head

Nuffy

Sunday, December 6, 2009

Dah kawin



Hari ini 6 Dec 2009 merupakan tarikh bahagia aku kerana aku telah berkahwin..Ooopss silap,"kwn" aku dah berkahwin,kawan masa aku sekolah menengah,bukan aku.Aku baru jer balik ni,letih betul.So entry hari ni lambat sikit.Apsal gambar toilet lak nie..Lantak lah..huhu..

Semalam dua dara(sbb sedara jauh) aku kahwin,so aku dengan family aku pun pegi lah,smpai2 dah pukul 2 lebih sebab jauh,bila aku sampai jer ramai la sedara mara aku kat sana,bapak dengan mak aku kenal lah diorang sebab orang2 kampung diorang,aku mana nak kenal,so untuk mengelakkan malu,aku pun salam jer saper2 yang bapak aku salam.Konon2 macam kenal la,sambil2 tu senyum la,belakon kena pandai beb.Banyak pulak la yang bapak aku ni salam,entah sapa2 pun aku tak tau,tapi diorang sembang macam dah lama kenal la.

Tiba2,berlaku perkara yang tak di duga,seorang makcik ni(anak dia suwip) tanya aku,"black_mel(nama glamour) kenal makcik tak?"erk??soalan cepu emas..aku ingat nak tipu,tapi memandangkan anaknya yang suwip sambil tersenyum tu,aku pun menjawab dengan jujur"erm..tak berapa kenal lah" then mak aku pun shoot aku.."ehh,takkan tak kenal,makcik ape ntah(x ingat)..merah padam muka aku,nasib baik bapak budak tu cover kat aku"ehh,dulu kita berjiran masa dia kecik lagi"fuhh...lega..

Abis2 jer kami menjamu selera,diorang pun melepak la kat ruang tamu,ader 5,6 orang pakcik belah mana pun aku tak tau diorang pun bersembang:

Mydaddy:Kalau la kita2 ni dah takde,agak2 anak2 kita ni selisih masing2 pun tak kenal kan.

Pakcik A:Btul tu,aku kalau tak jumpa anak ko ni kat sini,memang aku tak kenal,lain mukanya dari ko.

Pakcik B:Aku pun tak kenal ko Pakcik A,dah 10tahun tak jumpa,kalau jumpa tepi jalan memang tak kenal,nak tegur takut silap orang..

Hahaha...diorang gelak macam menyindir aku...Nasib baik anak dia suwip..Aku pun penyabar la kan..hehe...

Mydaddy:Aku rasa la kan,apa kata kenduri sedara mara nanti kita pakai name tag?

Aku:erk???Abah ni biar btul(dalam hati jer,tak berani cakap)..hehe..

Pakcik A:btul2 tulis dengan nama ayah skali..Kalau kos mahal,buat pakai kertas jer,selit kat poket baju.

Hahahahahaha...diorang gelak lagi,aku buat muka x malu sambil pandang dinding yang kosong tu..Hampeh..aku btul2 terkena ni..Banyak lagi dialog diorang,tapi aku tak ingat,lagipun kesian kat korang nak baca panjang2.Aku ni prihatin.




Agak2 macam ni la kot name tag yang diorang suggest untuk kenduri kawin ker atau kenduri ape2 lah untuk sedara mara yang datang.Jadi orang luar pun tau,saper yang pakai name tag ni sedara kepada tuan rumah.

Hahaha...taknak la aku pakai,Nanti kenduri aku nanti korang datang pakai name tag.Aku tetap tak nak..Kenduri semalam paling lama aku pegi,daripada pukul 2 petang sampai lah pukul 10 malam.Letih tahap dewa dah aku semalam.Nasib baik balik semalam bapak aku bawak kereta,sebab dia dah puas rehat.



P/s:bulan 12 ni ramai betul kawan2 sekolah aku dulu kawin,korang pakat2 yer...

P/s:2 minggu lagi ader kawan x-sek lama aku kawin lagi.Sori aku tak sempat datang sebab aku pegi kl,ader keja skit.

p/s:kenduri aku nanti nak buat nasik kandar,dah muak makan nasik minyak,bagi makan char kuih teow pun ok gak,korang nak ker?nak jimat,bihun sup pun ok...

28 comments:

p3perak said...

yeayy!!
org 1 st kt cni..

nn said...

semalam cousin kahwin. yang lain pakat2 bwk bf jumpa mak bapak. agak down sbb belum ada calon...

black_mel said...

p3perak :erk?hahaha...yer2 no 1...tp xde hadiah..

black_mel said...

nn:xpe...jodoh ader kat mana2..belum smpai seru...

p3perak said...

sume org dh kawen, bila turn kamu ek??
teringin nak makan nasi kandar penang plak..

black_mel said...

p3perak:me??hehe...blum sampai seru...

zaza said...

same lah kiter...
blk kmpd sbelah ayah comfirm xkenal
kalo sedara yg bercabang2 tu..
mak tiri maksu sepupu ko lah...
ko punyer anak maksu tu kawen ngan sepupu dia..
pakcik sbelah atok yg sulong ko lah tu...

ahaaa!!!
sumpah aku senyum kambing gurun jer,
smbil garu2 kepala nieh..

adoiii....

black_mel said...

zaza :haha...btul2...aku pun pening bila dah bercabang2..

belleOFranau said...

name tag!! hahaha funny...btw nak tanye ni tapi jgn gelak ek..suwip tu ape? wehehehe

black_mel said...

belleOFranau:hehe,,,suwip tu=sweet...

♥akukahmilikmu®♥ said...

sama la kita bulan nie ramai tul kwn skolah kawin..

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥ :yup2...tp x dpt jadi pengapit..hehe..

.millalara. said...

hhahaha. cdgn yg bernas ohh..
slalu knal muka je,, xhengat nama.. plus,, pangkat mmg dah tak ingat lah kan..dua dara ke, dua pupu ke, nenek sdara sepupu ke.. haaa.. mmg fail bab salasilah familia ni.. huuu~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

bulan ni mmg musim mengawan lor~
banyak betul org kawen
tapi 1 majlis pon aku tak gi sbb sik ujan je
wahahahahaa~~
jahat aku
malas lot

black_mel said...

.millalara.:hehe...cdgn bernas?saper la yg nk pkai...hehe..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠:haha..jahat2...nnti kenduri ko org x dtg baru tau..

eKyN said...

sume smpai seru time same

caye r...nnti pas genap 9 blan..penuh je hspital..huhu

errr ape suwip tu??aku duk pikir je..n still pending n xpaham.huhu..ngeng nye aku ni..
biase r dak2 baru blajar..kalw salah..tlong jgn sebat!

DilOt said...

adoi..aku tak dpt bygkan org wat majlis pki tag..

pasni nak cari mak ngan bapak pengantin senang sikit...

si polan..saya mak pengantin..

www.dilahdilot.com

black_mel said...

eKyN :haaha..yang masuk spital tu mana leh kira...dia ikut saper yang subur lak.mcm pkok,letak benih kat tempat subur,cukup baja,dapat aie dgn matahari yang cukup,cepat la dia kalau dibandingkan dengan pokokkat tmpt xde cahaya..


p/s:suwip=sweet...

black_mel said...

DilOt :hahaha..idea tu ssh nak pakai..klau kena pakai,conform x pegi umah sedara yang kawin tu.

adaNiff said...

hahaha. teruk kena sindir. same la kite. suke pandang dinding kalo kena sindir.

by the way.. suwip la name tag merah tuuuu...

hehe.

black_mel said...

adaNiff: hehe..tu la pasal..lain kali malas nk pg kenduri sedara mara dh..hehe..

suwip ker?hehe...thnx..

Ries Lee said...

kawen dan kawen.

black_mel said...

Ries Lee :Hahaha...ko dh kawin ker?

IxoR@ said...

hahahhaa...macam2 ada...

kamu bila nak kenduri kawin...?

black_mel said...

IxoR@:haha...macam mana nak kawin...muda lg...lgpun xde calon..

azlin ilman said...

mak aku lagi la,
nak bagi kueh mueh ngan air teh-o je bile kenduri kawen anak2 dia nanti.
praktikal kan?
haha.

black_mel said...

azlin ilman:wahhh...mmg praktikal...ramai laki suka mak mertua mcm mak ko...jimat jer....hehe..