head

Nuffy

Tuesday, November 24, 2009

NUFFNANG


Morning post,Semalam,ramai jugak yang dah post total nuffnang yang korang dapat dalam tempoh seminggu dan ramai jugak aku baca yang slalu cash out nuffnang diorang.Ni adalah jumlah nuffnang yang aku dapat dalam tempoh 10 hari dapat dalam RM21.Walaupun tak banyak mana,tapi aku bersyukur jugak la.Sebab aku tak kejar sangat nuffnang nie.Harap2,bulan depan dah bole cash out.Hehe..Trimas kepada member2 blogger yang banyak menolong aku.

Kepada sesiapa yang dah klik nuffnang kat blog aku nie,aku akan cuba sedaya upaya aku untuk klik nuffnang korang.Jadi,sama2 untung,mcm mat salleh cakap"win win situation" .Banyak jugak la yang aku blajar dalam blog nie dan banyak jugak ilmu yang aku dapat bila aku baca post2 blogger lain.

Nak kena rajin blogwalking jugak untuk dapatkan klik yang banyak.Cuti sebulan nie aku harap dapat jugak la buat blogwalking lebih skit sebab nanti bila aku dah start masuk sem baru,aku x dapat nak online selalu.Walaupun aku dah macam addict dengan blog nie,aku tetap akan bahagikan masa dengan dunia realiti.

Aku jugak nak ucapkan trimas kat melz sebab dia banyak bagi nasihat kat aku tentang berblogging,satu benda yang aku ingat dia cakap,"Jangan kejar sangat nuffnang dengan follower takut nanti kita akan hilang keghairahan dan nikmat berblogging".Jangan risau bro,aku ingat tu.
Kepada sapa2 yang nakkan tips berblogging,bole masuk blog dia,dia bnyak bagi tips dan bole tanya dia terus.Melz,aku harap ko teruskan blog ko nie,walaupun ko nak guna wordpress nanti.

Aku ada baca post Siggplus yang duit nuff nie haram,xleh spend member2 sebab macam melacurkan blog sendiri?btul ker?aku baru nak blanja blogger2 lain bila aku cash out nnti.Hehehe...Trimas siggplus,ko menyelamatkan aku dari membuat benda2 haram.

p/s:apsal kadang2 langsung x ada iklan nuffnang kat blog aku atau blog orang lain?nuff tdo dgn lambang2 hilang.ader sapa2 tau x?



.

27 comments:

siggplus said...

bro kau salah fakta ni..haha

aku maksudkan nuff kt blog aku, bukan blog semua org..sbb aku guna keyword2 yg panas utk tarik org baca blog aku...

sori2 buat kau salah anggap..

nuff ni halal je, sbb kau usaha nak dapatkan duit..

fatwa2 tu aku saja2 je buh..heh

sori again

black_mel said...

siggplus:owh...xpe2..aku guna alasan tu jer..takut hbz mntk blanja..haha..thnx bro respond..

PiNk ButTeRfLy said...

banyaknye!!!!!

kamu lagi glamour dari PiNk la.

hehe..

nanti PiNk tolong klik lagi.

black_mel said...

PiNk ButTeRfLy:xde la...skit jer..ni kn kerjasama blogger2..pink lagi femes.

adaNiff said...

lambang nuff hilang. penah jd gak dlm minggu lepas. mase tu gune Google Chrome.

pastu try bukak gune mozilla, ok lak.. lambang tu muncul balik.

xtau ape probnye..

black_mel said...

adaNiff:owh...tp minggu nie mcm kerap jer ilang..xpe..nnti try bukak pakai I.E..

adaNiff said...

ie lagi slow kot.. iklan kdg2 x nak kuar..

black_mel said...

owh...ok...kne install google chrome lak...

hBz said...

daku diketepikan. tiada langsung disebut. bagai kucing dah pandai makan nasi briyani. xpe2.

DilOt said...

wah..10 hari..rm 21..okla tu...

betul2..jangan kejarkan sangat duit nuff, nanti hilang semuanya....followers pun boleh hilang.,.

black_mel said...

hBz:erk??post lepas dh sebut bro..nnti sebut hari2 diorg ingat hBz tu ppuan lak..relax bro..nnti aku sbut..post2 akan dtg..hehe..

black_mel said...

DilOt:thnx bro...sama2 tlg..

Liyana said...

"Aku ada baca post Siggplus yang duit nuff nie haram,xleh spend member2 sebab macam melacurkan blog sendiri?btul ker?aku baru nak blanja blogger2 lain bila aku cash"

saya x paham dengan ayat di atas..kalau haram , kita pun x leh makan kan?

black_mel said...

Liyana :xla liyana..duit tu halal...cuma dia cakap haram sbb dia guna keywords2 tertentu untuk tarik org dtg kat blog dia..lgpun tu just alasan sbb hbz suruh blanja dia bila dh cash out..hehe..

POSH76 said...

tahniah yer....halal haram tuhan yang tentukan
yang penting hait mau bersih...tahniah...teruskan klik2 yer

black_mel said...

POSH76:thnx..yup..just miss understanding post siggplus..

:: Feez_Mior :: said...

saya sudah aktf berbelong dekat 2 tahun..
tp x penah pn cashout kn nuff tuh..
sbb earning sy lebih kurang awk saja..haha..

beruntung awk.. 10 ari dpt 20 hengget..
sy neh, berbulan2 baru dpt 20 hengget.. wee..
hi..slm kenal..

black_mel said...

:: Feez_Mior :: thnx..rezeki masing2...xpe,awk pun bole..sy sbb cuti nie bnyk abiskan masa kat blog..salam kenal jugak.

r0sLiNa said...

oowwwhhh..bnyak nya..brtuah 2...sy pya xmningkt p0n tah dier org click x tah2 ckp jew click tp...lu pikir la sndiri... :)

black_mel said...

r0sLiNa:alhamdulillah..ader la rezeki skit..xpe..kita sama2 klik...

Mr. Cuz said...

tahniah bro..bnyak la tu ko dpat..rjin ko cari duit..haha line tenet laju ok la..
kalau aku pun dpat tenet laju siap la..haha

black_mel said...

Mr. Cuz:bro nie pun internet x brapa laju..tp bole la..digi line xbrapa elok..

DaHLia said...

melacurkan blog?? fuhhh dasatnya ayat...
rasanya, selagi xde perkara2 melucahkan, xterlacur rasanya..heheh...

betul ckp melx tu, jgn kejor sgt, sbb nnti mind set, nak duit jer...lupa niat asal berblog....aku rasa mcm ckpkat diri sendiri jer..haha

RM21 dlm masa 10 hari???? banyak tu bro...ko mmg buat perang klik abis2an ke?? dasat laaaa... sis gak xde masa sangat nk lepak depan ni...huhuh...

black_mel said...

DaHLia:ader la skit2..bole la..time cuti nie..kira2 dlm 12 jam gak dpn laptop nie..hehe.

majin said...

ak slalu gk hd cm2 bro...kdg2 ari2 jd cm2~muahahaha...ak rse 2 mslh browse kot...cz klu ak tkar browse len lame2 pah2 bke blk browse td da ad blk da~ngeeee.

xphy blnje hbz bro blnje ak jer~mauhahahahaha!!!

black_mel said...

majin:owh...yup2..kadang2 kene tukar browser...blanja ko?hehe...lari!!!!

sukiminna said...

haha..kantoi ko yer..xmo belanje member guna fatwa siggplus lak..:P

latest entry: Crayon Physics Deluxe