head

Nuffy

Saturday, March 20, 2010

Bila Sahabat Menjadi Kawan

Bila bantuan tak di hargai,
Bila janji tak di kotai
Bila kepercayaan di khianati,
Bila kebaikan tak di rasai,
Bila kesilapan tak di maafi,

itu tanda2....

Kehadiran tak disenangi

Kadang2 kita cuba untuk jadi yang terbaik dikalangan yang terbaik,tapi kehadiran kita tak diendahkan,Itulah tanda2 bila sahabat bertukar menjadi kawan.Bersepah yang sudi jadi "kawan" untuk berhibur masa senang tapi mana nak cari "sahabat" untuk berkongsi kesedihan?

Teringat cikgu kadet aku masa sekolah menengah dulu cakap,masa tu baru nak masuk kadet,maybe ayat ni digunakan untuk askar2.Maksud ayat tu betul2 mendalam.Ramai yang tak jadi amik ujian kelayakkan untuk jadi kadet jer pun.

DATANGMU TAK DI UNDANG,RAGU2 SILA LAH PULANG.


p/s:Need ur help,guna komen biasa or disquss lebih user friendly?

30 comments:

Lia3003 said...

macam patah hati je black mel?
erm..disquss senang nak balas mesej, kat c2 nampak friendly..komen biasa dapat jawab komen, tapi komen yang kita balas akan ada di bawah2..so, bila kita masuk semula tengok komen, kena turun ke bawah.. berbeza dengan disquss..

whatever it is..u choose the best one...sama je, tapi berbeza..u get it? k, tata

p/s: nice header..=)

black_mel said...

Lia3003:x la patah hati...cuma terkilan sikit jer..xde paper pun....owh..means pakai disquss lebih senang...

so ian..take note...haha..

Miss Lula said...

ai sapekah gerangan yang telah mengecewakan anda ni... huhu~

|arieza| said...

sbr la bai.. aku rela menjadi sahabat mu. akan ku pinjam telinga untuk mendengar selagi mampu..

anyway. klu ko xnk guna disqus & nk guna comment biasa, buat pop up window ar lg sng :p

FarhanaDr said...

Saye sangat menyenangi kehadiran anda.. Heehee.. :)

taqie said...

mel = taqie prefer yg biasa..nway..terpulang pada mel..:)

meera^da cute..*_* said...

sahabat mejadi kawan...mule2 aku keliru dengan title tuh, bile dah bace baru aku paham..dan sekarang,aku sedang dalam situasi itu...

aku suke ayat2 ko tu..cilok kebuat sendiri..

komen bese...

siv said...

speechless.

NiNa' said...

pakai discuss je.. sng ble tgk komen masuk dlm email..

sahabat jd kawan...
ermmmmm

fathiahRAIHANA said...

ana pom lam condition tu jugaak ..
lantak lah , cuti nak hepii .

ana prefer yg biasa :)
up 2 u laah . hihi .

Bitter Sweet said...

dah lumrah kehidupan, kawan mmg ramai, tp sahabat mmg susaaaah sgt..yg sahabat tiba2 jadi kawan pun aku rasa cam penah jugak hadapi..huhuhu~

riBEna said...

awat black mel?
huhuhu
bena rase bek pakai yg komen cm dulu..sbb lebeh sng tau black mel da blas ke blum.huuhuhuhu~

Fathiha Zainal said...

Manusia mel.. Bila2 je boleh berubah. Uhu..

Disqus lg user friendly. :D

KERAK NASI said...

macam ni best..senang komen...heee...

KERAK NASI said...

eh..ko tukar header dan layout..hee...

black_mel said...

to Miss Lula:someone yg agak rapat..tp xpe..dh ok..thnx yer..

to |arieza|:btul ker?tp kau jauh la nyah..dh la tu,time aku tido kau jaga,time aku jaga kau tido..nnti tunggu kau balik malaysia..

to FarhanaDr :thnx dr...hope lps dr jd dr btul,kita still leh sembang2...

to taqie :owh..ok..2 biasa...

to meera^da cute..*_* :buat sendiri..just ayat "datangmu x diundang from my cikgu"..3 komen biasa..

to siv:why?disquss or biasa?

black_mel said...

to NiNa' :ok..1 untuk disquss dan 3 untuk komen biasa...yup..sahabat menjadi kawan...

to fathiahRAIHANA:ana tgh cuti xpe...enjoy jer..jgn pkr masalalah...

to Bitter Sweet :yup2...aku rasa benda tu skrng..x tau nak cakap aper..

to Fathiha Zainal:yup..setuju...ssh nk cari sahabat sekarang...disquss?ok..3disquss dan 3 komen biasa..seri la pulak..

to KERAK NASI:owh..senang ker?ok..4 komen biasa dan 3 disquss..yup2..tukar header dgn layout..org cakap mcm tikar getah..tp aku suka..hehe..

to riBEna:hurm..nothing..ok..2 disquss 3 komen biasa...

black_mel said...

tp ssh lak nak reply komen..hehe..

Aku X-PO said...

guna disquss bro lagi mesra pengguna

black_mel said...

to Aku X-PO :bro..patut pengiraan skrng komen biasa-4,disqus-3..tp untuk pandangan kau,aku kira 10..hehe..sbb kau lebih pakar...thnx bro..

Iza said...

Salam....
Aku lebih suka disqus sbb senang org komen dan senang nak balas. kita blh tau sapa yg komen dan blh trus klik url tu.
Kalau yg biasa2 susah sikit nk tau melainkan kita tick kat kotak email, pastu sesiapa yg komen, semua kita tau tp kurang sikit la sbb menyemakkan email kita je.
Tak tau pulak sahabat blh jd kawan....hehe

mello said...

buat masa sekarang, aku hanya percaya mak je yg sentiasa brsama kita susah senang..serius.

p/s: guna disqus je bro.. comel sikit..hehe

lumut said...

secara jujue..aku x suke disquss..dan kalau boleh..buat pop up window utk komen..so xde lah lama nak loading..=)

kau xde salah pape kat aku lah black mel...
aku je yg busy lately..jgn trase ngan aku taw..aku ok je,,aku dtg bce sini..jrg tinggal jejak sbb disquss leceh..nak masuk kan detail banyak sgt...hehe...

so ak cma busy last week tuh yg xkomen ke ape..
take care bro.=)

Cik aiNa said...

aina pn xde sahabat mel..sejak dari sekolah lagi. aina ramai kawan2 je. sebab nak cari sahabat bukanlah suatu yg senang. hurm.

sebab fobia..dulu, penah ade sahabat, tp sahabat sendiri yg pulaukan kite,,sedih sgt.

p.s : btol ckp mello..guna disqus lagi cantekk..tersusun.

black_mel said...

to iza:thnx iza...skrng pengiraan disquss melebihi komen biasa...13-4

to mello:btul tu mello..mak org yg paling boleh dipercayai...disquss jgk?thnx..hehe..14-4

to lumut:thnx lumut..igt aku ader bt salah...lumut pilih komen biasa...5-14

to aina:kesian aina...masa sek dulu pun mel penah kena pulau dgn sahabat..1 thn kami x bertegur...aina pilih disquss?yes..hehe..15-5

nawal said...

komen biase lgi senang kot.. sb tak yah truk emel..

deus X machina said...

aku lebih suka guna komen style biasa jek ....
tapi ikut ko la kan...mana ko lebih suka....

black_mel said...

to nawal:ok...tp disquss mendahului 15-6

to deus X machina:haha..ok2...15-7..aku try guna komen biasa dulu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

disQuss lagi friendly sebab leh direct reply.

tapi l0lly lebih suke k0men biasa. mudah l0ading =)

black_mel said...

to miss lolly a.k.a luvfareda:alamak..so..kena maintain komen biasa la nampaknya..huhu..