head

Nuffy

Friday, December 4, 2009

I Will Follow You


Sempena hari baik ni,aku nak mintak maaf kalau entry aku ni ader buat org terasa.

Semalam aku ader berborak dengan seorang blogger yang baik dan fames p3perak.entry dia banyak berbentuk dakwah2 dan teladan2.Bole jugak mendatangkan keinsafan baca entry dia yang latest.Aku dah kehabisan idea nak buat entry,maklumla cuti semester ni,aku dah bagi hardisk(otak) aku rehat,takut nanti bukak sem baru blow lak,dah la hardisk aku ni 320gig jer,so banyak la kena delete.scan virus lagi jadi,solution aku pun tanya dia nak buat entry aper.

Orang cakap "sharing is caring"(btul ker)?So dia bagi aku idea,dia suruh aku kupas issue kenapa blogger laki banyak follower ppuan?Bias ker?Memilih ker?Or ape2 ker?atau memang kebetulan.
Gagap jugak aku nak cari solution untuk soalan nie.tapi aku rasa maybe kebetulan kot.

Macam aku,aku tak memilih blog2 yang aku nak follow,maksud aku,aku tak memilih dari segi gender.If blog tu ader kisah2 teladan,humor and sesuai dengan jiwa aku,aku follow dan tak semestinya aku follow tu,korang kena follow balik.Citarasa masing2 tak sama kan,So kita ada hak memilih.

Kadang2 mungkin kita suka 1 jer entry dia,so just baca and comment kalau perlu and dalam blog aku takde istilah i follow u,u follow back.Kadang2 plak ambik masa,maybe mula2 aku tak suka tapi bila dah 4,5 entry kita minat,so aku follow jugak.

So pada aku,tak kisah blog tu owner boyz or gulz,yang penting sesuai dengan jiwa. So,jangan rasa bersalah kalau aku follow blog korang,aku tak paksa korang follow blog aku yer.Ada beberapa persoalan aku nak tanya korang sebelum aku abiskan entry ni:

1)Ader ker blogger letak syarat just boyz or just gurlz jer yang bole follow blog diorg?

2)Betul ker if blog laki,ramai follower ppuan and sebaliknya?

Nak jawab,jawab la yer,tak paksa pun.So,kesimpulannyer pun ni(dah mcm johan lak)macam yang aku cakap tadi takde istilah memilih gender untuk aku follow.So bagi pihak aku,aku dah jawab soalan p3perak.Jawapan diterima?;p

Alamak...dah lambat...nak solat jumaat...siap2..ni kepada blogger laki,jom pg semayang jumaat. Pesanan sikit ari2 jumaat nie.

p/s:mcm aku ckp td,xde istilah i follow u,u follow me back..

p/s:mkn pisang kat masjid tu ingat la orang2 belakang.

34 comments:

nn said...

kalau perempuan punya blog pun ramai follower perempuan. so, boleh conclude, yang rajin follow blog orang lain, perempuan.

black_mel said...

nn:yup...rasa2 kat blog ppuan pun rmai blogger ppuan kn?maybe laki kurang main blog..

CikYana(",) said...

yana pun xde istilah i follow u..u follow me
follow la tnpa paksaan

followers yana pun
sama byk..laki n pmpuan

black_mel said...

CikYana(",):yup2 btul.....xde paksaan...

p3perak said...

sharing is caring??
btul ke?? btul la tu kot..
actually, benda ini 1 persoalan je..
sy budak baru bljr..
kot2 la de bloggers letak syarat kn..??
takut la plak nk memollow..
tp, klu contest, kita wajib jd followers..
apakah??
as a conclusion, follow je la klu rasa nk follow, no charge..
1 Malaysia kn, x kisah dh nk wt pe2 pn..
sume jd 1..

black_mel said...

p3perak:erk?sy pun baru belajar...utk contest tu,blogger melzromeo dh ulas..x igt dia ckp aper..tp dia ckp kalau bt mcm tu,nnti org yg nk join contest tu terus x jadi join..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

takde pon~
blog tu tak mengira usia n jantina yg follow
yg songsang pon ade
wakakakaa
tapi besh
aku suka
kan 1 malaysia

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...ko special...semua org minat...lama x on9?baru 2,3 hari ni muncul..

smiley said...

Hi..betul tuh..saya follow ikut pada kandungan blog mereka..hehe

nywy, thx for dropped comment at http://triplesmiley.blogspot.com/2009/12/filem-barutayangan-disember-2009.html

komen black_mel telah pun direply. terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog triplesmiley ^__^

regards,
http://triplesmiley.blogspot.com

++***hana zaty**++ said...

saye suke blog laki mahupon perempuan!!

atau yg ditengah2 juge~~ngeeeeee

FiFFyMaFiA (",) said...

follow yg pondan jew! keh3

zaza said...

mybe kbetulan je tu...
hurm mkn pisang kt msjid???ape mksdnyer tu...huhu

bengap sikit nieh...huhu

p3perak said...

suka baca membaca, that's why di follow dan memollow..
de bloggers yg tengah2 ke??
huhuhuhu...
pembetulan: p3perak tak la fames dan baik seperti blog 1221steps..
hahahaha..
(*_*)

black_mel said...

smiley:thnx...yup..follow ikut isi jugak..

black_mel said...

++***hana zaty**++ sy pun sama...tp x jumpa lg yg tgh2..

black_mel said...

FiFFyMaFiA (",):haha...ok2..hak individu masing2..

black_mel said...

zaza :haha..itu untuk org yg pg smyg jumaat..selalu ader org sedekah pisang...tp sorg kdg2 ambik 5,6 bijik,jd org lmbt dtg x dpt..

black_mel said...

p3perak :jgn la merendah diri yer..

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

tapi dari pandangan aku blog perempuan banyak perempuan...kenapa tak banyak laki?kebanyakannya...

dan aku rasa betul juga bila mana blog lelaki banyak perempuan yang ikut...

mungkin itu sekadar kebetulan saja...yang penting kita buat blog untuk kepuasan kita kan...

black_mel said...

FirdHaikaL CHinta ilLahi:btul tu..tp ada kemungkinan jugak ppuan lagi rmai yang main blog drpd laki kan...thnx..

p3perak said...

sebab pmpuan ramai dan rajin..
girls, btul x??

black_mel said...

p3perak:girlz xde..owner blog ni laki

belleOFranau said...

ditto on ur opinion...
answer to ur que..

1)Ader ker blogger letak syarat just boyz or just gurlz jer yang bole follow blog diorg?
selama sy blogging..tak penah nampak pula diaorg bubuh rules atau tajuk kat ruang follow u 'follower must be a guy/girl only'..rasa tak kot...lagi satu follower ni macam kite simpan link blogger lain la...sebab senang klik je follow diorg dah save dah link diaorg..

2)Betul ker if blog laki,ramai follower ppuan and sebaliknya?
tak la..bagi sy as long as the blog educating and fun..sy follow and the reason sy follow pun sebab nak save link..hehehe

black_mel said...

belleOFranau:thnx..like ur answer...
sy pun blum jumpa blog specific to 1 gender jer..

2)hurm..thnx juga untuk pendapat itu..sy pun suka blog yg ada humor2...

p3perak said...

Owh.. semakin hot la benda ni..
tq black_mel..

black_mel said...

p3perak:wc..tp x buat aper2 pun..

cik EPAL said...

lelaki lagi senang nak tarik follower dari perempuan...sebab perempuan banyak buat blog...so..perempuan2x ni suka la kot follow blog lelaki ..hahaha

black_mel said...

cik EPAL:haha...btul tu cik epal...tp certain blog jer..blog cik epal laki ppuan suka..

ween said...

follow je mana2 blog yg tangkap interest aku :)

.:Fathiha Zainal:. said...

Mel follow my blog. Itu tndanya sesuai ngn jiwa mel la kn? Hik3! Sy sudah perasan!

Isu yg dikupas sgt mnarik hati sy.. (Skema)
Pd sy, apa yg mel ckp tu btol la. Mcm kita jumpa someone yg mnarik hati gk. Lps dh skali jmpa, msti kita nk jmpa lagi n nk taw lbh byk lg psl seseorg tu kn?
Serupa gk mcm blog ni. Bila kita jumpa yg menarik perhatian kita at once, msti kita rasa nk jenguk lagi next2 time n waiting for the updates. Dan sbb itu lah kita follow.. Weeeeee~~ :D

black_mel said...

ween:thnx...btul2..follow blog if menarik..

black_mel said...

.:Fathiha Zainal:. sy ader ter follow blog tiha ker?hehe...ader3...yup..sbb blog tu sesuai dgn jiwa...lgpun ader daun..nmpk cantik..

eKyN said...

trtarik lak nk komen,
eh bkan kat dunia ni..pompuan lg ramai dr laki ke?ahah..tu hakikat xleh d sangkal..
then aku rase laki yg lebih mmilih nk follow ke x..pompuan xkesah kot[aku ye mmg xkesah]
dlu lg r..mase baru nk wat blog..aku kalw leh xnk bg org taw aku ni pompuan..
aku kalw leh nk nyamar jd laki..huahua..aku pon xtaw nape..gile ek..
nway, rase cam xbesh je..so aku jd diri aku sbnar..maka terhasillah blog akuEKYN sempoi[aiceh sempat promot ni]
aku bknnye rajin sgt nk g blog org..slalu sape yg singgah n komen..oh baru aku bace blog dorg balik..then aku suke komen..haha

aku pon xde rules i follow u, u follow me, if ur not....pale hang tercabut,,hah xde xde.
sukatilah..mane leh pakse2 org mei..
alaa cam bcinta..hati dn prasaan xleh pakse beb..hehe[wah pnjang lebar aku celoteh..da cam satu entry blog!hahaha sory ye owner!]

black_mel said...

eKyN:xpe ekyN,blog ko pun sempoi...btul ker ppuan lagi ramai drpd laki sekarang ni?ok gak aku rasa,baru leh poligami kan.kalau x,nanti ader ppuan yang x merasa kasih sayang suami...hehe..ko bukan gila..tp gila2...tak kisah la ko buat entry pun..hehe..i like..