head

Nuffy

Thursday, December 31, 2009

2010 dan 2011

Ramai plak aku tengok orang bersajak,bersyair,bernyanyi sempena tahun baru ni,aku pun taknak ketinggalan untuk menguji kehebatan diri aku dalam menggubah pantun.Dah lama aku tak buat pantun2,last kalau tak silap tingkatan 3.Macam yang aku ada mention kat post aku pasal sajak tandas tu,Aku rasa aku buat pantun,tapi kalau korang baca bunyi sajak ker syair ker,baca jer la,janji bunyi.Apsal pantun teruk?Saja jer buat teruk2 nampak puitis skit..hehe...Bacalah dengan sopan..



Anak beruk malas mandi,
Emak beruk tak gosok gigi,
2010 berlalu pergi,
2011 terus ku nanti,

Budak2 makan tapai,
Tapai di curi dari Wak seman,
Azam lama belum ku capai,
Carry foward tahun depan.

Wak Seman laki mak lampir,
Mak lampir slalu pegi menebas
2011 semakin hampir,
Tak takut ker 2012,

Yah Koboi pergi belayar,
Belayar dengan baju tak butang,
Setiap tahun azam di bayar,
Macam mana plak dengan hutang.



p/s:beberapa jam jer nak masuk 2011,tak lama lagi 2012..Kaum Maya takut 2012 nie sebab diorang percaya 2012 berlakunya kiamat.so,kita banyakkan berdoa dan bertaubat.Tarikh betul hanya Allah s.w.t yang mengetahui.

p/s2:kepada kwn2 aku yang ada hutang tu,sila2 la bayar yer..Aku pun masih belajar.Tolong2 la.

p/s3:SELAMAT TAHUN BARU KEPADA SEMUA BLOGGERWAN DAN BLOGGERWATI.

p/s4:Sama2 kita teruskan perjuangan.Biarkan papan kekunci terus berdetik.

p/s5:Azam xde,tak penah ader azam sejak umur 20,tapi aku nak beli PSP before 2012.

24 comments:

Sharinginfoz said...

selamat menyambut 2010.. bosan2 singgah le..

Dah Buat Bajet 2010?

Siapa Nak Jadi Cantik?

hBz said...

aku baca ada bunyi,yeah.

aku tau mana nak dpt psp. jom terjah petang ni

mira ellyna said...

wah cepantnye 2011 hehe..

mak aii makin meningkat umur la ak nie..

eh, tau x pantunmu not bad meyh!!

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

wey~
baru nak masuk thn 2010 la
yang ko kata beberapa jam lae 2011 tu pehal?
nyanyuk dah ko ni?

black_mel said...

Sheringinfoz:ok2...slmt menyambut jugak..

black_mel said...

hBz:kat mana murah?

black_mel said...

mira ellyna:haha...pantun tu awal setahun..so tahun depan x payah buat lg..hehe..
thnx..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...aku saja buat pantun awal2...nnti 2012 baru buat pantun lain..hehe...

Farhana said...

Selamat tahun baru.. Moga tahun dpan lebih lebih baik dari tahun ni.. ;)

~ hutang tu ade bape total depa pinjam? hee..

black_mel said...

Farhana:hehe...bnyk jugak..lepas untuk makan 2 minggu..slmt tahun baru...

siggplus said...

salam tahun baru bro..

er aku ada utang ngn kau ke?utang klik2?hehe

black_mel said...

siggplus:xde..haha...semua settle...0-0..
selamat tahun baru jugak..

|arieza| said...

erk u said 'beberapa jam lg 2011'
adakah sarcasm? atau u lupa tarikh? hehehe 2009 baru nk hbs. nak masuk 2010. u dh nk masuk 2011? erk? ke my mata yg senget?

black_mel said...

|arieza| :haha...itu wish awal2...next year x yah wish lagi..hehe...u org ke 2 yg perasan..hehe..

Fathiha Zainal said...

Hayyak! Planet mana dh nk msok 2011 tuh?? Hehe..

BTW, happy new year~~ :D

black_mel said...

Fathiha Zainal:planet hitam..cicakman..hehe...sajer jer bt awal setahun(ayat cover)

p3perak said...

best2 pantun tu..
cm real je wak seman tu laki mak lampir..
hahahaha..
btul ke??

black_mel said...

p3perak :haha...mana ader..tipu2 jer...reka sepontan jer...

SuRayA^i. said...

er..
bkn nye br nk msuk 2010 ke?
ke ni pantun nak post akhir thun nnt sbnrnye?
-_-"

black_mel said...

SuRayA^i. :hehe..yup2...bt awal2...nnti x yah buat dah...takut lupa..hehe..

GhOsToNe said...

hepi new year!

Hazwan Hakim said...

anak beruk sape ler jd mangsa tu..hehe

black_mel said...

GhOsToNe:happy new year..

black_mel said...

Hazwan Hakim:haha,,anak beruk mak lampir..hehe..