head

Nuffy

Wednesday, November 25, 2009

JALANG


Minggu nie terasa agak memboringkan,so besok aku plan nak pegi tengok wayang.Pagi2 lagi aku dah bukak paper nak tengok filem apa yang keluar besok.Selak punya selak,aku pun jumpa lah filem nie,Tajuk dia Jalang,macam best jer,bole cuci mata jugak nie.

Bukak televisyen lak aku tengok Hot fm kat channel 708.Lorr ader pelakon2 filem jalang datang konti.Yang aku x bole tahan tu,ader penonton cakap,dia nak bawak anak dia pegi tengok filem nie,tapi sesuai x?Producer filem nie cakap dah lepas lembaga penapisan filem dan menjaga sensitiviti2 masyarakat.Aku x kisah sangat filem nie nak tayang macam mana pun.Aku bukan lah baik sangat.tapi....

Hari Raya Haji/Qurban/Aidiladha jatuh pada brapa haribulan?Bukan hari jumaat nie ker?27hb?
Maybe masa diorg bagi tarikh nie diorg x perasan kot tarikh dia dekat dengan tarikh hari raya haji.Tp macam pelik jer bila tarikh dia tayang 26hb pastu besok tu dah raya haji xpe lah,filem pun nak tayang dah.tapi aku rasa,raya haji x pegi la kot.songsang lak amalan tu nanti.Baik pegi tengok orang sembelih lembu.Cik Aina banyak lembu.sapa nak buat korban boleh tempah kat dia,tapi macam sakit jer lembu dia tu..hehe..

Tapi,buat kaum2 adam yang dah berusia 18thn keatas,jom pegi tengok filem nie.Besok atau lepas raya haji laa..baru sesuai skit..Heroin dia Yasmin Khanif baru umur 21 tahun.1st time pegang watak utama dalam filem dapat jadi jalang.
Producer filem nie cakap filem nie ader unsur2 teladan,so kenela tengok supaya dapat teladan.
Sebelum aku terlupa,filem nie 18PL,so budak2 bawah 18 jangan gatal2 nak pegi tengok.takut korang xleh kontrol nafsu..hehe..

p/s:Sapa nak pegi dengan aku tengok filem nie,aku blanja popcorn tp tiket wayang korang sponsor..hehe..

14 comments:

Cik aiNa said...

hahahaaa..sampai hati kamu ckp lembu daku x sehat..hahahaaa.

black_mel said...

Cik aiNa :yer la..lembu tu senyum sorg2 eh silap,senyum sekor2...

cik EPAL said...

18 pl?? ni yang nak tengok ni ;)

black_mel said...

cik EPAL:yup..18pl..cik epal cukup umur x?

SuRayA^i. said...

eh ade eh movie ni?nampaknye gue seperti katak di bawah tempurung. xtau pun ade movie ni -_-"

black_mel said...

SuRayA^i. :blum kluar lg..besok baru kluar..jgn pg tgk masa raya haji plak dah la..sbb x sesuai org pergi haji,xkn kita nk tgk citer x elok kat sini..

DaHLia said...

jalang?? tgk iklan macam termalu laaa plak...jgn ade yg bukan amek teladan, tp amek perangsang sudah...heheheh....

black_mel said...

DaHLia:yup...btul3...hehe..niat kat hati kne btul;)

farenova said...

nanti dah tgk leh la story mory, saya tgk prebiu filem mcm tak berminat especially tang die ludah2 tu..sian org pompuan huhuhu...nway..betul juge ye, nape pilih sehari sblm raya haji, hari baik, utk siar cerita gini..takpelah look at positive side jelah kan huhuhu

black_mel said...

farenova:owh..dh tgk preview...not sure lg tgk besok or 2,3 hari lps raya haji kot..tp kalau x bz,mybe tgk besok..tarikh tu mybe terlepas pndang kot..

cik EPAL said...

tak cukup umur lagiii...klik iklan pimple anda ;)

black_mel said...

cik EPAL:x cukup umur x bole tgk yer...nnti terpengaruh..hehe..

Jogger said...

huhuuhuhu

jom pegi tgk sama2 black_mel...

black_mel said...

Jogger:jom...kt queensbay penang..