat free,nak masuk jer,diorang cakap kena beli tiket dulu.Hampeh tul.Dah la ujung2 semester.Tanya2 kaunter,dia cakap tiket tak mahal.RM2 jer.Tak mahal dia cakap,boleh dapat megi 2 bungkus dengan choki2 2.Siap ader baki lagi.Tapi dia cakap ada artis jemputan,so tanpa banyak tanya,aku bayar jer dengan terpaksa.
Masa aku masuk tu aku dah hairan.Buat konsert kat dewan?Siap ada kerusi?Macam dengar ceramah or seminar motivasi lak.Masuk2 ada band yang tengah perform.Budak2 underground baru nak meningkat naik.Lompat2 atas stage,nyanyi2 entah la.Aku pun tak dengar jelas sangat.Setiap kali band lain naik buat sound check dekat 10 minit.Bunyi tetap tak sedap,Nyanyi tak usah cakap lah.Rasa macam tak berbaloi2 jer aku bayar.
Abis jer semua persembahan band2 baru ni,sampailah malam kemuncak,climax orang putih cakap,Artis jemputan merupakan band The Times yang fames ngan lagu Gadisku Dalam Koma.Baru 1 lagu dah keadaan tak terkawal,band2 jemputan tadi yang jadi penonton dah macam orang gila.Panjat2 kerusi,lompat2,termasuk jugak budak2 kolej aku.Pastu penganjur suruh duduk,Budak2 kolej aku pun duduk,walaupun ada yang degil,tapi budak2 band yang buat persembahan tadi tetap berdiri.bising2,dah bagi peluang korang nyanyi,malu2,jadi penonton baru nak bising?isk3..Walaupun tak semua,tapi korang dah mencerminkan atitude korang.
Aku respect giler dengan group The Times ni.Orang cakap diorang ni takde adab,tapi aku tengok,sopan lagi.Boleh dengar arahan penganjur.Siap Naza ambik kerusi pastu nyanyi sambil duduk.1st time aku rasa dia buat konsert nyanyi duduk sebab dia cakap tengok penonton duduk,macam kami tengok wayang kulit...Hehehe..

Ralat:
Sebenarnya bukan salah penonton 100%.Mini konsert dah tentu yang datang nak berhibur, menari2, lompat2, next time, takyah letak kerusi pun takpe.Ini nak berdiri angkat2 tangan pun tak leh.Baik tengok nasyid or ceramah motivasi.Aku?Macam biasa.Menari dan berhibur didalam hati.Maintain cool beb.

Orang cakap masuk kandang kambing mengembek(korang la,aku tak),masuk kandang rimau mengaum(kalau sempat)Tak salah nak melompat2,buat Mexican wave or benda2 lain.Tapi bila kat universiti,tempat tertup lak tu,orang lain leh dengar arahan penganjur,takkan kita tak boleh?betul tak?

12 comments:

hBz said...

smoking area ada?

black_mel said...

ada...kat belakang stage...

|arieza| said...

hahah td hbz dok kalut nk tuntut balik rm2 dia. ko plak, nk tutut balik gak tak? :p

standard la beb, klu dh uni yg anjurkan, sure tahap sopan jalan kepit punye... huhuhu..

black_mel said...

xnk tuntut...amik la rm2 tu..aku dh bagi malas amik balik..lgpun aku suka lagu gadisku dalam koma tu..

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. RM 2 boleh beli megi dan choki2.. Statement yg menggeletek perut.. Ahaks..

hBz said...

@ arieza. kepit la sangat. kau kepit lg? erk.

mello said...

bro, the times dtg sini ke? knp aku xtau? knp3???? waaaa the times slh stu band fevret aku tuh..adooii

Bitter Sweet said...

mesti konsert yg paling sopan abad in ;) ok lah tu kan..muhasabah diri sket org kata..hiks

black_mel said...

@FarhanaDr :erk...itu kenyataan...

@Mello: Yup2..kau x tau ker?lolz..rugi..naza nyanyi terbaik..diorg memang sempoi..

@Bitter Sweet:haha..yer la tu...baik buat nasyid lg elok..

enyheartsdiamond said...

engatkan budak apa..rupanya underground..lampi sket tengahari nih! :D

amaL said...

the times tu best!

|arieza| said...

@hbz, klu aku kepit, ko mau join? :p