head

Nuffy

Saturday, December 5, 2009

Mimpi

Penat aku search gambar orang tido.Nak ambik gambar aku tido tak boleh plak,Macam mana aku nak tangkap gambar aku kalau aku tido,So dengan adanya pakcik google,aku pinjam jap yer gambar ni,nak amik gambar laki tdo tak suwip,so amik gambar ppuan tido.Tido pun suwip.

Aku bukan la nak citer pasal tido,aku nak cakap pasal mimpi.Satu malam jer aku tido dapat 2 mimpi.Bukan mimpi basah,mimpi kering,tetiba plak la mimpi pasal cikgu kimia aku masa aku sekolah dulu,nak kata aku teringat kat dia mustahil la kan,sebab aku paling anti subjek kimia ni,tapi dia masuk lak.Ader la babak2 dalam mimpi aku tu tapi aku tak ingat,tapi secara automatik lak aku ingat pesanan dia masa aku nak jawab paper spm.

Macam biasa la kan,pelajar baik macam aku ni,sebelum spm mesti pegi jumpa lecturer mintak maap,So bila aku jumpa cikgu kimia aku ni,lepas abis mintak2 maap,dia cakap kat aku,"Mel,saya tak mintak banyak kat awak,awak lulus pun jadi lah"haha..hampeh cikgu kimia aku ni,macam aku tak pernah lulus,so berkat doa dia aku lulus dengan kurang cemerlang.Nanti aku nak blanja dia key epp see..walaupun situasi ni dah terjadi 8 tahun lepas.Nak melawat sek lama pun sekarang tengah cuti sekolah.nanti lah aku pg..

Tu mimpi aku yang pertama,abis jer mimpi aku yang pertama,selang 2,3 minit aku mimpi lagi,cik epal datang blog aku,komen kat post aku,agak terkejut jugak la aku sebab cik epal ni dah lama tak datang,kalau tak silap aku sebelum aku tukar theme blog aku,lebih kurang 2,3 minggu lepas.So,aku sedar2 jer aku terus bukak blog,memang btul dia datang..gosh,kebetulan yang tak dirancang.Ape2 hal pun tq..



p/s:cikgu kimia aku tu cikgu ppuan,suwip lak tu,sebab tu aku rajin skit..hehe(tapi dah kawin):(

p/s:mimpi 1st jer btul,mimpi kedua aku tipu,sebab aku rasa "macam" bermimpi bila aku bukak blog aku,dia visit blog aku..hehehe...jangan marah.

p/s:kalau seseorang yang dah meninggal datang dalam mimpi kita,kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah kan?tapi cikgu aku tu idup lagi,aku nak sedekah aper?

p/s:orang cakap mimpi tu mainan syaitan kan?


Tammat!!!!!

22 comments:

Decorater [MisS N] said...

penipu yg jujur..baguz2 :)

black_mel said...

Decorater [MisS N]:hehe..jgn mrh yer...gurau2 jer...x baik menipu..kn..hehe..

p3perak said...

Salam..
sedekah al-fatihah tak semestinya utk orang yang dah meninggal dunia aje.. kat mak ayah kita, adik2 kita, tak salah kalau kita sedekahkan al-fatihah juga.. al-fatihah merupakan ibu segala doa..

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda;

"Membaca Fatihah Al-quran pahalanya seperti sepertiga Al-quran.. surah Al-fatihah adalah untuk apa ia dimaksudkan dalam bacaannya dan Fatihah itu pembukaan maksud bagi orang2 mukmin.."

[z@ck] said...

ak pn mimpi indah pagi td..
haish..
alangkah bgusnya klu ari2 mimpi yg sama..

azlin ilman said...

ada juga mimpi yang datang dari Allah.
mimpi yang datang dari Allah selalunya memberi petunjuk terhadap sesuatu.
tanda2nya,
kau alami mimpi yang sama secara konsisten.

FiFFyMaFiA (",) said...

aku pun anti kimia! wakakaka

weh, ko sedekah yasin kt cikgu kot tu.. semuga dia hidup dengan tenang skrg.. ekekek

black_mel said...

p3perak:owh...so nk kne sedekah al-fatihah utk my teacher gak la..al-fatihah..

black_mel said...

[z@ck]:haha...ko mimpi aper?

black_mel said...

azlin ilman:owh...yup2...terlupa...thnx sbb bgtau..

black_mel said...

FiFFyMaFiA (",):hurm...btul gak..nnti aku sedekahkan..insyaAllah..

Cik aiNa said...

hahaha,,,mimpi yang sempurna. menarik..suwip sangat! hahaa

black_mel said...

Cik aiNa :erk?suwip?mcm penah tgk jer perkataan tu..

Melz said...

orang panggil kau mel jugak eh? hahaha boleh geng kita ;)

black_mel said...

Melz:haha...btul3...nanti diaorg silap lak askmel kat sini..hehe..

ekopelancongan said...

salam kembara bekmel..

apa kata ko sedekahkan je diri ko kat cekgu alkimia ko tu..

bole pakai ke cadangan haku ni?

ngee..

black_mel said...

ekopelancongan :haha...bole2..jd lelaki simpanan dia pun ok gak...

cik EPAL said...

bahahahaah..saya datang lagiiiiiiiiiiii....ngeh ngeh...kenapa tak ambil gambar tido sendiri??? :D

sukiminna said...

first time aku tengok entri ni nampak label dia cik epal..hahaha

mimpi mainan syaitan.tapi aku penah dengar orang cakap kalau kita tidur ikut tertib, amek wuduk, baca doa tidur sume tapi mimpi jugak maybe itu petunjuk.wallahualam..

sukiminna said...

@Melz: tu lah aku pun perasan jugak.igtkan org sama tadi mantain blog ni.hehehe

hBz said...

aah.ingt ni melz td.keliru sebentar.

black_mel said...

sukiminna:owh...kne tido ikot tertib..ok2...tp btul ker kne basuh kaki sebelum tdo?


p/s:black_mel dgn melz org yang lain yer....harap maklum..

black_mel said...

hBz:bkn mr hazri...sy black_mel...tak ader kena mengena dgn melz..